Gå til innhold

[Løst] Karakterer - forslag!


Anbefalte innlegg

Registrerer at det er en del "uklarheter" rundt bruken av karakterer og at det er en del som misliker karaktergivningen, det være seg "berettiget" eller "ikke berettiget" bruk av en karakter/forklart eller ikke forklart bruk av karakterer....

 

Egentlig er det vel ingen som kan si noe på hvilken karakter noen velger å sette, men siden det tidvis er et tydelig mønster å spore bl.a. i bruken av nederste del av skalaen så er det kanskje tid for revisjon....? Vi vil vel ha en "renslig" bruk av karakterer vil vi ikke??

 

Jeg har brukt karakterene hele tiden, men også som oftest gitt en kommentar som ledsager den karakteren jeg setter. Dette er min måte å tilnærme kommentering/karakterbruk på. Andre har sikkert et annet brukermønster, og det er jo helt greit. Dette er jo opp til enhver så lenge en opptrer "renhårig"!

 

Vi har jo alle mulighet til å reservere oss mot karakter på bildene våre...., og en del bruker denne reservasjonsmuligheten.

 

Tror f.eks. at de fleste som mener et bilde er dårlig, håpløst, ikke severdig osv. kan greie å skrive dette rett fram uten nødvendigvis å ha en karakter tilgjengelig som en enkelt kan sette, og så ikke kommentere noe som helst.....

 

Den som får f.eks. kun en 1'er eller sågar en 2'er på et bilde skjønner vel kanskje ikke så mye av dette (selv om berettigede sådanne kanskje "burde" ha fått bildeutlegger til å skjønne det)......

At et bilde hverken får karakter eller en eneste kommentar sier vel også sitt i de fleste tilfeller, og i så måte så er vel akkurat det "egentlig" likestilt med en lav karakter uten medfølgende kommentar.....

 

Har derfor lyst til å foreslå følgende::idea::hmm:

1: å ha kun 4 karakterer f.eks. fra 3 - 6

2: laveste karakter 3 skal bety f.eks. "Greit/ordinært"

4 skal bety f.eks. "Bra"

5 skal bety f.eks. "Meget bra"

6 skal bety f.eks. "Særdeles bra"

 

3: at en samtidig ber alle bruke skalaen likt, da det visstnok skaper noe forvirring at det kan brukes egne "kiriterier"!

 

4: at en kommer fram til en litt annen beregningsformel for "sluttpoengtallet" .... (uten at jeg har tenkt så mye på det ennå)..

 

Ved f.eks. å legge om skalaen til noe a lâ dette tror jeg en får opp bruken av karakterene og at en samtidig unngår "uønskede" elementer!

Noen vil kanskje da si at en gir etter for disse såkalte "uønskede" elementer her inne, men jeg mener at det får vi tåle så lenge vi blir kvitt de selvsamme....

Enkelte vil kanskje mene at de samme "uønskede" elementer da vil begynne å gi anonyme 3'ere...., men det hadde vel bare vært flott da, siden de fleste bilder iallefall minst er "greie/ordinære"!

Tror også en effekt blir at flere kanskje kommer til å gi kommentarer også til de bilder som ikke fortjener en 3'er.

Således kan en altså også oppnå en mer renhårig opplæringseffekt enn om en hadde sjansen til kun å sette en 2'er eller sågar en 1'er! Slike anonyme poenggivninger gavner vel ikke så mange???

 

Uansett, om en legger om systemet eller ikke så oppfordrer jeg flest mulig til å bruke karakterene vi til enhver tid har, og at en samtidig også i størst mulig utstrekning kommenterer hvorfor en har brukt karakteren. Vet at alle ikke er enig, men det er nå kun en oppfordning.

Har selv f.eks. erfart at tiden av og til kun strekker til å gi karakter uten kommentar og/eller omvendt! Men det skader ikke å prøve å være så "utfyllende" som mulig mht. "kryssbruken"! :yes:

 

Ja, det var bare noen tanker mens jeg venter på at pizzaen skal bli ferdig i ovnen (og den står til 5+, garantert)!!! :yes:

 

Ha en poengrik helg alle sammen! (iallefall på fotballbanen).... :whistle::thumbup:

 

PS!

Håper det ikke ble for trøttende å lese dette da..... :sleep:

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Jeg støtter det forslaget. Egentlig litt synd, men jeg innser at det finnes noen enkelte som ikke er voksne nok til å være her. Det gjelder både på "giver" og "mottaker" siden. Når det gjelder beregningsformelen syns jeg den er grei, alternativt kun summering av scorene. Gjennomsnittet vil nå skille ennå mindre enn før, når 1'er og 2'er ikke skal brukes.

Jeg syns 1'er og 2'er fortsatt skal være med i bildet, men når man trykker på en av dem, oppfordres man til i stedet å skrive en kommentar. Så trekkes man ett poeng i rykte, om man ikke skriver kommentar. Det siste var bare tull.

Lenke til kommentar

Om vi har 4 eller 6 karakterer endrer ikke noe. Da vil du se at det blir stilt spørsmål om at folk gir treerene for å sabotere ...

 

Da har jeg mer sansen for Eriks forslag at om man må gi en kommentar når man gir en ener eller en toer. Det bør også gjelde seksere.

 

En annen mulighet, er at når man regner på karakterene, så slettes den dårligste og den høyeste karakteren - det krever da minst 3 evalueringer. Kanskje ha et krav om minst 5 karakterer for at en beregning skal være gyldig. Alternativt - ikke bruke karakterer til noe annet enn bildeevaluering. Ikke til å måle popularitet eller for å velge vinner av konkurranser.

Lenke til kommentar

Har nå sett igjennom de siste 64 bildene, og ser at de fleste har 2-3-4 karakterer, det meste jeg har sett er vel 6.

 

Kanskje man rett og slett like gjerne bør vurdere andre metoder, når så få bruker dem allikevel?

 

Personlig syntes jeg tomsi42´s forslag for en tid tilbake om en anbefale-knapp istedet var interessant, da kunne t.o.m. jeg tenkes å ville bruke den.

Lenke til kommentar

Jeg syns 1'er og 2'er fortsatt skal være med i bildet, men når man trykker på en av dem, oppfordres man til i stedet å skrive en kommentar.

Det var en mulighet jeg ikke hadde tenkt på, kunne være verdt et forsøk det gitt. (Bonus er også at en får vekk de "useriøse" siden disse uansett ikke "tåler dagens lys"....) :thumbup:

Lenke til kommentar

Har nå sett igjennom de siste 64 bildene, og ser at de fleste har 2-3-4 karakterer, det meste jeg har sett er vel 6.

 

Kanskje man rett og slett like gjerne bør vurdere andre metoder, når så få bruker dem allikevel?

Har over tid nå registrert at sett i forhold til antall visninger så er det en liten prosentandel som gir karakterer (iallefall under 10%).... Riktignok er det en del ikke innloggede som ser på bildene, men allikevel... :hmm:

Imøteser gjerne alle mulige endringer som kan være med å heve interessen for både karaktergiving og kommentering... :thumbup:

Endret av smort1
Lenke til kommentar

I stedet for å kutte vekk karakter i skalaen 1-6 synes jeg det er bedre å eventuelt gå over til en annen modell:

- Middels-fjes Bra-fjes, Meget bra-fjes

- "Liker"

 

"Liker"-modellen frykter jeg blir litt for simpel for eventuelt kommende konkurranser, i alle fall sett i forhold til det aktivitetsnivået vi har nå. Med flere brukere så kan en slik løsning kanskje gå.

Lenke til kommentar

Å kutte det helt ut blir et problem i forhold til konkurranser. Man kan selfølgelig dømme en vinner etter antall visninger, men det synes ikke jeg er noen god løsning. Visninger er enklere å manipulere enn karakterer. Antall kommentarer er en annen ide, også dårlig synes jeg siden man ikke vet om kommentarene slakter eller hyller bildet.

 

Siden vi ikke har noen jury må vi nesten ha en måte å bedømme konkurranser på, en form for aktivitet som står på "to-do"-lista.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Å kutte det helt ut blir et problem i forhold til konkurranser. Man kan selfølgelig dømme en vinner etter antall visninger, men det synes ikke jeg er noen god løsning. Visninger er enklere å manipulere enn karakterer. Antall kommentarer er en annen ide, også dårlig synes jeg siden man ikke vet om kommentarene slakter eller hyller bildet.

 

Siden vi ikke har noen jury må vi nesten ha en måte å bedømme konkurranser på, en form for aktivitet som står på "to-do"-lista.

Jeg har sagt det før, og jeg gjentar meg gjerne om den saken. Jeg mener det er feil å bruke karakterene til å kåre vinnere i konkurranser. Vi har aldri hatt behov for det her på Akam, og jeg er rimelig sikker på at Digit ikke trenger det heller.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Har vært borte litt pga en såpass hektisk hverdag at foto desverre har vært litt bortprioritert en stund. Kommer likevel med mitt innspill..

 

 

 

Karakterer osv synes jeg kan stå som det er, men har ikke noe i mot at man "tvinges" til å skrive en kommentar på f.eks 1,2 og 6 som Erik foreslår. Bildene mine ser uansett ut til å få hele poengskalaen, uten at jeg bryr meg nevneverdig, men i nysgjerrighetens navn hadde det jo vært interessant om de som var i ytterkanten av skalaen en eller annen vei forklarte hvorfor. Om ikke annet for å forstå hvorfor en person vurderer et bilde på topp og en annen på bunn. Om ikke annet så er det i det minste nyttig info når jeg plukker ut bilder for salg osv ettersom jeg jeg da vet mer på forhånd om hvorfor noen liker/ikke liker et bilde såpass mye at det havner øverst eller nederst påp skalaen.

 

 

 

 

 

Hovedpoenget mitt blir likevel at vi i store deler kan beholde systemet som det er. Hovedgrunnen min for den vurderingen er at man vil slite med akkurat de samme tingene om man kutter ned til halvparten så mange eller dobbelt så mange påoeng på skalaen osv osv...

 

 

 

 

Jeg har alltid heller talt for at man heller legger litt ekstra tid på å skrive en vurdering slik man opplever bildet. DET er nesten det eneste man kan lære noe av. For de som vil lære da. Jeg aksepterer at noen vil bruke det som bildegalleri og nå fungerer det slik at de dagene jeg har tid til å skrive noen ord så kan jeg sortere vekk alle andre enn de som ønsker kritikk og tips.

 

 

 

Jeg tror nær sagt alle hadde syntes dette var et bedre sted om de hadde fått gode konstruktive forslag til alle bildene sine. De aller aller fleste bilder som legges ut her har rom for forbedringer om man skal ta antallet betraktere med i regnestykket. Hvorfor er det da så få som forteller hva som kunne gjort bildet bedre i deres øyne? Jeg gir lite karakterer, men forsøker heller skrive noe fornuftig. Enekelte dager hvor formen tilsiser det skummer jeg bare gjennom og gir karakterer uten å kommentere, mens de dagene man har mye tid så kanskje man både skriver, kommenter og deler ut karakterer. Slik regner jeg med mange har det. Men jeg prioriterer å skrive noe jeg selv mener er kurante tips eller svakheter ved et bilde ettersom det er det jeg selv ønsker andre skal gjøre med mine. Sånn er stort sett verden i dag uavhengig om man er på nett eller ikke, man må yte for å få igjen selv om det ikke er noe krav. Og om man ønsker kritikk så må man gi litt kritikk. ALLE kan si hva de liker eller ikke liker ved et bilde uten at man har mange år på baken eller kan alle tekniske uttrykk. Kommenter ut fra ditt ståsted, så vil det ståstedet flytte seg ettterhvert....

  • Liker 3
Lenke til kommentar

Alle alternativ har en hake eller to ved seg.

 

Hvis det skal være slik at det må skrives kommentarer hvis en gir 1 eller to, så kan en jo bare skrive "dette liker jeg ikke" - også er vi like langt.

 

Og hvis jeg må kommentere en 6er, skriver jeg - "dette likte jeg"

 

Forskjellen er at man da vet hvem som har gitt terningkastet. Men gjør det noen forskjell??

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Forskjellen er at man da vet hvem som har gitt terningkastet. Men gjør det noen forskjell??

Sannsynligvis ikke.

 

Jeg tror systemet er greit nok som det er - ingen grunn til endring.

Hei

Her er jeg faktisk helt enig - til en forandring - nå synes jeg vi skal la det få litt tid på seg - slik at det kan få en sjanse til å bli innkjørt.

 

RAK-foto :thumbup:

Lenke til kommentar

Alle alternativ har en hake eller to ved seg.

 

Hvis det skal være slik at det må skrives kommentarer hvis en gir 1 eller to, så kan en jo bare skrive "dette liker jeg ikke" - også er vi like langt.

 

Og hvis jeg må kommentere en 6er, skriver jeg - "dette likte jeg"

 

Forskjellen er at man da vet hvem som har gitt terningkastet. Men gjør det noen forskjell??

 

Tror det bunner i frykten for å såre noen ved å gi lav karakter.Mener da att du kan godt like ett bilde,men er bildet teknisk helt på "ræva" for å si det slik bør en jo begrunne det..for går fint å like ett bilde om ikke alt er A4.Og om noen skulle bli fornærmet av det...tja da sier vel det litt om han/hun.På gamle digit fikk jeg en del sinte email,av noen veldig få,om en sa sin mening om bildet.Men det går ikke inn på meg i det hele tatt...samme om noen skulle "slakte" mine bilder.Så hårsår kan en ikke være,da får en heller finne på noe annet å gjøre,er nå min mening.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Alle alternativ har en hake eller to ved seg.

 

Hvis det skal være slik at det må skrives kommentarer hvis en gir 1 eller to, så kan en jo bare skrive "dette liker jeg ikke" - også er vi like langt.

 

Og hvis jeg må kommentere en 6er, skriver jeg - "dette likte jeg"

 

Forskjellen er at man da vet hvem som har gitt terningkastet. Men gjør det noen forskjell??

 

Tror det bunner i frykten for å såre noen ved å gi lav karakter.Mener da att du kan godt like ett bilde,men er bildet teknisk helt på "ræva" for å si det slik bør en jo begrunne det..for går fint å like ett bilde om ikke alt er A4.Og om noen skulle bli fornærmet av det...tja da sier vel det litt om han/hun.På gamle digit fikk jeg en del sinte email,av noen veldig få,om en sa sin mening om bildet.Men det går ikke inn på meg i det hele tatt...samme om noen skulle "slakte" mine bilder.Så hårsår kan en ikke være,da får en heller finne på noe annet å gjøre,er nå min mening.

 

Er det noen som har tenkt på at kanskje en av grunnene til den «lille» kommentaraktiviteten kan være at folk har fått for mye og mange ting å forholde seg til med hensyn til kommentering av bilder. Først har vi karakterer - så har vi tre kategorier - her tror jeg det er mange som sporer av og tenker at: - «nei, jeg lar det være» - usikkerheten kommer over dem.

 

RAK-foto :thumbup:

Lenke til kommentar

Alle alternativ har en hake eller to ved seg.

 

Hvis det skal være slik at det må skrives kommentarer hvis en gir 1 eller to, så kan en jo bare skrive "dette liker jeg ikke" - også er vi like langt.

 

Og hvis jeg må kommentere en 6er, skriver jeg - "dette likte jeg"

 

Forskjellen er at man da vet hvem som har gitt terningkastet. Men gjør det noen forskjell??

 

Tror det bunner i frykten for å såre noen ved å gi lav karakter.Mener da att du kan godt like ett bilde,men er bildet teknisk helt på "ræva" for å si det slik bør en jo begrunne det..for går fint å like ett bilde om ikke alt er A4.Og om noen skulle bli fornærmet av det...tja da sier vel det litt om han/hun.På gamle digit fikk jeg en del sinte email,av noen veldig få,om en sa sin mening om bildet.Men det går ikke inn på meg i det hele tatt...samme om noen skulle "slakte" mine bilder.Så hårsår kan en ikke være,da får en heller finne på noe annet å gjøre,er nå min mening.

 

Er det noen som har tenkt på at kanskje en av grunnene til den «lille» kommentaraktiviteten kan være at folk har fått for mye og mange ting å forholde seg til med hensyn til kommentering av bilder. Først har vi karakterer - så har vi tre kategorier - her tror jeg det er mange som sporer av og tenker at: - «nei, jeg lar det være» - usikkerheten kommer over dem.

 

RAK-foto :thumbup:

 

Her er du nok inne på noe også RAK;)

Lenke til kommentar
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...