Gå til innhold

Dell 500m-endelig


caza

Anbefalte innlegg

Kom til slutt. Ventetida var verdt det. Er storfornøyd. Bra skjerm og tastatur. Synes ikke tastaturet virker "billig" som det har vært sagt i tester fra barbara. Pad er jo helt super med alle instillinger som fins. Lyden er heller ikke så ille som på de fleste laper. Skjermen(xga 1024x768) er jeg fornøyd med. Passer utmerket til mitt bruk. Overrasket over hvor stille den er. Nærmest helt lydløs. Kun en liten sus når viften kobler inn(noe den sjelden gjør), knapt merkbart. Maskinen har et lekkert design og cd/dvd utløseren var en smart løsning. Terningkast 6 til Dell :D

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

gi deg, skjermen er noe av det kjipeste jeg har sett innen lcd, har 500m selv, skjermen fungerer meget bra til kontor-apps, video og liknende, men responstiden og synsvinkelen er elendig, noe som ikke skal være usagt. videre er skjermen veldig dårlig beskyttet.

 

men,men, jeg bruker den som desktoperstatter så det spiller ikke så stor rolle for meg foreløpig.

 

er ellers godt fornøyd med den tross 2 bluescreens allerede, mistenker enten bug i hdd firmware som det står om på support-sidene til dell (patch foreligger) eller crusial ram som jeg kjøpte på komplett. ellers alt ok

Lenke til kommentar

jaja, der var 500m`en min også kommet...

første inntrykket mitt er som følger: NICE design.

blir fort varm under, jeg er ialefall seriøst varm på låra nå etter å ha hatt den der i en time nå. tastene reagerer litt seint, det samme gjelder pekeplata som til tider ikke virker helt stabil...men jaja...

ellers sitter jeg og instalerer war3 nå, så jeg skal teste det :)

Lenke til kommentar
gi deg, skjermen er noe av det kjipeste jeg har sett innen lcd, har 500m selv, skjermen fungerer meget bra til kontor-apps, video og liknende, men responstiden og synsvinkelen er elendig, noe som ikke skal være usagt. videre er skjermen veldig dårlig beskyttet.

 

HELT enig!!! Skjermen er helt håpløs... Så fremt jeg ikke vipper skjermen nesten unaturlig langt bakover, blir all tekst uskarp... Jeg syns at det er såpass ille på min 500m at jeg nesten lurer på om det er noe galt med skjermen. Jeg har ikke sett lignende på andre skjermer for bærbare med samme størrelse og oppløsning. Jeg vurdere å returnere min PC på grunn av dette.

 

Dersom jeg skrur av ClearType bedrer det seg litt, men da blir bokstavene kantete, noe jeg absolutt ikke ønsker... Med ClearType påslått blir faktisk enkelte bokstaver i små skrift lilla på hvit bakgrunn. Dersom legger skjermen langt bakover ser de svarte ut igjen...

 

Andre som har samme oppfatning av skjermen på denne PC'en?

Lenke til kommentar
Prøv programmet ClearTweak hvor du kan sette opp kontrasten på skriften. Freeware og genialt enkelt

 

Takk for tipset :woot: Det hjalp en god del. Men synsvinkelen på denne skjermen er faktisk så utrolig snever at dersom jeg justerer kontrasten slik teksten vises fint når jeg ser 90 grader midt på skjermen (kontrast 1200), blir små bokstaver på bunnen av skjermen uskarp... (+ at de får "lilla"-fenomenet som jeg nevner i innlegget over) :grumpy:

 

Andre 500m-eiere som har synspunkt? Er det en mulighet at Dell slet med å få inn standard-skjermen da de produserte min PC og monterte en drittskjerm som var lett å få tak i...? Dvs: er det andre 500m-eiere der ute som IKKE registrerer svakhetene jeg nevnte over?

Lenke til kommentar

Hei.

Prøvde å dille litt med det cleartype greiene når det nå kom opp i forumet. Prøvde meg med programmet, men synes det var dårlig - kjørte det på 1400. Prøvde også å kjøre opprettelsen av cleartype gjennom XP - via nettet. Følte og det var dårlig og at skjermen var bedre før.

 

Men når jeg nå brukte programmet og satt det til 1200 ble teksten utrolig behagelig å se på og jeg synes den ble passe sylskarp.

 

Har noen prøvd andre innstillinger? Har andre xga skjermen? Hvordan er deres erfaringer?

 

Og hvordan er viftene deres? Min er veldig stille når den går på batteri, men når jeg kjører den på strøm går så og si alltid viften på slow-modus. Noen erfaringer?

Lenke til kommentar

oksdol, mulig at din skjerm er dårlig / defekt.

Når jeg skriver at skjermen er kjip, mener jeg at synsvinkelen er elendig i forhold til min hyundai LCD skjerm til stasjonære pcen, og stasjonære lcd generelt.

 

ifølge aida32 er skjermen på min dell500m produsert i år 2002..

(har xga)

bilde er ellers veldig godt og skarpt når jeg ser "riktig" på skjermen

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...