Gå til innhold
Trenger du skole- eller leksehjelp? Still spørsmål her ×

Medisin studie i Norge eller Utlandet?


Anbefalte innlegg

hallo!

lurer på om opptakskravet til medisin studie til neste år (2011) bli snittet høyere eller lavere?

Og hvor mange 4 kan man ha fra vgs?

 

Hvis jeg studere utlandet, kommer jeg til å ha dårlig økonom? og må jeg selv finne hus i utlandet eller får jeg hjelp? Hvis jeg ikke kom inn på medisin studie i Norge tenkte jeg å studere i utlandet land som: Polen, Danmark, Slovakia og England osv. :hmm:

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Legestudiet (medisin) er et 6 årig profesjonsstudium som man kan ta ved følgende utdanningsinstitusjoner i Norge:

NTNU 66.4 / 58.4

UiB 65.1 / 56.9

UiT 65.9 / 56.8

UiO (start høst) 67.9 / 58.4

UiO (start vår) 67.0 / 57.5

 

Tallene etter læringsstedet viser snittet til den personen med det laveste snittet som kom inn på utdannelsen i 2010 (hentet fra Søkerhåndboka 2011), noe som jeg mener ikke gir rom for noen 4'ere fra vgs? Det første snittet er fra ordinær vitnemål (dvs alle søkere, både de som kommer rett fra videregående OG de som har tatt opp igjen fag og/eller har div tilleggspoeng fra feks militære). Det andre snittet (det laveste) er førstegangsvitnemål dvs de som søker direkte på videregående-vitnemålet sitt, og som ikke er mer enn 21 år søkeråret. Søkere her søker på begge kvotene. På side 88 i søkerhåndboka står det hvordan du beregner disse poengsummene. Ettersom elevkullene blir stadig større, og det dermed blir større rift om studieplassene, er det ingen grunn til å tro at snittet blir lavere - heller tvert i mot.

 

For å komme inn på medisin, MÅ DU HA følgende fag:

R1 /(S1+S2) og FYS1 og KJE(1+2)

Men det vil selvfølgelig være en fordel å fylle opp med så mange realfag du får plass til på timeplanen ettersom realfagene gir realfagspoeng (se poengberegning i søkerhåndboka), noe som vil øke "poengsummen" din. Hvis du ikke kommer inn på legestudiet i Norge i første omgang, er det alltids mulig å ta opp igjen fag (det er da gjerne snakk om å gjøre 5'ere til 6'ere), ta et "friår" som skaffer tilleggspoeng (et år høyere utdannelse ELLER et år på folkehøyskole ELLER 1 år i militæret gir 2 tilleggspoeng) e.l.

 

Du nevner utlandet som en mulighet, noe som virker som blir stadig mer populært. Selv har jeg flere venner som studerer til lege i Polen. De skryter av et godt og nordisk studiemiljø, samt at de lever billig og dermed har mye bedre råd enn vi som studerer i Norge. MEN Norske myndigheter krever gjerne at man har praksis en viss tid i Norge etter endt utdannelse i Polen, en prakis som ikke alltid er like lett å få. Dette er noe man ev må sjekke før man drar ut ettersom det er regler som kan bli endret. Mener England krever skolepengerb(noe som gjerne blir veldig dyrt!), og i tillegg har "levepriser" mer opp mot de norske, og derfor er dyrere. Slovakia mener jeg å ha hørt er litt som Polen, mens Danmark vet jeg lite om.

 

Som Pierre skriver: Ansa kan hjelpe deg med å svare på spørsmål ang studier i utlandet, samt hjelpe deg mens du er student i utlandet. Det er likevel du som må gjøre det meste, hvis du ikke kontakter agenter som feks Kilroy og får dem til å hjelpe deg. Lykke til! :)

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...