Gå til innhold

Universitet etter endt læretid som kokk


Varen

Anbefalte innlegg

Halloen. Når jeg skulle begynne på videregående valgte jeg noe som jeg kanskje trodde skulle være tingen for meg. Derfor valgte jeg kokk, som da virket som et meget spennende yrke. Nå, etter en god del jobbing innenfor faget, begynner jeg å kjenne at dette ikke helt passer min personlighet. Jeg er i utgangspunktet ganske interessert i å lære teoretiske fakta og har lyst å peile meg inn i et helt annet yrke som trenger mer studie.

 

Jeg har brukt mye tid på å sette meg inn i forskjellige yrker og studieretninger. Jeg har bestemt meg for å bli jurist, og har tenkt å søke rettsvitenskap, sannsynligvis på UiT. Først må jeg selvfølgelig forbedre enkelte karakterer. Jeg skjønner det slik at det eneste grunnlaget man har behov for er Generell studiekompetanse og vldig gode karakterer. Det er slik jeg har tolket det fra udir.no og utdanning.no. Men enkelte vil ha dte til at nivået på kokkefaget er for lavt til å kunne søke inn på jusstudiet. Er det noe jeg ikke helt har skjønt her? Trenger jeg mer enn yrkesfag, eller er det rett og slett bare karakterer som gjelder for jusstudiet?

 

 

TL;DR:

Jeg er snart ferdig utdannet kokk, men vil istedet bli jurist. Trenger jeg da noe mer enn de fagene jeg tok på kokkefaget?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...