Gå til innhold

Ny data til diverse


Anbefalte innlegg

Min nåværende bærbare, eMachine e725, har begynt å blinke i skjermen, og den er absolutt ikke verdt å fikse på. I morgen er det Black Friday, og om jeg ikke husker helt feil, så er det noen norske nettbutikker som kommer til å ha salg også. Derfor trenger jeg litt hjelp til hva jeg skal se etter.

 

Jeg er hovedsaklig ute etter en bærbar, men har en liten eee liggende, så stasjonær kan også være et alternativ. Makspris bør være rundt 8000 kr, og hvis det er en stasjonær må denne prisen inkludere alt.

 

Jeg bruker dataen til skolearbeid, film, diverse Adobe og Sims 3 :D

 

Jeg har en liste med ønsker, men skjønner at jeg er kravstor:

- Pent design

- Matt skjerm

- Chicklet tastatur

- NumPad

- 15 tommers skjerm

- Solid

- IKKE ACER ELLER HP

- CD-rom

 

ALT vil jo være bedre enn den jeg har nå. Setter pris på forslag, tilbud eller ei. Også lurer jeg på om det er bedre å kjøpe billigere og bytte ut, eller kjøpe ordentlig og ha i mange år.

 

Jeg vet at dette er stedet for seriøs hjelp, og ikke bare en tenåring med regulering som vil selge meg en rosa pc (selvom alt er bedre dersom det er rosa) :D

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

ASUS N53SV er et eksempel som sikkert passer for deg og din bruk :)

MPX.no har timessalg i dag, så du kan sjekke innom kl 1800 og 2100 for bærbare da.

Chiclet-tastatur er det nok bare Apple som har.

Matt skjerm er det nok for det meste Lenovo og multicom som har, men enkelte ASUS-modeller har dette som den jeg linket til.

 

Det du burde se etter på hardware:

i5-24xxM eller i7-26xxQM

GT 540M eller bedre (høyere tall er bedre)

ASUS, Lenovo, HP Pro/Elite-book (disse er ikke plastikksøppel) eller Samsung.

Endret av arni90
Lenke til kommentar

Takk for svar :) Ser at den du linket til har harddisk med 5400 rpm. Jeg har sett at man også kan få med 7200(?) rmp. Er det noen merkbar forskjell? Og er det enkelt å evt. bytte harddisk på et senere tidspunkt?

En harddisk på 7200RPM vil oppleves en del raskere enn en 5400RPM-disk ja. Om du absolutt skal bytte disk hadde jeg derimot kjøpt SSD, som vil gi en enda mer imponerende oppgradering av systemet for weblesning og lignende.

 

Det er veldig enkelt å bytte harddisk i en laptop, man skrur av dekslet under (på mange følger det med instruksjoner om hvordan dette gjøres) napper ut den gamle disken og legger inn den nye. Etterpå må windows installeres eller du kan utføre en kloningsprosess over USB, det finnes mange SSDer som selges sammen med et slikt sett.

http://www.youtube.com/watch?v=5y1HwyElllk&feature=related

 

Alle laptoper i dag er SATA-basert om du lurer. Om du kjøper en 128GB SSD for laptopen er det mulig å kjøpe et kabinett for 2.5" harddisk som du kan koble til med USB. Jeg kan supplere linker på komplett om du ønsker.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...