Gå til innhold

Hva er deres mening om piratkopiering


PaulGD

Anbefalte innlegg

Jeg leste just en artikkel på itavisen om piratkopiering, og lurer litt på hvordan dette skal ende.

 

Det virker på meg som at det alltid har vært mye rot på denne fronten, og at det alltid har roet seg til slutt, uten noen særlige endringer. Jeg ser delvis hva begge "parter" mener om denne saken, men foretrekker å holde meg nøytral selv.

 

Spillene jeg spilte som barn, elsket jeg. Og jeg kan innrømme å igjennom årene ha lagt merke til at kvaliteten på videospill kan synke noe nedover. Det er heller ikke så mange demoer ute, som det var før i tiden. Så at enkelte ønsker å prøve spill, før de kjøper, kan jeg skjønne. Men på den andre siden er det jo ikke lovlig heller. Man tar noe uten å betale.

 

Jeg har også lest flere steder, mulig selv undersøkelser, på at de som laster ned, kjøper langt flere spill enn de som ikke laster ned ulovlig.

 

Noe jeg frykter litt, er at noen kan begynne å laste ned bare for å prøve litt, men så fortsette, da det er gratis, og ingen stor jobb.

 

Skal ikke nekte for at jeg selv har lastet ned noe, men i nyere tid har vi fått ting som Steam, og Origin, som er utrolig gode, og ikke minst, enkle måter å kjøpe spill på.

 

Hva mener dere om denne saken? og, beklager om jeg postet dette i feil kategori!!

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Desverre laster jeg ned en del ting selv, men det går nedover. Laster ikke ned store ting som spill osv, men mindre ting som musikk innimellom.

Ikke alltid jeg har like lyst å kjøpe ting, men jeg tenker også for meg selv at jeg bare skal laste det ned først, så muligens kjøpe det senere. (Funket for minecraft iallefall;))

Lenke til kommentar

Spillbransjen hadde ikke vært noe i nærheten av like stor uten piratkopiering. Da jeg var liten visste jeg ikke hvordan et originalspill så ut, hele distribusjonen foregikk på floppyer som ble byttet rundt i bygda. Nå er jeg stor gutt med mer lommepenger, og tviler på at spillinteressen hadde vært like stor uten den tidlige starten med utelukkende piratkopier. Jeg nekter å tro at jeg er alene om å ha det på den måten. Bruker flerfoldige tusenlapper i året på spill og piratkopierer svært lite (bare når det er et gammelt spill jeg vil ha tak i som ingen selger lenger).

 

På samme måte er det med musikk, der gikk det også i kassettbytting før vi begynte å kjøpe CD-er. Hvis jeg noensinne blir grafisk designer kommer jeg til å kjøpe Adobe Photoshop fordi jeg har fått kjennskap til programmet via piratkopiering.

 

Piratkopiering er kanskje bittert for naive bransjefolk som tror de kan beregne tap etter antall nedlastinger, men det er kun et nødvendig onde. Og, hvis noen hadde skjønt hvor det bar tidligere og gitt oss et betalingsalternativ som var like bra som piratsidene, ville de kanskje kunne sluppet enda bedre fra det.

Endret av Isbilen
Lenke til kommentar

Kjøper så og si alle spill.

Film derimot... Enten så selger de DRM-fritt digitalt, eller så kan de se langt etter mine penger.

Vil gjerne kjøpe for å støtte de som lager det (og betale for det jeg ser/laster ned), men når de gjør det så jævelig tungvindt får de ha det så godt.

Går bare bakover i tid de tullingene der.

 

Ser ut som platekompaniet faktisk ikke har så ille priser på musikk, så vil nok kjøpe det fremover (har kjøpt mesteparten av samlingen min). CDON derimot, der må du ut med en villa på Holmenkollen for en enkelt sang.

Lenke til kommentar

Kjøper alt jeg skal/vil ha, er enig med at de må få betalt for jobben.

Blir for dårligt å si at de tjener nok, for å få en unnskyldning til ikke å betale.

Er villig til å betale for kvalitet (iallefall når det gjelder musikk) men der er det blitt mye dårligt faktisk.

Men spillpriser, iallefall på konsoll er vel høy pris på.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...