Gå til innhold

[Løst] Gjøre om vitnemål fra idrettslinje til alment vitnemål?


krangel

Anbefalte innlegg

Jeg går nå VG1 idrettsfag og trives godt med det. Jeg har samtidig en drøm om å studere medisin, noe som vanligvis hører sammen med studiespesialisering og realfag. Til neste år tenker jeg å ta fysikk 1, kjemi 1 eller biologi 1 siden vi har mulighet til det på skolen min. Uansett må jeg ta op noen fag på privatsskole etter jeg er ferdig på vgs. Her kommer spørsmålet: Kan jeg gjøre om vitnemålet mitt til et alment vitnemål? Altså stryke programfagene som hører til idrett, ta eksamen i kropsøvning og fylle opp med realfag som biologi, kjemi, R-matte og fysikk?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Det tror jeg ikke du kan gjøre, men du kan ta de fagene som privatist og legge dem til vitnemålet du allerede har. Du vil dog da havne i sekundærvitnemålskvota (med mindre du tar de fagene mens du fortsatt går på vgs), og da er det vanskelig å komme inn på medisin...

 

Jeg anbefaler deg å høre med rådgiver på skolen din, be om å få svarene skriftlig og så sende det til utdanningsdirektoratet og dobbeltsjekke validiteten. Da får du garantert

Lenke til kommentar

Jeg vet jeg ikke kommer i primærkvoten. Jeg satser å få et karraktersnitt på 5,5 - 5,6 etter vgs + privatsskole. Jeg har da 55 poeng + realfagspoeng (4) + folkehøgsskole/fgtj (2) + alderspoeng for de to årene (4). Jeg har da 65 konkuransepoeng.

 

I år hadde de fire universitetene følgende krav:

- NTNU: 66 poeng

- UiB: 65,2 poeng

- UiO: 68 poeng høst/66,1 poeng vår

- UiT: 64,9 poeng

 

Så hvis jeg ikke kommer inn to år etter VGS med privatsskole + fgtj med 65 poeng, kan jeg sitte å spille xbox eller jobbe et år å komme inn med 67 poeng. Jeg kan eventuelt prøve å få 5.6 i snitt og være mer eller mindre sikret plass to år etter vgs.

Lenke til kommentar

Da har jeg fått bekreftet av rådgiver på skolen, sonans og han som skriver vitnemål på skolen min at dette er mulig. Man kan fint bytte om på programfag, så lenge man har nok antall timer i fag på vitnemålet til å få studiekompetanse. Det jeg sansynligvis blir å gjøre er å søke meg inn andre året på studiespesialisering, altså å gå andre og tredjeåret der for så å søke medisinstudiet. Er så heldig å være norlending så kan komme inn på nordnorsk kvote.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...