Gå til innhold

Blits til canon 1100D


Anbefalte innlegg

Hei,

 

søsteren min er på utkikk etter en ekstern blits til sitt nye speilreflekskamera og hun ba meg om råd, men jeg har null peil på sånt. Så derfor spør jeg dere :D

 

Såh, for det aller første: Er det i det hele tatt nødvendig med ekstern blits? Hun er 13 år, får sitt første speilrefleks til jul, har lite erfaring med fotografering fra før (men liker tydeligvis- og kommer til å ta en del bilder) og det skal kun brukes til hobbybruk (fotografering både inne og ute osv.)

 

Og hvis det er kjekt å ha, hva anbefales, og til hvilken pris? For eksempel dette, er det noe tess? https://prisguiden.no/produkt/metz-mecablitz-24-af-1-for-canon-149557

Tror nok ikke det er så veldig aktuelt å gå veldig mye over den prisen (type grense på ~1000kr, hvis det finnes noen gode løsninger til den prisen).

 

Har hørt en påstand om at "man burde ha en som ikke blitser rett inn i øynene til folk, for at det ikke skal bli røde øyne på bildene". Er det noe hold i den påstanden?

 

 

Har som sagt ingen kunnskaper innenfor dette temaet, så bare slenger ut alt som jeg kommer på i farta, så får dere prøve å svare så godt dere kan :)

 

På forhånd takk :)

 

-Everlate

Endret av Everlate
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Fordelen med ekstern blits er at man kan rette selve lyset bort fra motivet og unngå den direkte stygge lyset fra blitsen, retter man lyset opp i taket eller på en vegg så blir det et mykere lys og ingen skarpe skygger.

 

Når det gjelder type blits er det og anbefale en original blits siden man da får alt automatisk "ETTL" , det du linker til er ikke justerbar og har ikke automatikk, problemet da er at det gir maks lysstyrke rett i trynet hele tiden noe som igjen kan generere overeksponerte bilder.

 

Jeg vil nok anbefale og kjøpe en Canon 430EX II selv om prisen blir over det dobbelte, det har to fordeler, første er at alt fungerer automatisk eksponeringene blir korrekte og det andre er at man får et fast hjelpe-fokuslys som gjør at kameraet ikke behøver å gi fra seg mange korte blitslys for og fokusere før bildet blir tatt.

 

Elkjøp/expert/lefdal selger den gamle modellen til en høyere pris enn den nye, anbefaler ikke og kjøpe den siden alt er oppgradert på den nye utgaven.

 

Kan du ikke spørre noen andre i familien om de kan være med og dele på gaven, for en 13 åring burde oppmuntres når de gjør noe fornuftig :)

 

Blir det for dyrt kan man heller vente til en annen anledning, og heller kjøpe noe annet så som veske,minnekort,stativ, etc, eller en god fotobok.

Endret av Nautica
Lenke til kommentar

Jeg prøvde den blitsen trådstarter linker til med vårt 1100D tidligere i høst. Det fungerte ikke i det hele tatt, blitsen gikk av når man trykket utløserknappen halvveis ned for autofokus, og ikke når man tok bildet. Sendte en mail til Metz og fikk følgende svar:

 

We regret that you have the mentioned problem with the flash unit mecablitz 24 AF-1 digital for Canon together with the digital-camera Canon EOS 1100D. Unfortunately we had to modify the firmware of this flash unit in order to use it with this new camera. The current firmware version is 2.0. Therefore we fear that your flash unit is loaded with the former firmware version.

 

The current firmware version 2.0 can directly be read at the flash unit. For this you have to switch on the flash unit with pressed test button. The LED of this test button will twinkle 2 times in this case.

 

If the LED doesn't blink the flash unit is loaded with the former firmware version. In this case you should return the flash unit or contact our agency with following address for update of the flash unit:

 

Focus Nordic Norway

Rudssletta 97

1351 Rud

 

Phone: 0047 67 17 37 00

Fax: 0047 67 17 37 30

E-mail: [email protected]

 

Best regards

i.A. Roland Laemmermann

Technical Support

_____________________________________________

 

Metz-Werke GmbH & Co KG

Ohmstraße 55, D-90513 Zirndorf, Germany

 

Det viste seg at blitsen jeg satt med ikke hadde firmware versjon 2, så jeg returnerte den til Komplett. Kjøper nok en 430EX II når julelønna kommer.

Lenke til kommentar

 

Det viste seg at blitsen jeg satt med ikke hadde firmware versjon 2, så jeg returnerte den til Komplett. Kjøper nok en 430EX II når julelønna kommer.

 

Det er en av de store kjepphestene ved å kjøpe tredjeparts blitser og forsåvidt objektiver også, etter noen år når man bytter ut kameraet med noe nyere så behøver ikke tredjeparts produsert utstyr og være kompatibel lengere med nyere kameramodeller.

Lenke til kommentar
  • 3 uker senere...

Problemet med 270EX er at den ikke har fast fokuslys, altså blitsen gir mange korte blink for at kameraet skal kunne fokusere akkurat på samme måte som den innebygde blitsen, blitsen er bra nok forsåvidt men den har ikke mange justeringsmuligheter, vanligvis så brukes denne til kompaktkameraer.

 

430EX II er mer solid bygget med stålinnfestning, kan vris omtrent alle veier, en fordel for å kunne utnytte omgivelsene potensielle reflekterende flater, et rødt fast fokuslys som gjør fokuseringen raskere samt ikke er forstyrrende, egne lysmålinger, kan justeres internt/ekstern, raskere opplading "klar til bruk", mulighet for og bruke denne trådløs ved bruk av ekstrautstyr, etc..

Lenke til kommentar

Eg har sjølv 270EX blitzen.

Fordeler:

-Pris

-Størrelsen, oftere brukt for min egen del når den ikkje er like gigantisk som f.eks 580.

 

Ulempe:

-Kan ikkje vinkle den opp i tak når du held kameraet i portrett-format.

-Kanskje trekke litt ned for lysstyrka, men svært sjelden eg brukar den på full kraft, så det er i realiteten ikkje eit problem for min del.

 

Eg måtte oppgradere firmware i kameraet mitt(450D) for å få "fokuslyset" til å fungere, etter oppgradering har det ikkje vore noko problem.

 

Mi erfaring er at blitzen er finfin for å ta bilete innendørs, og som utfylling i motlys utendørs. Er det portrettfoto ho skal bruke blitzen til, ville eg tatt ein som kan vinklast begge veiane.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...