Gå til innhold
Trenger du hjelp med PCen? Still spørsmål her! ×

Ødelagt SSD og får ikke til å reinstallere windows


Anbefalte innlegg

En gang nå i romjula fikk jeg blåskjerm på pc'en og da jeg skulle starte den igjen fikk jeg beskjed om at: "Windows cannot start because a required device is innacessible". Etter litt tukling i BIOS (Hvor jeg ikke fant noen feil) prøvde jeg omsider å restarte pc'en et par ganger og plutselig funket den fint igjen.

 

For noen dager siden skjedde det samme igjen, men denne gangen fikk jeg aldri pc'en igang igjen. Jeg la merke til at BIOS ikke finner SSD'en som windows er installert på, og regner med at SSD'en muligens er ødelagt (Selv om den bare er en 2 måneder gammel Kingston hyperx).

 

Jeg har to andre harddisker som jeg vurderte å installere windows på men jeg var lite keen på å formatere noen av dem da jeg har endel greier der inne jeg ikke vil miste. Til syvende og sist beit jeg i det sure eplet og kjøpte en relativt svindyr harddisk med tanke på at det er harddisk krise og alt det der.

 

Jeg slengte den inn i pc'en, fjernet i mellomtiden de to andre diskene og påbegynte installasjon av windows 7. Dette gikk ikke helt som forventet. Etter å ha stått på "Expanding Windows Files (0%)" i en evighet får jeg til slutt beskjed om at:

 

"Windows cannot install required files. The file may be corrupt or missing"

 

"Error code: 0x80070017".

 

Jeg har brukt denne windows cd'en mange ganger før og den har da funket helt fint. Det som slår meg er at når jeg restarter pc'en får jeg fortsatt beskjed om at en komponent mangler og at windows derfor ikke kan starte, så det er tydelig at bios på et eller annet vis fortsatt leiter etter SSDen eller en annen installasjon av windows. Kan dette være problemet?

 

Hvordan fikser jeg dette isåfall? Jeg vil på en måte 'resette' bios men hverken reset knappen, av- og på-knappen eller en "Return to default settings" i bios-menyen gjorde susen. Noen sa jeg var nødt til å flashe bios men når jeg skal laste ned 'drivere' må jeg jo spesifisere operativsystem, som er noe funky når man ikke engang har et.

 

Hovedkortet jeg bruker er at ASUS p8z68-v PRO, om det skulle være viktig. Det er klart det kan være noe riv ruskende galt med enten cd-rommen eller den nye harddisken jeg nettopp kjøpte, men tenkte jeg skulle høre her i første omgang. Jeg har forresten nettopp kjørt memtest som ikke fant noen problemer.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Okey maskina klager ikke lenger på at den ikke finner en komponent. Nå hopper den som regel rett inn i windows installasjon eller om jeg velger å boote rett fra den tomme hard-driven står det bare en sånn underscore og blinker i evigheten. Jeg beit nok en gang i det sure eplet og formaterte en av de andre to harddiskene mine, men til ingen nytte. Jeg får akkurat samme feilmelding under installasjonen.

 

Nå som jeg har fått samme feilmelding på to forskjellige harddisker, er det mer eller mindre trygt å skylde på CD'en? Skal se om jeg ikke klarer få tak i enda en, men om det ikke funker, then what?

 

Kan det være hovedkortet? Cpu'en? Jeg har virkelig ikke peil.

Lenke til kommentar

Det er mulig det er jeg som tukler her men jeg skjønner ikke helt hvordan jeg skal oppdatere drivere på en pc uten operativsystem. Som jeg nevnte prøvde jeg å finne en BIOS-oppdatering men da måtte jeg velge operativsystem, noe som ikke helt hang på greip når jeg ikke har et.

 

Ellers er BIOS-versjonen 0501, jeg veit det finns oppdateringer. Kan det være vits å oppdatere denne selv om jeg ikke har operativsystem installert? Hvordan gjør jeg isåfall dette? usb funker fint?

 

Bruker DVD til installasjonen, usb kan vel kanskje være en idé? Har en 8gb usb her og det slo meg nettopp at dette jo er mer enn den typiske DVD'en har plass til så jeg kan jo alltids prøve dette også.

 

Fargen på sata porten er (såvidt jeg veit) blå. Det er litt vanskelig å se siden alle 6 sata-porter er gjemt under grafikkortet =S

Lenke til kommentar

Det er best å update Bios direkte.

 

Bios har utility til det. Det er enkelt.

Til det du trenger Usb minnepenn  formatert med FAT32 filesystem.

 

Du trenger ikke noe stor penn på det tidspunkt.

500MB er OK, men den 8GB er og OK.

 

Laste ned den siste Bios versjon fra Asus.

Jeg skal laste den og ned,slik at jeg ser hva det dreier seg om, og gi hjelp om det.

 

Kople fra Dvd rom, og harddiskene.

Endret av wiberos
Lenke til kommentar

Jeg tenkte på at det er greit å ikke ha tilkoplet noe, slik at det hindrer noe feil.

 

Den Bios file er en P8Z68-V-PRO-ASUS-1101.ROM.

Høyre klikk på den og velg rename, og fjerne noe, slik at den blir:

ASUS-1101.ROM   (om den er ikke akseptabelt fra EZ, så vi prøver med full name).

 

Kopiere den i en Usb.Kople USB i en USB port back. Ikke på noen av de blue farge.

 

Starte opp PC-en din og press -DEL- rett fra starten,

eller gå i Bios --Exit/Advanced Mode---Tool

Velg Asus EZ Flash 2 Utility.

 

Resten er selvforklarende tror jeg.

Endret av wiberos
Lenke til kommentar

Er CD-romen din tilkoblet en av de "vanlige" S-ata koblingene på hovedkortet forresten?

Noen kontrollere behandler enheter annerledes om de kobles til visse s-ata koblinger, som oftest de raskeste koblingene.

Jeg har 2 stk blå 6gbps på mitt hovedkort som jeg trodde fungerte likt som resten, men der taklet den ikke DVD-spiller tilkoblet(kun "smarte" enheter fungerer der).

 

Har opplevd akkurat det samme problemet som deg (unntatt dette med ekspanding windows files), og da var det en kombinasjon av litt for svar strømforsyning som førte til random på/avskruing av mine 6 disker og Dvd-spiller. (tok meg evigheter å finne ut hvorfor den ikke fant enhet i bios den ene gangen, men ikke den neste, samt ikke fant windowsfiler osv.).

Lenke til kommentar

Da har jeg oppdatert bios, men den finner fortsatt ikke SSD'en iallefall, skal prøve å installere windows igjen nå.

 

Angående strømforsyning, det du sier er forsåvidt også litt interresant. Jeg har aldri hatt noe problem med PSU tidliger (Såvidt jeg vet) men den har vært litt kranglete de siste par dagene. F.eks tidligere i dag boota maskina i omtrent 5 sekund før den automatisk restartet en gang eller to før jeg endelig kom meg inn i bios. (Men dette slutta den å gjøre når jeg resetta bios, så kan hende det var fordi jeg satte bios på "performance" (som jeg tror prøver å overklokke eller noe slikt)).

 

Dessuten går sikringen med jevne mellomrom når jeg kobler inn ledningen og flipper på den der lille switchen bak (noe jeg syns er rart, pc'en bør vel strengt tatt ikke bruke så mye strøm før man faktisk skrur den PÅ, det å bare gi hovedkortet strøm bør vel ikke få sikringa til å gå? Når det er sagt skal det nevnes at jeg bor hjemme hos min kjære mor for øyeblikket og vet ikke om det kanskje kan være en sikringsfeil på rommet der jeg bor, men har ikke opplevd noe lignende før de siste par dagene).

 

Kabinettet jeg bruker er et cooler master HAF X og det har en liten LED helt foran med bilde av ett lyn som nå lyser rødt når jeg skrur på pc'en. Det er mulig det er jeg som er uoppmerksom men jeg kan ikke huske å ha sett dette lyset når jeg har starta pc'en før. Kan det være en indikasjon på PSU-feil eller noe lignende? PSUen jeg bruker er CORSAIR HX 750W ATX12V 2.2.

 

Såvidt jeg vet tror jeg alle SATA koblingene på hovedkortet mitt er blå :S

Lenke til kommentar

Jeg kan ikke så mye om PSU, så andre kan hjelpe med det.

Men du burde kontrollere, hvis du bruker skjøteledning og ikke psu ledning direkte på stikkontakt, om det er noe feil på den.

 

Når det gjelder Sata porter:

-Det er 8 Sata koplinger på kortet.

Topp 2 er fra Marvel  (navy blue).Ikke kople noe i dem.

-De neste 2 (gray) er fra Intel. Eventuelt kopler du SSD på en av dem.

-De neste 4 (nederst-blu) er fra Intel. Kople Hardrives på dem.

 

Når det gjelder å prøve å installere Windows igjen, du kan godt bruke USB, koplet den på ingen av de blue farge.

 

Ellers om PSU, det kan være greit å prøve med noe annet, hvis du har anledning til det.

Endret av wiberos
Lenke til kommentar

Kan jeg med trygghet ta ut grafikkortet mens jeg prøver å få maskina til å funke igjen? Det dekker nemlig godt over alle sata-koblingene og jeg klarer ikke se en dritt av hva som foregår med de SATA-portene :p

 

Det er faktisk ingen stikkontakter på det rommet jeg bruker men jeg kan alltids ta med pc'en inn i et annet rom og prøve der isteden.

 

Jeg har nå også prøvd å installere windows vista (dvs en annen cd) uten hell, men klarte denne gangen ikke å starte installasjonen i det hele tatt.

 

Fikk først beskjed om at "The selected disk is of the GPT partition style", men gikk inn i diskpart og formaterte dem. Da fikk jeg beskjed om at: "This computers hardware may not support booting to this disk" men jeg fikk fortsatt trykke next. Når jeg trykket next fikk jeg beskjed om at "Windows is unable to find a system volume that meets its criteria for installation" hva nå enn det skal bety.

 

Føler meg ganske bortkommen for øyeblikket. Gått snart tre dager uten pc og skulle gjerne kommet litt igang med arbeidet nå på nyåret. Hadde jeg enda visst hvilken komponent det var noe galt med kunne jeg kjøpt ny.

 

 

 

Edit: Da later det til at windows vista installasjonen har begynt og i det minste kommet seg forbi der windows 7 installasjonen slo seg vrang. Windows 7 cd'en ser i tilegg kanskje slitt ut. Jeg skal prøve å kopiere filene over på en minnepinne og installere windows 7 fra denne nu. Kan jeg forsåvidt ellers konkludere at SSD'en er fullstendig ødelagt? Siden den bare er 2 måneder gammel regner jeg med jeg kan reklamere på den.

Endret av Molecular
Lenke til kommentar

Det er greit det med GPT disk, vi skal fikse det.

 

Men først vi må ordne det med DVD plata di, den er ikke CD nemlig.

 

Prøve å kopiere filene fra DVD til en folder på datamaskin.

Om du klarer å kopiere alle filene er greit,Så jeg venter til du bekrefter det.

 

Ikke kopiere noe filer i det USB enda, slik at vi først tester den.

 

Jeg regner med at du har en maskin tilgjengelig for å arbeide med det. Kan du si meg om du har XP eller Vista/win 7 på den?

Endret av wiberos
Lenke til kommentar

Okey en liten oppdatering. Jeg fikk til å installere windows vista på pc'en og holder i skrivende stund med å laste ned windows 7 fra MSDN sine sider, slik at jeg får oppgradert (da windows 7 cd'en var defekt).

 

Så nå fungerer i grunn alt som det skal, bortsett fra at jeg fortsatt ikke finner SSD'en. Er den en 'lost cause'?

Lenke til kommentar

Jaså? dette er isåfall gode nyheter, men hvordan oppdaterer jeg firmware på en komponent jeg ikke kan finne? Er det ikke umulig å gjøre noe med den når den ikke engang fins i bios?

 

Edit: det later til at du har rett.

 

Kingston have discovered a technical issue with our SH100S3/SH100S3B SSD which could result in temporary drive disappearance during certain sleep modes or a rarely, randomly occurring BSOD. If you are experiencing these issues, Kingston strongly recommends that a firmware update be applied to your SH100S3 drive

 

Dette stemmer jo rimelig godt med hva som skjedde med min. Begge gangene jeg ikke kunne finne den i BIOS var etter pc'en hadde gått inn i sleepmode. Problemet er jo at jeg på ingen måte KLARER å oppdatere firmware... Dette er mildt sagt irriterende.

Endret av Molecular
Lenke til kommentar

Jeg kan bare forklare hvordan jeg gjorde det med mine SSD'er.

 

 

  • Laster ned ISO filen
  • Brenner den på en CD
  • Setter BIOS i IDE/Compatible modus
  • BIOS skal boote ifra CD
  • Restart PC'en , og boot opp med CD'en.
  • Programmet skal finne SSD'en
  • Oppdater SSD'en
  • Når det er gjort , skal BIOS tilbake til AHCI/RAID modus

Lenke til kommentar

Æsj den søker etter SSD'en men konkluderer at jeg ikke har noen -_-.

 

Kan det være en idé og prøve en sata til usb kabel? Vet ikke helt hvorfor dette skal gjøre en forskjell men. Skulle ønske jeg hadde en annen pc å slenge denne geria inn i.

Endret av Molecular
Lenke til kommentar

Er SSD å finne i Bios?

Kople disken på en av de 4 blue portene,nederest på HK som er (3Gb SATA) og ikke på en av de gray (6Gb SATA).

 

Se om den er å finne i Bios før du går videre.

 

Oppdatere til siste Intel drivers for dhipset.

Sata mode må være i AHCI, og updater må kjøres som admin.

Endret av wiberos
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...