Gå til innhold

Letteste utdanning til beste jobb?


carpsdi

Anbefalte innlegg

Det å jobbe offshore er hverken farlig eller vanskelig. Det som kan være vanskelig er å få fatt i jobbene da det er veldig stor konkurranse.

 

Prosessoperatør på et anlegg på land. God skiftordning med et saftig skifttillegg på lønnslippen :)

 

Ellers er det jo masse stillinger på båter rundt om kring. Maskinister, elektrikere og matroser.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Jeg har ikke lest hele tråden, men togpersonale har god lønn i forhold til utdannelsen. Du trenger bare å ha fylt 18 år og ha generell studiekompetanse eller arbeidserfaring for å kunne søke på jobb som konduktør. Det er 7 måneders utdannelse med full lønn. Jeg kan også bekrefte at det er et godt arbeidsmiljø i NSB.

 

Jeg jobber i NSB (ikke som konduktør) og har forhørt meg litt om lønnen. Grunnlønnen til konduktørene er noen-og-170 kroner i timen. Så kommer gode satser for helgetillegg, nattillegg, helligdagstillegg og overtidstillegg oppå det igjen. Ei konduktørdame jeg snakket med (25 år) sa at lønnen hennes er 370000 kroner i året før tilleggene. Hvis du senere avanserer til å bli togkontrollør, kan du tjene opptil 1 mill i året.

 

Ulempen er så klart at arbeidstidene er uregelmessige. Du må tåle å være fleksibel. En dag kan du jobbe midt på dagen fra klokka 12 til 19, for så å jobbe fra 6 til 14 neste dag, eller 18 til 2. Du må av og til jobbe i helger og på helligdager. Men det har jo også fordeler. Du slipper rushtiden på butikken og får brått en langhelg, for eksempel. Du får også bedre betalt på de dårlige arbeidstidene i form av tillegg.

Lenke til kommentar

Det tenkte jeg også. Jeg vurderte faktisk å søke som konduktør selv. Det som stoppet meg er at jeg ikke hadde orket de uregelmessige arbeidstidene i lengden. (Det styrer man mye selv som kontrollør, men til gjengjeld forsvinner natt- og helgetilleggene). Jeg ønsker heller ikke å jobbe med kundebehandling resten av livet. Jeg er også redd for at mulighetene til å utvikle karrieren sin er små. Jeg ville følt at jeg manglet utfordringer og at jeg ikke ville utnyttet potensialet det kjappe og matematisk anlagte hodet mitt har.

Lenke til kommentar

Hei!

 

Jeg er da en gutt som starter på vgs.

Tenkte å ta en linje som var lettest utdanning (kanskje ferdig med vgs så kan jeg starte å jobbe?). Får 3 i snitt, og kan ikke få verdens høyeste universitets utdanning av det.

 

Hvilken jobb er lettest å utdanne seg i, tjene utrolig mye (f.eks 1 mill i året..? haha ikke seriøst, men over 600 000), uten å måtte bruke 5-8 år ekstra på universitets tull for så å finne ut at du allerede er 26 år før du starter å jobbe..

 

Noen ideer?

 

Håper på svar!

Om det er no du lurer på, så bare spør :)

 

Hei!

 

Her skal du få min mening, servert på et sølvfat.

 

Min gode mann, jeg synes du skal ta sjefsstolen bak kassen et par år og bli tørr bak ørene før du konkluderer med at høyere utdanning er noe "tull". Forhåpentligvis vil du innse at det å utdanne seg faktisk ikke er et ork, men et privilegium. Du har nok rett i at en ikke kan få verdens høyeste universitetsutdanning med 3 i snitt, så jeg går ut ifra at du har mer enn popcorn mellom ørene, og at problemet heller ligger i tiltaksløshet framfor manglende intelligens.

 

Dette høres kanskje litt strengt ut, men jo tidligere du oppdager dette, jo lysere blir dine fremtidsutsikter. Jeg sier dette fordi jeg var nøyaktig der du er i dag for et par år siden, før jeg fikk litt mer vett i skallen takket være Forsvaret og diverse dagligvareforretninger. Det suger å jobbe i butikk, men det suger enda mer å jobbe i butikk og samtidig føle at dette er det beste du klarer. Og husk, penger er ikke målet, men heller et velkomment biprodukt. Kom deg opp av sofaen, din jævla latsabb!

  • Liker 5
Lenke til kommentar
  • 1 år senere...

Du gutt har virkelig litt av ei innstilling. Tror du du får noen fremtid på denne måten. Dessuten kan det være langt mer spennende å studere enn å jobbe i kassa på supern( vanlig butikk). For å si det sånn synes jeg du er ganske tiltaksløs.

Lenke til kommentar

Som Zarac sier, kan togpersonale være en idé. Lokførere tjener jo godt, men det er 1.5(?) års utdanning etter VGS (fagskole). Leste gjennom tariffavtalen til Flytoget. Mener å ha regnet med frem til at en lokfører der har en lønn på ca 550k i året før variable tillegg.

 

Ellers tjener togførere (T-bane) og vognførere (trikk) også rimelig godt. Grunnlønn der på laveste ansiennitetstrinn der er ca 350k i året. I vanlig turnus har man vakter i perioden 0430-0200 (neste dag). Med 40% UB-tillegg, 50kr/t helgetillegg og 133% tillegg på røde dager, er mulighetene for å tjene mye gode. Det er også muligheter for internt opprykk i flere retninger, til jobbinstruktør og instruktør, seksjonsleder eller trafikkleder, men det er lite gjennomtrekk, så man må nok belage seg på å jobbe en stund.

 

Edit: For å bli togfører/vognfører, må man gå på 3 måneders aspirantkurs (lønnet).

Endret av EchoMaker
Lenke til kommentar

Uten å sitere de direkte påstandene som er nevnt her, så vil jeg bare ha det sagt at man verken trenger (offshore) risiko eller >Bachelor for å tjene over 500k. Du kan fint jobbe turnus på land med kun teknisk fagskole og tjene nesten en mill brutto i året med litt overtid, og selv uten tertiær utdanning som teknisk fagskole så kan du som nevnt her vurdere f.eks. flygeleder, selv om det er siste jobben jeg ville anbefalt noen, og hvis du hospiterer en dag i et travelt tårn (eller selv på approach) så skjønner du fort at de fortjener 8 ganger lønna de har idag pga selve arbeidet og ansvaret. Tviler uansett på at trådstarter ville kommet gjennom nåløyet på flygelederutdanningen med den holdningen han viser her. Hvert år er det nesten 500 som søker, og som regel er det vel under 30 av de som fullfører..

 

Edit: I 2013 var det 798 søkere, og 29 ble tilbudt studieplass.

Endret av Gjest
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...