Gå til innhold

Student-PC, 13-14", lett, støysvak, god batteritid, ikkje gaming


Anbefalte innlegg

Eg byrjar å innsjå at den perfekte PC ikkje eksisterer.

 

Mine ynskje er:

 

God batterilevetid (6+)

Støysvak

Lett

13-14"

Høg oppløysing

Bra design

Ikkje Mac

 

Eg har ein anna laptop som kan brukast til spel, difor er til dømes grafikkort ikkje prioritert. Ein kjapp prosessor og godt med minne er fint, men ikkje så mykje at det går ut over batterilevetid, vekt og støyen.

 

Den skal hovudsakleg brukast til å skrive oppgåver og surfe på nettet.

 

Når det gjeld skjerm så er eg litt usikker på kva betydning det har. Eg har stadig 30-40 faner oppe i Opera og er glad i eit stort arbeidsområde. Samtidig vil eg ikkje nytta PC-en til å sjå film og TV på. Difor er det viktigare med høg oppløysing enn godt svartnivå, kontrast osv. Til mitt bruk kan eg ikkje tenka meg at skjermen betyr stort.

Endret av Zeph
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Du har ikke mange alternativer med høy oppløsning i denne prisklassen, og hvis du i tillegg krever 6 timer batteritid med 15 tommers skjerm tror jeg du faller kort... Jeg synes denne ser interessant ut, men den varer vel bare 2-3 timer med surfing: http://www.prisjakt....ct.php?p=823711

 

Jeg tror rett og slett ikke du finner en pc som innfrir dine krav til den prisen.

 

Når det er sagt, 1366x768 som du finner på en del bærbare er fullstendig latterlig på en 15 tommer!

Endret av sablabra
Lenke til kommentar

Treng ikkje nødvendigvis 1080, men 1366x768 blir litt lite.

Har lurt på 13", men det blir kanskje litt lite til surfing. Trur eg må ta meg ein tur på eit par butikkar og prøva forskjellige størrelser og oppløysingar. Vanskeleg å sjå for seg når eg sit på ein 17" med 1080 i dag.

 

Prisen er for så vidt flytande, det viktigaste er at eg finn ein PC som passar mine behov. På ein stasjonær kan ein putte inn det ein har behov for, men på ein laptop er det modellen som avgjer.

Lenke til kommentar

1600x900 er en ok oppløsning på 15 tommer, og da har man brått litt mer å velge mellom uten at prisen blir skyhøy. Det er uansett lurt å gjøre som du sier, å gå i en butikk og finne ut hvilken størrelse/oppløsning som passer deg best.

 

Kan jo og nevne at som student-pc foretrekker jeg helt klart rundt 13 tommer, da får man og vanligvis bedre batterilevetid, samt en mye mindre og lettere pc å farte rundt med.

Endret av sablabra
Lenke til kommentar

Prøvde ein Toshiba Satellite R830 13D i dag. Fekk ikkje meir enn nokre minutt, men eg er litt skeptisk. Fekk ikkje belasta den tungt for å få eit inntrykk av støynivå.

 

Det som vekta ned var spesielt tastaturet. Knappane var glatte og det føltes ikkje så bra å skriva på den. Skjermen var heller ikkje så mykje å ropa hurra for.

 

Ein anna snodig sak var at det kom opp ein advarsel om at harddisken bevegde seg, så fort du tenkte på å flytta maskina litt. Verkar nesten som ein feil. No kjem eg sannsynlegvis til å montera SSD uansett, så det er ikkje eit problem.

 

Sidan PC-en skal brukast til ein del skrivearbeid, må eg ha ein med eit godt tastatur som er lett å skriva på.

Trur 13,3" er grei størrelse.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...