Gå til innhold

Anbefalte innlegg

Hei folkens!

 

Jeg skal reise utenlands og jobber med å sette opp OpenVPN på en linux-server jeg har stående (ubuntu) slik at jeg kan få inn norsk nett-TV. Jeg har installert, generert sertifikater og konfigurert for både server og klient. Jeg klarer å koble til, og alt ser tilsynelatende fint ut, problemet er bare at jeg ikke kommer inn på nettet (får ikke hjemme IP-adressen min når jeg kobler til utenifra).

 

Er det noen som har peiling eller vært gjennom det samme? Setter utrolig stor pris på tips om hva det kan være, står litt fast nå... :blush:

 

 

-optimisten

 

EDIT: Lurer på om det kan ha noe med at jeg har prøvd å sette opp bridge, noe jeg ikke er sikker på om gikk som det skulle...

Endret av optimisten123
Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...
Videoannonse
Annonse

Hei !

 

Har akkurat satt opp en slik løsning og det fungerer. Slik som jeg tolket de mange innlegg og kommentarer rundt om på nettet så må man sette opp for routing mode, hvis man skal kunne bruke det som "virtuelt internettaksess".

 

Det kreves også en del besvergelser vha iptables for å få det "til å kjøre ut". (Virtuelt accesspunkt.)

 

Ellers når det kjører i routing mode, så kan man godt forwarde porter (har jeg akkurat funnet ut.) Det blir mye som å bruke en standard (virtuell) nat router. Man kan med andre ord godt konfigurere spill og andre tjenester som krever "åpen port inn".

 

Første tips er altså å glemme bridge modellen og gå over til routing mode i stedet.

 

Den klarer ellers udp i begge retninger, dvs både ut, og som forwarding tilbake. (Det fikk jeg ikke til med div Socks5 løsninger som jeg testet.)

Endret av arne22
Lenke til kommentar

Hvordan går det, skjer det noen framskritt ?

 

Slik som jeg tolker det, så krever den anvendelse som du vil benytte deg av "routing mode". Helt sikker på dette er jeg nok ikke, men det er i alle fall slik jeg har fått det til å fungere.

 

En annen forskjell er at min openvpn server står på et datasenter der den har tre stk eksterne ip'er rett inn og ingen ekstern brannmur. Det forenkler jo litt.

 

OpenVpn brukt på denne måten fungerer ellers bedre enn det som jeg nesten kunne forestille meg. Det hele kjører pent i bakgrunnen, og hvis man ikke vet om det, så merker man ikke at OpenVPN i det hele tatt er der. (Hvis man installaerer den på klienten som en service som starter automatisk.)

 

OpenVpn (tunnellen) kjører jo på en enkelt valfri port. Dette bør man kunne natte inn til en hjemmeserver. Mener å huske at jeg gjorde dette for noen år siden og at dette fungerte ok.

Endret av arne22
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...