Gå til innhold

Batteriet fungerer ikke... mangel eller selvforskyldt feil?


Döden

Anbefalte innlegg

Jeg kjøpte en Asus-maskin (UL30-VT) for mindre enn to år siden.

 

For noen uker siden fikk jeg problemer med batteriet (Windows mener det er noe galt med batteriet og at det kanskje må byttes. I tillegg slår maskinen seg av, selv om batterinivået er mer enn 60% når den går på batteri).

 

Jeg har forsøkt å kontakte nettbutikken der jeg kjøpte maskinen fra (Amentio, urgh), men den har ikke latt seg høre fra. Derfor kontaktet jeg Asus, og sa at jeg ønsket å reklamere på batteriet.

 

Nå har de bedt meg om å sende inn hele maskinen. De sier også at de krever et gebyr på 90 euro om det skulle vise seg maskinen/batteriet er "skadet grunnet uaktsom bruk som ikke dekkes av garanti". Asus garantitid i forhold til batteriet er åpenbart gått ut (12 måneder), men jeg er da i min fulle rett til å reklamere på batterifeilen, og om det skulle vise seg å være en mangel (ie. feil som ikke skyldes min "uaktsomme" bruk), vil vel ikke Asus kunne kreve det dette gebyret. Tipper at det er Asus som er litt upresise i formuleringen av sine vilkår...

 

Da er spørsmålet mitt til dere som måtte være særdeles kyndige på data... tror dere problemene med batteriet skyldes min egen bruk/feil, eller at det er noe galt (mangel) på batteriet? Jeg har brukt PC-en tilnærmet daglig med alt fra spill (MW2, Football Manager), filmavspilling, Word til musikk, etc. Maskinen har fått kjøre både på strøm og batteri (med jevnlig bytte mellom batteri og faststrøm...)

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Neste gang kjøp fra ein bedre webshop.

Greit nok du sparte noken kroner sikkert ved å gå for den billigste shopen når du kjøpte, men dei får du no betale for!

 

90 euro? njah!

 

Da hadde eg før kjøpt meg eit nytt batteri på ebay!

 

http://www.ebay.com/sch/i.html?_from=R40&_trksid=p5197.m570.l1313&_nkw=UL30-VT+battery&_sacat=See-All-Categories

 

 

Du kan jo også sjekke kva eit batteri koster her i norge.

Lenke til kommentar

Batterier er ansett til å vare i ca 2 til 2,5 år ifølge forbrukerportalen. Forbrukerportalen mener da at batterier har 2 års reklamasjonsrett. Batterier er forbruksvare og har kun et vist antall ganger du kan lade det opp og det vil svekkes over tid.

 

Du bør kjøre en recovery på maskinen og kjøre en BIOS oppdatering. Samt oppdatere strømstyringsprogrammer Asus har levert med maskinen.

 

Etter at du har gjort dette så bør du tappe batteriet helt i Windows. Når datamaskinen slår seg av pga tomt batteri så starter du maskinen, men trykker F2 i oppstart for å gå inni BIOS. Der drar du ut strømkabelen og tapper batteriet helt til det absolutt ikke er strøm igjen på det.

 

Start maskinen og lad opp batteriet til det er helt oppladet til 100% og maksinen stopper å lade batteriet. Sett deretter på alle strømstyringsfunksjoner for å forlenge batterilevetiden. Det er vitkig at du slår på de funksjonene Asus har levert med maskinen. Ta tiden på hvor lenge maskinen står på uten at du bruker PCen.

 

Når du har gjort dette kan du tenke slik. Del 100% batterilevetid opp på to år. Det tilsvarer et ca tap på 25% pr halvår som du må regne med. Ligger du på ca 25% av oppgitt batterilevetid fra Asus, så vil jeg ikke anbefale deg å reklamere på batteriet hvis maskinen er rett i underkant av to år. Da vil du mest sannsynlig få avslag pga at dette er tap du må regne med.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...