Gå til innhold
Trenger du hjelp med internett og nettverk? Still spørsmål her ×

nye Sobig viruset


Anbefalte innlegg

Noen jeg kjenner har akkurat fått dette viruset, som slår av maskina etter et minutt eller noe.

Jeg er ikke sikkert på om de har virusprogram eller ikke inne på maskina, men tror egentlig ikke det.

Jeg ville anta at det nå er forseint å få instalert virusprogram, men er det mulig å bare å få instalert en patch eller noe for å få fjerna viruset? hvor kan man laste ned dette?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Dette er ikke SoBig viruset, det er MSBlast viruset.

Gå til startmenyen, velg kjør, skriv in shutdown -a og klikk på OK. Da vil ikke maskinen restartes.

 

Deretter må du først patche Windows slik at viruset ikke kommer tilbake igjen. Det gjør du på http://windowsupdate.microsoft.com

 

Gå til http://www.symantec.com/avcenter og søk etter blaster. Der står det en oppskrift på hvordan du fjærner viruset for godt fra maskinen din.

 

NB! Det hjelper ikke å bare gjøre en av disse tingene. Du må gjøre alle tre.

Lenke til kommentar

DoffeY:

 

Hva skulle trådlager ha søkt etter?

 

"Virus"?

 

Prøvde det, men fant mange mange andre tråder. En jungel, spør du meg.

 

Det hadde vært mer behjelpelig om du hadde sagt "søk etter "Blaster"", eller faktisk gitt stakkaren en link til en tråd var akkurat dette er blitt beskrevet.

 

Hmm... Å søke etter "Blaster" hjalp meg lite...

 

"MSblaster", "restart 60", "virus blaster", "orm blaster" ga ingen treff. "rpc" ga litt hjelp, men fint lite... Bare "sørg for å ha oppdatert PC. *blabla* Windows Update, antivirus, firewall" (Fritt gjengitt)

 

Trodde dette var diskutert opp og ned i forumet, jeg.

 

Sorry, har ingen tråd å komme med.

Lenke til kommentar

i og med at jeg trudde det var sobig virus og ikke blast =), jeg så bare på den første siden og da var det ingen tråder om å få fjerna viruset, så jeg tenkte det var bedre å lage en konkret tråd på mitt problem, og da få et konkret svar, istedet for å lese gjennom mange poster som handler om det samme for da kanskje ikke få en direkte svar. Hvis jeg da lurte på noe mer i de trådene jeg ville funnet, så tror jeg fler ville svart på mitt spørsmål her enn f.eks. på side 2-3 i en tråd som er fler uker gammel..

 

Dan-Ole, du syns jeg har vært lenge medlem uten å ha mange poster? Nesten det eneste jeg bruker forumet her til er når jeg selv har et problem, da besøker jeg forumet til jeg har løst problemet og kommer ikke tilbake før jeg får et nytt problem :)

 

men uansett takk til de som svarte på posten min, skal prøve ut dette nå snart..

Lenke til kommentar

For å si det rett ut rett ut, søkefunksjonen på dette forumet stinker big time. Faktisk så mye at den kunne lett ha blitt fjernet. Har ALDRI funnet det jeg har søkt etter på forum.hardware.no

 

Derfor er det ikke rart at mange poster en ny sak om noe som allerede diskuteres i en annen post. Som nevnt tidligere, når en ikke finner noe på forumet som inneholder msblaster. Søker jeg etter virus, så får jeg opp noe, men knapp nok noe som er relevant. Heller ikke når jeg setter søke kriteriumet til "amd vs intel" får jeg opp noe fornuftig resultat.

 

Av denne grunn er det direkte tåpelig å klage over at noen spør om noe som det finnes en tråd om fra før. Det er jo nesten umulig å finne om saken har vært nevnt tidligere, selv om jeg begynner å bli lei av folk som spør om dette oppsettet er korrekt.

 

(PS. Får jeg ikke opp et fornuftig resultat i søkefunksjonen, så regner jeg ikke med at nybegynnere klarer det eller er i nærheten av å klare det heller. :wink: )

Lenke til kommentar
Gjest
Dette emnet er stengt for flere svar.
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...