Gå til innhold

[Løst] Windows 7 pro OA


Anbefalte innlegg

Hei

På jobben har vi byttet ut x antall bærbare pcer. jeg har fått i oppdrag å reinnstallere 9 pcer som vi skal bruke utenom nettverket. Disse pcene driftes da ikke av IKT, og vi får da heller ikke noe support på dem (support koster over 10 000,- pr pc :nei: )

 

Dette er alle HP probook 6550b med windows 7 pro OA.

Utfordringen min er: Hvordan få tak i en versjon av windows 7 pro OA?

Endret av joro
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Har man volumlisens, kan man jo bare lage et image av harddisken med f.eks norton ghost eller tilsvarende, og gjennomrette maskinen slik man vil ha den.

 

Er det snakk om OEM lisens blir det nok vanskeligere, da må man gjøre alt manuelt desverre.

 

Vet ikke hva CA er betegelsen for, eneste jeg vet det finnes recovery plate/studentlisens. Som ikke er tidligere nevnt.

Endret av LMH1
Lenke til kommentar

Man bruker egne CD key som følger med pakken, OEM lisens er nok bundet med maskinen, men kan være butikkene/netthandleren er ekstra grei i det tilfelle.

 

Men hvis du ikke ønsker å betale penger for det, blir det vanskelig å komme med råd, jeg syns ikke vi kan anbefale piratkopi i det tilfelle, selv om jeg forstår det er frusterende.

 

Har du vurdert linux eller er ikke det et alternativ?

Endret av LMH1
Lenke til kommentar

Du kan bruke ei heilt standard Windows 7 Professional-plate (ikkje oppgraderingsplate) og bruke nøkkelen på klistremerket for å aktivere, utan å måtte tukle med noko spesielt. Du vil måtte aktivere via telefon etterpå (du ringer ei automatisk Microsoft-teneste, tastar inn nummer, får andre nummer tilbake som du tastar inn), dette er standard for COA-lisensar (klistremerke).

 

Alternativt kan du finne OEM-nøkkelen for Windows 7 Professional som HP brukar, samt ei sertifikatfil for HP-maskiner. Du installerar med OEM-nøkkelen, og legg inn sertifikatet med slmgr.vbs når installasjonen er ferdig. Dette er fullstendig lovleg så lenge maskinene kom med ein Windows 7-lisens i utgangspunktet. Resultatet er ein installasjon som lisensmessig oppfører seg som om den var installert og aktivert på HP-fabrikken, og aktivering skjer automatisk.

Lenke til kommentar

OA betyr "Online Activation", og det betyr at de ikke er preaktiverte fra leverandør. Du må med andre ord aktivere Windows etter at du har installert. Dersom du får tak i et tilsvarende OEM-installasjonsmedia som maskinen opprinnelig er levert med (tipper de er levert med Professional), skal det bare være til å installere og så aktivere.

 

Du kan også ringe og bestille et recovery-kit fra HP. Dersom maskinene er helt like holder det selvfølgelig med ett recovery-kit.

Endret av Nuffern
Lenke til kommentar

Dersom produktnøkkelen ikke samsvarer med installasjonsmedia vil du ikke få brukt den under installering, eller aktivering i etterkant. Stort sett går det greit da de fleste har en produktnøkkel som matcher de mest bruke installasjonsmedia.

 

I ditt tilfelle vil du kunne installere Windows uten bruk av produktnøkkel, men du vil ganske så sikkert møte problemer når du forsøker å aktivere i etterkant. Vil tippe at du ikke får opp noen installasjons-ID.

 

Dette innlegget er basert på at du har tastet inn korrekt produktnøkkel, og ikke bare sett feil på klistrelappen.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...