Gå til innhold
Spørsmål om bil og motor? Still spørsmål her ×

VW Passat - TDi vs. TD


Olabukse3

Anbefalte innlegg

Er på utkikk etter en grei, forholdsvis billig Passat (ca. 25 000). Kom over en fin en idag, alt ser greit ut med tanke på rust etc. Men jeg ser at det kun er TD, og ikke TDi. Forstår det sånn at TD kun er vanlig turbodisel, mens TDi-versionene har en innsprøytning styrt av sensorer etc. Er opptatt av at bilen ikke skal bruke for mye, en av grunnene til at jeg velger diesel. Så hvor mye forskjell på drivstoff og effekt er det på en VW Passat (96mod stv.) TD og en TDi?

 

Takker for svar! :)

 

Mvh

Xenon

Endret av Xenon54
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Har erfaring med V W Vento med 75 hk TD (TDK). AAZ Motor. Uslitelig men ikke mye guffe. Må ned i 3. I de verste bakkene. Kvittet meg med bilen fordi den var gammel og vinglete og passet ikke til motorveikjøring. Forbruk ca 0,5. Kjøp en nyere bil! 90/110 hk tdi er mye mye seigere med samme forbruk.

 

TDK er forløperen til TDI. Mangler direkte innsprøytning og variabel turbogeometri. De er ofte pent kjørt pga at en morken vakuumslange på dieselpumpe som gjør at effekt begrenses. Lett å fikse. Syns også at TDK motoren ble fortere varm enn TDI.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...