Gå til innhold

"Dragan style"


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Kan du poste/linke til noen eksempelbilder?

 

Mørk bakgrunn og opplyst person er bare ett spørsmål om å balansere lyskildene mot hverandre, dvs sette eksponeringen slik at det naturlige lyset i bakgrunnen blir forholdsvis mørkt, og så belyse personen med en kunstig lyskilde som er (mye) kraftigere enn bakgrunnsbelysningen. Som oftest løses dette med en eller flere (stor(e)) blits(er). Softboks har ingenting å si for hvordan du balanserer for- og bakgrunn, den gjør bare overgangene mellom lys og skygge i forgrunnen mykere.

Lenke til kommentar

Den der er ikke så komplisert :) tilsynelatende er det bare en kunstig lyskilde inne i bildet her, en ikke så alt for stor softboks oppe til venstre for fotografen. Eksponeringen er satt slik at bakgrunnen blir såpass mørk som den er her, trolig med rask lukkertid ned mot maks blitssynk, og så er lysstyrken på softboksen justert til å gi forholdsvis mye lys på de sidene av modellen den treffer direkte (panne/kinn og overarm/bryst), mens den moderate størrelsen på softboksen gjør at det også blir en del skygge.

 

Ett tips for å se hvordan ett bilde er lyssatt er å se på skyggene - hvilken retning går de i, og hvor myk er overgangen mellom lys og skygge. Du kan også se etter refleksjoner av lyskildene i blanke overflater som f.eks. øynene - på bildet du linker til ser du en lys flekk oppe til venstre i hvert øye, det forteller oss at det er bare en lyskilde, og at den befinner seg nettopp oppe til venstre :)

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...