Gå til innhold

Pentium 4, 2.8 blir en smule (les: veldig) varm?


PT

Anbefalte innlegg

Har merket at prosessoren på min nye selvbygde pc blir veldig varm (tror jeg), mellom 50 og 60 grader ved vanlig desktop bruk. Er dette vanlig? Hvor mye varme tåler egentlig denne prosessoren?

 

Info om pc:

 

Prosessor:

Intel Pentium 4 - 2.8Ghz Socket PGA478, PC 800

 

Hovedkort:

Abit IC7-G Socket478/800Mhz

 

Skjermkort:

ATI Sapphire Radeon 9800pro, 128mb

Harddisk:

2xMaxtor 120GB DiamondMAX Plus9-FDB IDE HD, 7200RPM, 9ms, 8MB cache, UDMA133

 

DVD:

LG DVD-ROM 16x48x IDE/ATAPI

 

Kabinett:

AOpen H600A, med ny PSU: Aopen 400W Power Supply ATX AMD/P4

1 vifte, ATX 12V, CPU PFC, Low Noise

 

Takker for svar

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Har en Intel Pentium 4 - 2.6Ghz Socket PGA478, PC 800 på Asus

P4C800 Delux hovedkort og ligger ca 30 grader idle og 42 grader ved

max load.Dette med Asus probe som indikasjon.

Er er meget fornøyd med disse tempene.

jeg har og bygd pc'n selv og har en del kabinett vifter i kassa både ut

blåsende og inn blåsende.

Strømforsyningen er en Enermax med 2 vifter innbygd.

Bruker og Intel sin kjøler og vifte på cpu'n.

Lenke til kommentar
Kan ha med at du har dårlig luftsirkulasjon i kabinettet ditt. Hva cpu-vifte, evt kabinettvifter har du?

Jeg har standard cpu kjøler/vifte, tre papst vifter

Kabinettet står oppå et skrivebord og har realativt god plass på venstre side, bak og foran. Høyre side står inntil en vegg. Før jeg monterte viftene hadde jeg en std. vifte som fulgte med kabinettet, så varmen har gått ned med 5-10 grader etter montering av nye vifter.

Lenke til kommentar

Hvis hovedkortet viser 10-15 grader for mye er det jo greit, men en lenger oppe i tråden skrev at han bare hadde rundt 30 grader på sin prosessor, og jeg tviler på at han trekker fra 10 grader da. Kan jo nevne at jeg kjører std. instillinger i bios, altså ingen overklokking. Ingen som vet hvor mye prosessoren tåler?

Lenke til kommentar
Hvis hovedkortet viser 10-15 grader for mye er det jo greit, men en lenger oppe i tråden skrev at han bare hadde rundt 30 grader på sin prosessor, og jeg tviler på at han trekker fra 10 grader da. Kan jo nevne at jeg kjører std. instillinger i bios, altså ingen overklokking. Ingen som vet hvor mye prosessoren tåler?

når den kommer til 72 grader vil den automatisk klokke seg ned,hjelper ikke det slår maskinen seg av så det er ingen fare, du har jo pentim :D:D:D

Lenke til kommentar

jeg har 2,8 800MHz fsb og et abit ic7-g med nyeste bios. har klokket opp til 3,2, og temp i følge sisoft sandra (regner med det leser av på samme måte som bios) er 41 grader. jeg har et coolermaster atc-201c-sx2 kabinett med fire kabinettvifter, og en thermalright slk-900 cpu kjøler + coolermaster 80mm vifte. når jeg kjører prime95 sin max temp test ligger den og vaker på 58 grader, igjen ifølge sisoft sandra.

Lenke til kommentar

Da har jeg bestemt meg får å benytte meg av angrefristen for viftene og heller kjøpe noen som er litt kraftigere. Vet dere om det er plass til flere enn 3 vifter på IC7-G hovedkortet? (Hvis man ser bortifra cpuvifte, systemvifte) Finnes det en måte å få plass til flere vifter?

Lenke til kommentar

Husk det finnes nesten ikke bedre vifter enn Papst.Stillegående og

er av meget god kvalitet.

Du kan koble vifter direkte til strømforsyningen med en overgang.

Men jeg anbefaler at du setter en reostat i mellom slik at du kan

regulere hastigheten.

Ellers så selger Micoplex Enermax vifter som kommer med reostat

påmontert slik at du kan regulere hastigheten.Bra vifter men bråker

litt mere enn Papst.

Lenke til kommentar

Har akkurat samme problemet. p4 2.8 800fsb, abit ic7 hk. Har tre kabinett vifter, 32c i kabinett iflg temperatur lian li temp måler. Har også en inntil cpu, ikke på men tett inntill, og denne viser tre grader lavere en hk, dette er vel normalt regner jeg med. Prøvde med vann kjøling, da lå tempen på vannet på ca 40c. (feil med pumpa, får ny). Men med box kjøling ligger den på 55idle, og ca 60 load. Ikke stor temp forskjell på load og idle her nei. Men maskina er stabil som bare det den. Mulig hk leser feil, men så mye som 10-15c kan den ikke gjøre, iallefall ikke pga de andre målingene jeg har gjort. Beklager når jeg sier dette men det er godt å se andre som har disse tempene også. Trodde jeg hadde defekt cpu, men etter å ha finlest det som er av forum, forekommer dette særdeles ofte. Og cpu skal tåle opp mot 75c som en annen påpeker. Men problemet med disse "varme" cpu`ene er vel at de ikke er veldig oc`bare. Men de funker greit fordet.

 

Som en liten kuriositet kontaktet jeg Intel, (har kontakter der pga jobben) og de kunne bekrefte at noen serier var varmere enn andre, men at disse kjørte og var testet for å kjøre stabilt. Og at de ikke akkurat brydde seg så mye om de var oc`bare eller ikke. .. Så der har du politikken deres :-)

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...