Gå til innhold

Fra statisk til dynmaisk ip


Anbefalte innlegg

Hei -nå trenger jeg vist litt hjelp!

 

Jeg bor i kollektiv og nå nettopp byttet vi leverandør fra Next Gentel til Get, og med det byttet vi også uttak fra telefonuttaket til kabeluttaket. Greit nok tenkte jeg.

 

Men ved å bytte uttak og leverandør så ble vi fortalt at vi også måtte skifte fra statisk til dynamisk ip -og siden jeg fikser det meste selv ved å google meg rundt på diverse fora så trodde jeg dette skulle bli en enkel sak. Vel -jeg sliter! Min egen pc har nett selv om jeg ikke har konfigurert routeren enda, mens de tre andre ikke får kontakt med nettverket her hjemme.

 

Jeg har en Speedtouch 585i router og den er godkjent for dynamisk dns (det er vel alle i dag?)

 

Ut i fra det jeg leser så må jeg enten inn å konfigurere routeren eller konfigurere hver pc. Finner mye stoff om hvordan man skal gå fra dynamisk til statisk, men veldig lite motsatt vei (da hadde jeg jo bare gjort det motsatte igjen) -og uansett så finner jeg veldig lite stoff som er enkelt forklart. Jeg skjønner mye og mangt når det kommer til data, men her er jeg altså ikke nerd nok for min sak.

 

Er det noen som har en noob-forklaring til meg? :hmm::roll:

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Hei igjen

 

Modemet fra Get er en Cisco EPC3000

 

Taz: De gir oss ikke en (1) ip siden de da bare fungerer med dynamisk ip, altså ingen fast ip-adresse, den vil forandre seg hele tiden.

 

Jan Skrotnes: Ja, vi koblet oss opp gjennom den gamle routeren i tillegg, noe som også stod at vi skulle gjøre i bruksanvisningen som fulgte med.

Det går altså en nettverkskabel fra modem til router, modemet er koblet til kabel-uttaket, mens routeren kun er koblet til strøm.

 

Må jeg virkelig inn å konfigurere hver pc? Jeg har blitt fortalt (fra Get) at det kun skulle være nok å konfigurere routeren til å fungere med dynamisk ip. (??) Og det er vel dette jeg lurer på..

Lenke til kommentar

Du får bare 1 OFFISIELL IP-adresse.

Når du har koblet routeren til modemet, deler den ut PRIVATE IP-adresser til enhetene på innsiden av hjemmenettet ditt automagisk (såframt du ikke har gjort noe galt med oppsettet av routeren). Routern bruker en metode som heter Network Address Translation (NAT), som "oversetter" de private adressene som du har på hjemmenettet til den offisielle adressen som routeren har mot internett.

 

Dette gjøres først og fremst fordi det er en mangel på IP adresser. Dersom hver enkelt enhet på private nett skulle ha hatt en offisiell adresse, ville det ha vært tomt for slike for lenge siden. Forskjellige organisasjoner har i mange år jobbet for å få gjennomslag for en ny type IP-adresser, kalt IPv6 (IP versjon 6). Dessverre er ikke dette en enkel oppgave, og vi er flere år unna dette. Med IPv6 sies det at populistisk at "det er nok adresser til at hver enkelt sandkort på jorda kan få sin unike adresse".

Lenke til kommentar

Ta en reset av routeren din så er den automatisk innstilt på å motta dynamisk IP, så får du konfigurere resten (QoS, NAT, osv.) etterpå hvis du fortsatt har problemer.

 

EDIT: DynIP/DynDNS er en funksjon som du ikke trenger å bry deg med, da dette er for folk som har statisk IP men som önsker dynamisk IP ved å logge seg på en tredjeparts proxy-tunell som f.eks. dyndns.org

Endret av Magic
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...