Gå til innhold

[Løst] UTF8/ANSI - ÆØÅ - Eclipse - Hjelp!


Anbefalte innlegg

Heisann!

 

Driver med programmering på universitetet og har akkurat satt opp eclipse og fått importert alle øvingsopg jeg har gjort som prosjekter. Noe som gjør det veldig lett å se gjennom, liker eclipse veldig godt må jeg si. Men har støtt på et par problemer.

 

Uni vil at vi skal levere filene encodet i UTF8, det vil si at alle filene jeg har importert til prosjekt i Eclipse er UTF8. Men ÆØÅ vises som Ã¥ og etc, noe som er irriterende. Men det siste prosjektet jeg har, som er laget i Eclipse (som har blitt lagret som ANSI) viser ÆØÅ korrekt.

 

Så spørsmålet mitt er todelt. Hvordan får jeg Eclipse til å lagre alle mine fremtidige .java klasse filer i prosjekt encodet i UTF8? Og, hvordan får jeg Eclipse til å vise ÆØÅ korrekt i alle mine eksisterende UTF8 filer?

 

Håper noen kan hjelpe en nybegynner i Eclipse med dette :)

 

Edit: Sitter på en windows7 64-bit maskin med Eclipse indigo hvis det har noe å si.

 

Edit2: Etter googling ser jeg at det ble anbefalt å endre det ved å høyreklikke på et prosjekt, properties og sette encoding til UTF8 der. Men hvis jeg gjør det så blir ÆØÅ til ugjenkjennelige tegn. (Ja jeg vet, jeg burde ikke ha ÆØÅ i koden in the first place, men vi får ofte utlevert klassefiler med ÆØÅ i koden så jeg må få dette til)

 

Forstår ikke Eclipse ÆØÅ med UTF8 encodingen eller ligger problemet et annet sted? Jeg har NULL peiling på ANSI/UTF8 så beklager hvis dette ser idiotisk ut.

Endret av siindre
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Hva er det google ikke kan løse! Fant ut av det, legger til løsningen her hvis noen skulle ha samme problem. Ble opplyst av denne lenken på diskusjon. Der blir det sagt følgende som stemmer med mitt problem:

- Vises dine norske, eller skandinaviske tegn som en kombinasjon av to tegn, f.eks ø istedenfor ø, så er antagentligvis problemet at dine data er i utf-8-format, mens nettleseren prøver å vise fram dataene i iso-8859-1-format.

 

Så det var så latterlig enkelt at jeg måtte sette at Eclipse skal bruke utf8, før jeg begynner å lagre prosjekte som utf8. Gikk enkelt og greit til window - preferences - general - workspace, nederst der er det noe som heter "text file encoding", den endret jeg logisk nok til utf8.

 

Har ikke sjekket om den lagrer prosjekt i utf8 enda, men det kan enkelt gjøres ved å høyreklikke på et prosjekt, preferences og sette til utf8 der. Det viktigste er hvertfall at den greier å lese utf8 prosjektene mine riktig nå. :)

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...