Gå til innhold

Konsekvenser for piratkopiering?


Filosof

Anbefalte innlegg

om du ikke liker akkurat den type musikk , så er det millioner av andre som gjør det, ergo er det bra musikk i såpass mange sine øyne at det blir suksess ut av det.

 

Det finns nok av eksempel på dårlig musikk som ikke har en gigantisk fanskare og tilhengere i ryggen, og som selger dårlig :) de du nevner selger som hakka møkk

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Heisan!

 

Mitt spørsmål: Er det mulig for eksempelvis Adobe å oppdage at du bruker en piratkopi av et av produktene deres?

 

Grunnen til at jeg spør er fordi jeg har hørt noen si akkurat dette, og selv om jeg synes dette høres usannsynlig ut, tenkte jeg at jeg skulle henvende meg til den utømmelig kunnskapskilden diskusjon.no.

 

De som fortalte dette sa videre at om du kun driver med dette på hobbybasis, så har det ikke så mye å si - men om du bruker disse programmene mye i jobbsammenheng, så kan det få konsekvenser. Jeg er klar over at det finnes måter å blokkere visse deler av programmene, som forhindrer at den "oppdager" at det er en piratkopi, men er det likevel mulig for selskapet å finne ut av det?

 

For noen høres dette kanskje ut som en rar ting å spørre om, men jeg vil allikevel høre flere folks meninger. Alle svar settes stor pris på =)

 

 

Jeg aner ikke hva adobe gjør og ikke gjør. Men ja de kan legge inn kodesnutter som "ringer hjem" og forteller hvilken IP adresse maskinen har, og hvilken produktnøkkel den har, samt dato for når den ble aktivert. Dette kan f.eks. enkelt legges inn sammen med den delen som sjekker for oppdateringer. De vil da naturligvis legge merke til det, om mange kobler seg opp med samme produktnøkkel, det vil da f.eks. være mulig å nekte disse oppgraderinger.

 

Det finnes mange muligheter :-)

 

Når de tror at de veit om noen som har en piratversjon kan de ta med seg IP-adressen til norsk politi og anmelde forholdet. Så må politiet gå til retten og be om en kjennelse på at ISPen skal levere ut informasjon om hvem som eier abonnementet den iP adressen var tilknyttet på det tidspunktet.

 

Dette har vi ingen tradisjon for at er gjort her på berget i noe særlig omfang.

Lenke til kommentar

Som Slimda er inne på så ligger det også en god del markedsstrategi i dette her.

 

Hvis en som leker seg med piratkopier av f.eks Photoshop på barnerommet, hva tror du han foreslår når bedriften han sitter som innkjøpssjef for skal ha nytt bilderedigeringsprogram?

 

All PR er god PR!

 

Lumpness: Spotify og andre streamingtjenester gjør ikke at musikerne tjener mindre penger enn tidligere! De har riktignok flyttet fortjenesten av musikksalg fra selskapene og ned i egne lommer og så har selskapene satt igang en gigantisk svertekampanje hvor de tegner et bilde av at de som musikernes tjenere pumper penger tilbake til musikken, mens store stygge Spotify stjeler all rikdommen til seg selv. Spotify har jo en helt genial forretningside som musikerne snarest bør ta til sitt hjerte: i hvilken annen form kan du selge musikken din flere ganger? Folk betaler jo abonnementet sitt hver eneste måned!

 

Det har alltid vært slik at kun en liten prosentandel av musikere kan leve av hobbyen sin, dette er ikke endret. Spiller du smal musikk så selger du ikke mange plater. Du burde heller være rimelig fornøyd med at mange flere oppdager musikken din! At mange flere oppdager musikken din gjør jo bare sjansen for å tjene penger på den mye større! (spille konserter, selge merch osv)

Lenke til kommentar
  • 3 uker senere...
Gjest Slettet-t8fn5F

Vel, Adobe kan også gjøre dette, ja. De fleste som bruker Peer2Peer nedlasting kan jo se alle IP-er som laster dette ned, Adobe trenger da bare kontakte politiet; som igjen får vite av din ISP hvem du er.

 

Straffen for nedlasting, ligger gjerne på flere titals tusen dollar; men å straffe noen for dette i Norge, er ikke så populært enda; det vil nok gå ett år til før vi er der.

Tøvprat. Adobe sine programmer kan du laste ned fra adobe sine sider og er 100% lovlig. Lisensnøkkelen derimot kan du ikke få gratis...

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...