Gå til innhold

10 Vifter, 6 PC'er, 2 PSU'er og 1. IKEA skap!


God ide?  

42 stemmer

  1. 1. Kan dette være en god ide?

    • JA!
      33
    • Mnja....
      8
    • OMG nei, nei, nei!
      1


Anbefalte innlegg

IKEA Server Rack (Rendering maskin) :tease:

 

 

Vel, kort sakt så har jeg begynnt med litt hobby 3D modelering, og som den utolmodige personen som jeg er hater jeg å vente på at ting skal bli ferdig. Det er enda kjedeligere når maskina du jobber på blir stående i timesvis og gnager på noen 100 frames, og lammer deg fra alt anna.

 

Så derfor begynnte jeg å planlegge noe som kunne brukes som render server, men ikke koste allverdens. Første planen min var 6 maskiner i 6 micro kabinet, men på grund av plass, kabelrot etc, etc bestemmte jeg meg for å prøve å få det her inn i et kabinet/skap eller lignende.

 

Jeg vurderte rack skap, men det er dyrt, og skal du ha kabinetter i tilegg kommer det fort til å koste deg noen kroner før du i det hele tatt kommer igang med innmaten.

 

Derfor begynnte jeg å leite etter andre løsninger. Sitter nå på jobb, så får ikke gjort så mye anna enn å planlegge og bestille litt deler for nå.

 

Men det jeg har kommet frem til er IKEA, de har et skap som heter "JOSEF" som koster rett under 400kr.

 

josef-skap__0136832_PE294719_S4.JPG

 

Det er stålskap på 86cm*40cm*35cm (H*B*D)

 

I dette skapet har jeg planer om å putte inn:

 

 

6 x CPU: AMD Athlon II X4 640 3.0 GHz

6 x Hovedkort: Asus M5A88-A

24 x Minne: 4GB Corsair XMS3 DDR3 1333MHz

6 x HDD: Corsair SSD Nova Series 2 60GB

2 x PSU: Corsair GS 700W PSU

10 x Vifter: SUNON 120mm PSD4812PMB1

2 x 145W 48V Power Supply (Til viftene)

1 x 8-port Gbit Switch

 

Er muligens litt over the top med 16GB minne per maskin, så blir en vurderings sak når den tid kommer.

 

Laget en rask layout på hvordan jeg kunne tenke meg oppsette vil bli. Har ikke satt inn viftene enda, men kommer vel etter hvert tenker jeg. (Alt er skalert etter størelse på Skap, hovedkort, hardisk og PSU'er. Så så langt ser det ut som om det skal bli greit med plass.

 

serverv2.jpg

 

Det som blir litt spennede å se om det går å paralell koble 3&3 hovedkort :hmm:

 

Per stk leverer PSU'ene

 

25A 3,3V

25A 5,5V

56A 12V

3A 5Vstb

 

Er usikker på hvor mye strøm hovedkortene trenger når de står å gnager på 100% CPU, men planen er jo at de skal gjøre dette i timer, muligens dager. Så å ha en del å gå på fra PSU'en sin side er nok ikke så dumt ville jeg tro.

 

Men som sakt per PSU ville jeg tro det skulle holde til noen skarve m-atx kort. Tenkte jeg skulle sende en mail til asus og høre om de har noen informasjon om hvor mye de trekker per kanal så jeg er sikker. En anna ting er Standby kretsen, den er på 3A, har leita litt rund og funne ut at det skal være i underkant av 5W i S3 suspend mode så burde gå.

 

Fant akkurat at hovedkortet trenger minimum 1A stb strøm. Så da får jeg håpe at det holder med 3A delt på 3 :p Så leverer vel forhåpentligvis PSU'en litt mer enn den er oppgitt til så er jeg golden :w00t:

 

En anna ting jeg har tenkt litt på, men ikke funnet noen eksakt løsning på hvordan jeg skal fikse airflowen i kabinette, litt derfor jeg ikke har satt inn noen vifter i "modellen" over.

 

Skal grubble litt på den.

 

Desverre kommer det nok til å ta litt tid før jeg kommer igang med selve builden siden jeg er på jobb nå, og kommer til å være det en del fram til begynnelsen av Januar. Men skal hjem en ukes tid fredag neste uke så da skal jeg bort på IKEA og hente skapet :p

 

Vifter og strømforskyningene til disse har jeg allerede bestillt, en del sleeving til kabelrotet er bestillt, uvisst om dette kommer før eller mens jeg er hjemme. Men blir jo en del platearbeid og moding innvendig jeg kan begynne med vist jeg får tid iløpet av den uka jeg skal være hjemme. Ledninger og rekkeklemmer kan jo også enkelt skaffes.

 

Har også planer om individuelle power lys, HD lys, On/Off knapp, Reset, CPU temp sensorer, case temp og muligens wattmeter på PSU'ene, og utgang for 2xUSB'er og DVI for enkel tilkobling av skjerm, keyboard og mus ved eventuelle problemer.

 

Skal sørge for litt bilder etc når ting begynner å komme på plass, vist ting lar seg løse.

 

 

Håper bare ikke ting kommer til å ta for lang tid :blush:

 

Er ikke helt klar på om detter prosjektet er "under planlegging" og der av ikke godkjent og poste, vist irritasjonen melder seg kan innlegget fjernes, så kan jeg heller kommme tilbake når ting virkelig begynner å skje :ermm:

 

 

Alle kommentarer og innspill er velkommene :D

 

Kommentar tråden: https://www.diskusjon.no/index.php?showtopic=1398036

 

Endret av BuildIT
Lenke til kommentar
×
×
  • Opprett ny...