Gå til innhold
Trenger du hjelp med PCen? Still spørsmål her! ×

PCMCIA kort/port virker ikke


Anbefalte innlegg

Jeg har en OEM programvare på pc-en som jeg bruker for å legge inn firmware/innstillinger på et pcmcia minnekort for overføring til ekstern PLS/styring. Jeg har i det siste hatt store problemer med å få OEM programvare/pc til å legge inn disse dataene på pcmcia kortet. Jeg har en Compac nc6320 med xp professional.

 

Problemet mitt er: når jeg nå setter inn pcmcia kortet så kommer et lydsignal på tre hurtige lyder som betyr at hardware ikke blir tilkoblet. Når jeg ser i datamaskinbehandling så vises kortet som ukjent enhet. Mener å huske at tidligere da det virket så kom det opp en dialogboks som ba meg innstallere drivere og samtidig en beskjed som sa hvilket kort/fabrikat som var satt inn i porten. Drivere er imidlertid ikke nødvendig da OEM programvare inneholder disse og jeg har tidligere alltid bare klikket bort denne dialogboksen

 

Det at lyden for ikke tilkoblet enhet spilles av, at kortet vises som ukjent enhet og at beskjed om å installere drivere ikke kommer, tyder dette på at jeg har en hardwarefeil med min pc eller pcmcia port? Jeg har flere kort og alle oppfører seg nå på samme måten så tror ikke det er feil med alle kortene i allefall.

 

På forhånd takk for svar/forslag

 

Steinar

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Jeg har sjekket på HP hjemmeside. Det finnes en bios oppgradering, men det står at den er for å løse et problem med feil visning av batteristatus på maskiner med to batterier. Ingenting om andre feilrettinger. Vet ikke om jeg har lyst å oppgradere bios når det ikke står noe om andre bug fixes.

 

Men, tilbake til opprinnelig spørsmål: Det at pcmcia kortet står som ukjent, er det en definitiv feil?

Endret av SteinarN
Lenke til kommentar
  • 4 uker senere...

Jeg fant feilen. Oppdaget at når jeg bøyde maskinen på en spesiell måte så begynte kortet å virke. Skrudde opp pc-en, fullstendig i småbiter for å komme til adapteret hvor pcmcia kortet settes inn. Fant at kontakten på adapteret hadde kommet ut et lite stykke, nok til at noen av pinnene tydeligvis ikke hadde kontakt lenger. Satte kontakten ordentlig på plass. Benyttet anledningen til en grundig rengjøring samtidig. Nå virker alt som normalt igjen :)

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...