Gå til innhold

Oktoberfest 2011 - twoeyes - Rokkor 58mm f/1.2


Anbefalte innlegg

Bruker: twoeyes

Objektiv: Minolta MC-Rokkor-PG 58mm f/1.2 konvertert til Canon fatning.

Deltagernivå: Entusiast

Utstyr: Canon 5DMkII med mattskive egnet for mauellfokus.

 

Oktoberbokeh

Oktobermørket senker seg i Tromsø, så da er det på tide å finnne fram lyssterkt glass. Min Rokkor 58mm f/1.2 er ca.1970 modell og objektivet er populært blant entusiaster som interesserer seg for gammel manuellfokusoptikk, kjent for flott bokeh, både på full åpning og noe nedblendet. Jeg har nå brukt det et års tid og lært å kjenne også dets svakere sider. På full åpning er det, selv når man treffer med fokus, ikke overdrevent skarpt og kontrastrikt, og det kan ha trøbbel med kontrastrikt lys og er utsatt for flare.

 

Et utvalg av bilder jeg tidligere har tatt med objektivet kan ses her og gir en pekepinn på hva dere kan vente dere

 

Tenkte å bruke Oktoberfesten til å bli enda bedre kjent med objektivet og utforske dets muligheter i forhold til bokeh i vid forstand.

 

Wikipedia: "In photography, bokeh is the blur, or the aesthetic quality of the blur, in out-of-focus areas of an image, or "the way the lens renders out-of-focus points of light.""

 

Mine oktoberfestbilder på Flicriver

Endret av twoeyes
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

En formiddagstur med LiveView i doggvått gras bak huset ga bl.a. dette resultatet. Full åpning, godt fornøyd med farger og bakgrunnsbokeh. (Fargebrytningsfeilene i den delen av strået som ligger foran fokusplanet er jeg mindre fornøyd med.)

 

6199719671_25b0ea416c.jpg

 

Hyggelig med respons og nysgjerrighet rundt objektivvalg, objektivet mitt er kjøpt brukt og ferdig konvertert i Norge. Man finner de på eBay, men de er ettertraktet og går der gjerne for rundt 5-600$. Konverteringen er forholdvis enkel, ihvertfall om man kjøper et konverteringskit, det finnes en del info på nett om dette bl.a. på forumet til Fredmiranda.com

 

Det bør vel også nevnes at objektivet på Canon 5D/5DmkII ikke kan fokuseres til uendelig uten at speilet slår i bakre linseelement. I forhold til min bruk er dette sjelden noe problem fordi det alltid er uskarp bakgrunn jeg er ute etter når jeg tar fram dette objektivet. Jeg kan fokusere til ca. 10m, ved bruk av LiveView kan man fokusere til uendelig.

Endret av twoeyes
  • Liker 1
Lenke til kommentar

Svært interessant objektiv. Etter teaseren og dette første bildet å dømme, blir det også svært interessant å følge denne tråden.

 

Myyyykt og nydelig, selv med fargebrytningsfeil og ikke overdreven skarphet som du nevnte. Men det er jo nettopp disse tingene som er en del av pakka man får her. En god start.

Lenke til kommentar

Takk for det! Synes selv lyset ble bra her med balansert blanding av kaldt morgenlys og varmt gatelys. Liker også godt hvordan den uskarpe bakgrunnen tegnes i venstre del av bildet, mens bakerst til høyre blir bokehen kanskje litt vel "busy". Skulle prøvd et par alternative opptak med mindre blender også.

Endret av twoeyes
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...