Gå til innhold

2560x1440 Pixel @ 120Hz


Simkin

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

1. 2560x1440-oppløsning er foreløpig mer eller mindre forbeholdt IPS-skjermer. Disse har bla. mer nøyaktige farger, bedre kontrast og sortnivå, og er generelt et panel av høyere kvalitet. Dette sett i forhold til TN-paneler som er billige., men raske

 

TN-paneler har dog en fordel, og det er at de har raskere responstider, noe som gjør dem mer egnet for 120Hz, da det er mindre sannsynelighet at du ikke får "overlapp i bilder". Derfor har 120 Hz vært mer eller mindre forbeholdt dårlige paneler (TN).

 

2. Ved 120 Hz, så vil en skjerm få et nytt bilde hvert 8,33 millisekund (1/120), og om ikke panelet klarer å holde oppe hastigheten så vil det rett og slett ikke være noe vits i å kjøre på så høy frekvens, om skjermen ikke klarer å skifte pikslene sine raskt nok.

 

3. IPS-skjermer blir bedre og bedre, og LG har allerede annonsert en IPS-skjerm med 120Hz: http://www.theverge....1mm-thick-bezel

 

En IPS-skjerm på 27" kan tyde på at skjermen også får 2560x1440 i oppløsning, noe som ville gjort dette til en drømmeskjerm i mine øyne. Akkurat dette får dog vente til vi vet noe mer.

 

4. Joda, såklart er dette noe som sikkert kommer i fremtiden. OLED er bla. en teknologi i full fremmasj, og har ekstremt lave repsonstider/overganstider og vil derfor ikke ha noe som helst problem med å kjøre på 120 Hz eller høyere. Jeg tviler heller ikke på at vi får se noen slike paneler med høy oppløsning heller. F. eks 2560x1440, om ikke høyere. :w00t:

Endret av Andrull
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...