Gå til innhold
Spørsmål om helse? Still spørsmål anonymt her ×
Husk at de som svarer ikke nødvendigvis er helsefaglig personell. Ta kontakt med fastlege ved bekymringer!

Hva kan det være som feiler meg ?


J-nome

Anbefalte innlegg

De siste 10 årene har jeg i perioder følt at jeg ikke har energi til annet enn å sitte å kjede meg framfor datamaskinen eller sove hele dagen vekk. I senere år har det blitt så ille at jeg ikke går ut for å kjøpe mat selv om jeg er sulten. Jeg svarer ikke på telefonen og unngår å betale regninger (har god økonomi bare får ikke motivasjonen til å logge meg på nettbanken og betale dem før fristen.) Sosial omgang og studier blir også ignorert i disse lav periodene.

 

Triggeren for dette var en depresjon jeg gikk gjennom i tenårene som jeg forøvrig fikk hjelp med av psykolog gjennom samtaler og ble til slutt friskmeldt.

 

Har ikke klart å se noen sammenheng mellom når disse lav periodene intreffer. De var ganske intense under depresjonen, men ble redusert etter behandling hos psykolog. Dog har nå gradvis kommet tilbake.

 

Har de siste 18 månedene prøvd å selvmedisinere med ritalin og amfetamin. Det gir meg følelsen av hvordan jeg var før depresjonen. Det gamle energi nivået kom tilbake og skole resultatene har krøpet oppover ettersom jeg oftere har energi til å faktisk studere.

 

Er redd for å spørre fastlegen min pga selvmedisineringen og muligens at jeg frykter at jeg skal bli stemplet som dopmisbruker. Men er det det jeg er? er jeg bare deprimert? eller kan det være noe annet?

Endret av J-nome
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

vel nå er jeg verken lege eller psykolog, men det hørest ut som om du syntes at du ikke har noe å leve for.

hadde det vert meg så hadde jeg først sluttet å selvmedisinert meg og gått til lege etterpå å fortalt han hva problemet er, og fulgt hans råd

jeg hadde også begynt så smått å trent, fordi når du får kroppen i gang og begynner å bruke energi så vil du begynne å få mer energi og orke mer. Det trenger ikke å være mer en 10 min kanskje i begynnelsen. ettersom kroppen lager mye energi for den tror du skal trene så vil du begynne å få mer energi. Du kan for eksempel begynne å gjøre noe du har lyst til som har ltt aktivitet i seg, bare noe som får kroppen i gang.

 

Så kommer det vanskelige, men det viktigeste. du må finne deg venner som du trivest med. bare finne deg noen som du kan ha det kjekt med og som du gleder deg til å være med.

 

men som sagt så er jeg verken lege eller psykolog

 

Good Luck

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Jeg kjenner ikke hele situasjonen din, så skal jo være forsiktig med å uttale meg for bastant.

 

Men jeg mener også at du burde starte med å trene, det er veldig viktig.. du vil sikkert føle at du ikke har lyst til å trene, men om du kommer deg over den kneika og starter med å trene, så er jeg relativt sikker på at det vil hjelpe deg. Jeg kjenner heller ikke til kostholdet ditt, men det er alltid viktig å spise mye og sundt! Få i deg rikelig med vitaminer!

 

Lykke til uansett! :thumbup:

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...