Gå til innhold
Trenger du hjelp med internett og nettverk? Still spørsmål her ×

Overvåke oppkobling mot nett


Anbefalte innlegg

Hei.

 

Jeg lurer på om det er mulig for meg å overvåke hvordan pcn min kobler seg til nettet? Hva som kobler seg til av programmer foreksempel.

 

Er det mulig for meg, hvis jeg hypotetisk sett var blitt "hacket", å se etter hva som bruker nett til visse tider?

 

Grunnen til at jeg spør er at det bor et datageni(les: nerd), under meg. Og pcn min har hatt mistenkelig mange bluescreens rett etter 23:00 i det siste. Noe som er blokkens "stille tid" og det har bare skjedd når jeg spiller musikk (noe som pcn takler fint 7 dager i uka før kl 23:00).

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Hvis du innstallerer en avansert type brannmur så vil du måtte bekrefte alle programmer og tjenster som skal ut på internett. Da er det enkelt å google hver enkelt prosess/program når du får opp bekreftelsesdialogen slik at du har kontroll over hvilke programmer du vil gi netttilgang.

 

Comodo er en av de mest avanserte brannmurene på markedet som er gratis for privatpersoner, men merk deg at avansert her betyr avansert, så den krever at du setter deg godt inn i produktet og teknologien rundt brannmurer for at den skal fungere som du ønsker.

 

Et annet skritt for å sikre maskinen og gi deg oversikt over hva som skjer på din maskin er å innstallere Spybot SD og aktivere Tea timer som gjør at du må bekrefte alle programmer som prøver å lage eller endre noe i registry'et på maskinen din.

 

Hvis du bruker disse programmene så vil du måtte bruke endel tid på å lære de opp så ting fungerer som de skal men til gjengjeld er du ekstremt godt sikret mot at noe uautorisert tar kontroll over maskinen din.

 

En annen ting du også bør gjøre hvis du har mistanke om at noen roter rundt på ditt nett er å endre SSID på routeren din, endre til WPA/WPA2 kryptering, og sette et tungt passord på trådløsnettet ditt.

Du kan også sette opp routeren med MAC filtrering slik at kun maskiner med en MAC adresse du har godkjent kan koble seg til ditt trådløse nettverk.

 

En annen funksjon du også kan benytte deg av som er innebygd i Windows er DEP(Data Execution Prevention), denne funksjonen fungere slik at du må godkjenne alle programmer som skal få lov og kjøre på maskinen din. Den kan dog være litt plagsom ved innstallering eller oppdatering av programmer.

Endret av vidarkri
  • Liker 1
Lenke til kommentar

Microsoft Network Monitor 3.4

http://www.microsoft.com/download/en/details.aspx?id=4865

 

Denne skanner all trafikk på nettet ditt, men du må vite hva du ser etter....

men hvis du lar denne stå og logge i gitt periode, så kan du enkelt få hjelp til å tolke innhold på f.eks. msdn forumene eller andre ms forum... og det finnes helt sikker andre fora som er villig til å hjelpe også...

 

men ja.... det finnes også noen program som forteller deg hva som bruker nettet ditt fra din pc... jeg tror HW eller dinside hadde en artikkel om ett for en stund tilbake, men jeg husker dessverre ikke hva programmet het nå...

 

ellers kan du sette logg på de fleste brannmurer dette kan du også gjøre på den innebygde windowsbrannmuren, i win 7, finn egenskaper for windowsbrannmur, ved å gå til kontrollpanel, system og sikkerhet, windowsbrannmur, avansert, egenskaper for windowsbrannmur...

(finnes helt sikkert en raskere vei dit, men det var denne jeg husket i farten....)

her finner du en innstilling for loggfil og størrelse ++

 

Brannmuren må selvfølgelig være påslått for at du skal kunne logge noe....

Endret av StoltHD
Lenke til kommentar

Du kan innstallere f.eks Ubuntu i dual boot sammen med windows, da kan du dra nytte av begge operativsystemene.

 

Du kan kjøre windowsprogrammer i linux men akkurat disse er nok tvilsom nytteverdi av i linux siden de er mer rettet mot funksjonaliteten av Windows enn f.eks nytteprogrammer som Office eller spill.

Lenke til kommentar

Microsoft Network Monitor 3.4 skanner nettverket ditt fra en windowsmaskin, du definerer et ipnett (nettverkskort du ønsker å skanne og all trafikk blir da lagret til logg (det blir raskt mye info, om det i praksis fungerer med en emulator i linux vet jeg ikke, men linux har masse nettverksskannere tilgjengelig, antageligvis så finnes det kommandoer innebygd i linux som gjør samme greia som MNM.

 

jeg må også si meg helt enig i forslagene til vidarkri

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...