Gå til innhold

Tips til kameramonitor


Anbefalte innlegg

Hei!

 

Som mange andre holder jeg på å samle opp utstyr, og listen begynner å komme seg.

 

Men siden jeg er svært opptatt av video, har jeg veldig lyst på en monitor.

 

Har Panasonic GH2, og dette har HDMI utgang og kan sende 720p og 1080i ut fra denne utgangen. Det jeg ønsker er en monitor med HD oppløsning (bare 720p er nødvendig) slik at fargetemperatur blir enklest mulig å stille inn riktig samt fokus og komposisjon.

 

Men håper på å få tak i noe slikt til under tusenlappen da jeg ikke skal ha noe proff utstyr.

 

Hvis jeg kan få noe bedre ved å velge en monitor som ikke viser hd oppløsning er jo dette å foretrekke. Ønsker bare så riktig bildegjengivelse som mulig i forhold til final output.

 

Noen tips her?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Hvis det er monitor som du bruker med kamera på opptak, f.eks. 5", 7" eller 8" så får du ikke noen med 720p oppløsning til kr.2000.-, hvis du i det hele tatt får noen liten monitor med den oppløsningen så blir den vesentlig dyrere.

 

Det beste du kan håpe på er at Tab's og mobil telefon produsentene forstår at det finnes bruksområder for HDMI Inn på produktene deres og ikke bare HDMI Ut som det er nå.

 

Da kan vi fort kunne bruke høyoppløste Amoled skjermer i mange formater som monitor på kamera.

 

De monitorene som finnes i dag har ikke bare for dårlig oppløsning, en også for dårlig dynamisk område så de er vesentlig dårligere for å stille eksponering enn den skjermen som er i kamera.

 

Drømmen er om noen klarer å hacke den elektroniske View Finder som kan kjøpes til Sony NEX 5n så den kan brukes med HDMI (f.eks. en liten konverterings boks med en blits sko) og kan monteres på en kamera rigg.

 

De fleste monitorene har max 800 x 480 oppløsning. Marshall 8.4" V-R841DP-AFHD har 1024 x 768 oppløsning; http://www.marshallmonitors.com/products/monitors/V-R841DP-AFHD/index.html og blir ganske stor på en liten rigg. Koster $2,183.85.-

 

Den som lager en konverter boks for Sony Nex EVF kan regne med å selge "ett Tonn". :cool:

 

 

Lenke til kommentar

Skjønner, var nok noe lignende det du sier som jeg forventet å få i svar. Så kjipt at det skal koste mer med kamerahobbyen enn å ha en flott bil :p

 

Menne, noe ebaygreier som dette da?

 

Full HD oppløsning, hdmi inngang og hotshoe mount:

 

http://www.ebay.com/itm/7-inch-HD-1080P-LCD-Camera-Field-Monitor-Video-Cam-DSLR-HDMI-IN-no-battery-/180748710490?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item2a1576725a#ht_4473wt_1163

 

Hvordan fungerer noe slikt noe tror du?

Lenke til kommentar

"Full HD" som beskrevet der (og som du vil se tilsvarende på nesten alle monitorer) er juks. Hvis du ruller litt nedover siden til "Description" vil du se at oppløsningen er 800x480 mens "Resolution Support" er 1920x1080(MAX).

 

Jeg har en (liknende) slik 8" (alle disse er produsert i Kina, ofte kalt "Lilliput" monitor (merkenavn). Som jeg bruker på en 7D.

 

Her har du et stort utvalg av monitorer fra en anbefalt og populær (i indi film miljøet) selger (kjøpte selv der.) http://www.coollcd.com/

 

Vær oppmerksom på at det er mange forskjellige modell typer i forhold til "input/output", type batteri og "ekstra utstyrs pakke" + at den samme monitoren har varierende pris så det er ikke alltid like lett å finne den mest prisgunstige.

 

Spør gjerne hvis du finner flere som du er i tvil om hvilken er gunstigst.

 

Les mer om de siste anbefalinger og bruker opplevelser i Cinema5D forumet under Field Monitors; http://www.cinema5d.com/index.php og om det er noe spesielt og forholde seg til når det gjelder GH2.

Endret av arthon
Lenke til kommentar

Kult!

 

Så denne tråden på cinema5d:

http://www.cinema5d.com/viewtopic.php?f=16&t=14904

 

Men lurer litt på hvilken av disse 7" lilliputene som er best, eller hva forskjellene egentlig er:

 

http://www.coollcd.com/7-hd-field-monitors-7-lilliput-monitor_c902

 

Ser ut som om de fleste har hdmi og prisene er jo veldig like. Ser at denne har flest reviews da:

LILLIPUT HD70HP 7"

 

Menne, nei her trenger jeg noen tips fra deg tror jeg :)

 

EDIT: Kjipt det ikke går med Tabs enda, for jeg har en Galaxy Tab 7" jeg gjerne skulle brukt til dette :p

Endret av IceBlitz
Lenke til kommentar

Du kan kikke på denne. Bilde kvaliteten er den samme på alle modellene. http://www.coollcd.c...te-in_p721.html

Det du først å fremst må velge er hva slags ekstra batteriløsning du ønsker. Veldig mange har nå fått batterifeste for Canon LP-6 batteri. Ser ut som om den i linken kommer med ett batteri av den typen jeg fikk med. Ekstra Batteriplate for LP-6 batteri gjør at du kan bruke mindre batterier. Uoriginale LP-6 batterier kan også kjøpes ganske billig i Norge skulle du trenge flere, men da trenger du en ekstra LP-6 lader.

 

Noen pakker har batteri plate for Sony batterier, som er forholdsvis rimelige og lett å få tak i, men bygger ganske mye i tykkelsen og derfor gjør vekten av monitoren ubalansert.

 

Disse monitorene finnes med innebygget batteri. Da lønner det seg å kjøpe et par batterier. http://www.coollcd.c...onent_p708.html

 

Ser ut som om alle de aktuelle 7" monitorene har BNC utganger (i tillegg til HDMI) som er ganske unødvendig. 8" har ikke BNC.

 

Så du se om du trenger noen spesiell feste anordning for GH2. Har du f.eks. en "Rod Rigg"? Trenger du en "Articulating Arm"? 7" eller 11" arm?

 

Bruker du kamera lenge av gangen uten lademuligheter så du trenger flere batterier?

 

Jeg har bare det eksternt batteri som kom i pakken. Det er litt stort å klumpete, men holder veldig lenge og holder godt på ladningen.

 

Du må også søke litt etter GH2 eiere med erfaring med Field Monitor bruk om det er noe problemer. Det er f.eks. forskjell hvordan monitorene fungere på 5DII i forhold til 7D.

 

LILLIPUT 669 versjonene er den nyeste og kanskje mest kjøpte. LILLIPUT 668 er litt eldre (bildekvaliteten er den samme) og kan ha innebygget batteri. RUIGE monitorene er litt bedre (påståes det) men er ganske mye dyrere.

 

Alternativene er 8" som; COOLLCD 819AH 8" http://www.coollcd.c...osite_p640.html

COOLLCD CL8 8"; http://www.coollcd.c...-hdmi_p751.htmlEtter å ha kikket litt tror jeg at jeg ville anbefale å gå for en av 8".

 

 

EDIT: Kjipt det ikke går med Tabs enda, for jeg har en Galaxy Tab 7" jeg gjerne skulle brukt til dette :p

Helt enig. Hadde kjøpt meg en TAB for dette tvert hvis det var mulig, eller en Galaxy Note. Når disse brettene får Honeycomb og/eller Win 8 så skal det bli mulig å bruke EOS Utility over USB, men det hjelper jo ikke deg så mye. :no:

 

 

 

Endret av arthon
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...