Gå til innhold
Trenger du hjelp med PCen? Still spørsmål her! ×

Sølte farris over pcen, kortslutning med en gang


Anbefalte innlegg

En kompis av meg fikk sølt farris over pc en. Vannet rant gjennom toppviften og videre nedover. Pcen var på da dette skjedde og den kortsluttet nesten med en gang. Det første vi gjorde var å dra ut strømkabel og tørke. Siden pc en kortsluttet og vi ikke fikk blue screen eller noe sånt har vi mistanke om at det er strømforsyningen det har gått mest utover. Hvis vi prøver å starte den skjer det ingen verdens ting. Noen tips til hva vi skal gjøre? Har hørt at vann egentlig ikke er så farlig, men at brus derimot ikke er bra, gå farris under kategorien brus?

Endret av NiikZy
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Farris er nok ikke vann dessverre, inneholder diverse mineraler etc, så det er nok fare for at noe er kortsluttet enten i PSU eller på hovedkortet.

 

Det eneste vannet som ikke er farlig er rent vann (les destillert), selv vann fra kranen i huset er litt forurenset og kan forårsake kortsluttning. Sjekk hovedkort og andre komponenter for svimerker, spesielt loddingene på hovedkort, kondensatorer etc. En kondensator vil bule litt opp i toppen hvis den er kaputt. Dere burde ha ventet et døgn før dere prøvde å slå på PCen igjen, etter å ha sjekket grundig for skader på alle komponenter i PCen.

Er dere sikre på at alt er tørt og uten skade, kan dere prøve en annen PSU for å se om PCen vil starte, men vær som sagt sikker på at det ikke er tegn til kortslutninger på HK. Vær obs på at Farris kan ha trengt inn under CPU, sjekk der også.

Lenke til kommentar

Mitt råd er ihvertfall å la den tørke lenge før du eventuelt gir den opp. Min sønn sølte vann på sin Macbook Pro hvorpå den kortsluttet og døde. I løpet av de første to ukene prøvde vi gjentatte ganger å starte den uten resultat. Den var helt død. Plutselig etter nesten tre uker startet den opp som om ingenting skulle ha hendt. Den har virket helt fint siden.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...