Gå til innhold

Hvilket telt?


_kefir

Anbefalte innlegg

Hei,

 

Jeg kikker etter telt, og finner mye interessant. I utgangspunktet synes jeg kanskje Helsport på XXL virker overpriset, for det er ganske tunge telt sammenlignet med annet som jeg finner.

 

Her er et utvalg jeg har kikket på, hva ville du valgt for 2 personer?

 

http://marmot.com/products/limelight_3p - Rimelig, litt tyngre, 3-pers

http://www.alpsmountaineering.com/tents/lightweight-tents/zephyr-3 - Rimelig, litt tyngre, 3-pers

http://www.rei.com/product/761895/rei-quarter-dome-t3-tent - Litt dyrere, ganske lett, 3-pers

http://www.xxl.no/villmarksliv/telt-lavvu/telt/nordmarka-3-camp-telt-1013719 - Litt dyrere, tyngst, 3-pers

http://bigagnes.com/Products/D​etail/Tent/CopperSpurUL3 - Dyrere, lett, 3-pers

http://www.nemoequipment.com/n​emo2011-obi2p-tent - Dyrere, lett, 2-pers

Endret av _kefir
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Det ser jo helt ok ut, men litt stort for det jeg tenkte meg. Ellers er det ganske mye tyngre, og en del dyrere, enn noen av de jeg så på. Jeg er opptatt av størrelse og vekt, så jeg lager en oversikt:

 

 

Navn, pris inkl frakt og MVA (NOK), vekt, vanntetthet

Coleman Tauri Connect X3, 1999, 3.7kg, 4000mm

Helsport Nordmarka 3 camp, 1799, 3.5kg, ?

Marmot Limelight 3p, 1750, 3kg, 1800mm

Alps Zephyr 3, 1500, 2.5kg, 1500mm

REI Quarter Dome T3, ca 1700, 2.4kg, ?

Big Agnes CopperSpur UL 3, 3400, 2.2kg, 1200mm

Nemo OBI 2P, 2700, 1.2kg, 20D

Nemo Espri 3P, 2500, 2.6kg, 30D

 

Så for en avveining av vekt, pris, innvendig plass til 2 pers og vanntetthet synes jeg det ut til at Alps Zephyr 3 er vinneren. Jeg synes XXL sine telt virker veldig dyre sammenlignet med det man får fra utlandet.

 

Men det virker nesten for godt til å være sant også. Er de lette teltene tette nok? I følge en webside jeg leste på bør man ikke ha mindre enn 1000mm tetthet, og 2000mm bør holde til alle årstider i Europa. Jeg skal jo ikke bo i dette teltet i lang tid, lizm. :)

Endret av _kefir
Lenke til kommentar
  • 3 uker senere...

Hei!

 

Du har ikke skrevet noe, om hva du skal bruke teltet til. Og du bør kanskje vurdere det, før du kjøper et telt som skal vare i mange år.

 

Hvis de viktigste kriteriene er vekt og pris, ender du opp med "solskinns" telt! Gode telt koster noen kroner.

 

Og det er ikke bare "tetthet" du må se på. Billig telt, har flere problem. Bl.a. kondens og fukt fra hver enkelt persons utånding!

 

Så teltet må innertelt. Og en god og fornuftig lufting, som fjerner kondens og fukt. Samtidig skal det være lett å sette opp og være holdbart. Har til gode å se et "billig telt", som oppfyller slike krav. Og få utenlandske telt, kan konkurere med Helsport teltene på kvalitet og pris.

 

Dette spørsmålet har også vært diskutert andre steder her, under samme "katgori". Se bl.a. "Hva trenger jeg på en campingtur?"

Lenke til kommentar

Hei,

 

Takk for tips. Jeg endte til slutt opp med et Nemo Espri 3P, som jeg kjøpte nytt på ebay for 2200 inkl toll og frakt:

 

http://www.nemoequipment.com/nemo2011-espri3p-tent

http://www.nemoequipment.com/images/compare/Espri3P_Comparison_Chart.jpg

 

Fant til og med en video av det på youtube:

 

http://www.youtube.com/watch?v=62qAxm2vFfA

 

Selv om jeg ikke har prøvd det i praksis enda har jeg trua. :) Yttertrekk og underlag er 30D PU Nylon, som jeg har tolket til en vannsøyle på ca 1800mm.

 

Jeg tenker å bruke det vår til høst, ikke når det er dritkaldt, og kommer nok til å forsøke å unngå veldig dårlig vær, men jeg mener det fint skal tåle noen regnskurer. Det veier 2.6kg, det er 1kg lettere enn tilsvarende telt på XXL, og det kostet meg minst 1000 spenn mer på Oslo Sportslager.

 

Dette er kanskje tilsvarende på Oslo Sportslager, det koster 1000 mer og veier 1kg mer, og er samme materiale, 30D Nylon:

 

http://www.oslosportslager.no/produkt/nanok-arxcis-trio-tremanns-telt-23600.aspx

 

så til jeg ligger ute med regn og kondens dryppende ned i min våte sovepose føler jeg at jeg har gjort et bra kjøp. ;)

Lenke til kommentar

Hei!

 

Da har du tatt et valg, så jeg håper du blir fornøyd. :)

 

Jeg har ikke lest de tekniske data for teltet ditt, men stoler på din oversettelse. Ser den amerikanske konstruksjonen, som betinger oppsetting av innertelt først. :( (Håper det ikke regner under oppsetting) Og ytterduk, som ikke går helt ned (typisk amerikansk) og er da veldig utsatt for vind og slagregn. Innerduken tåler ikke slagregn! Setter også et spørsmål ved ventilasjons egenskapene, når det er høy luftfuktighet og regn. Så etter min mening, er det et telt for godvær og uten vind. Under de rette forholdene, kan du nok oppleve at soveposen blir våt, grunnet for høy luftfuktighet og kondens i teltet.

 

Coleman teltet (som er omtalt), er av en bedre konstruksjon, med tanke på vind/slagregn. Men jeg ville ikke kjøpt slike amerikanske telt. Kjøper heller gode skandinaviske fjelltelt.

 

Helsport Skjervøy veier bare 200 g mer, koster kr. 2 000,- på XXL og et et MYE bedre telt! Her kan du også lage mat inv. i teltet.

 

Men for andre som leser dette, så ta en tur innom: http://www.holmeslet.no/skole/skole.htm og les artikklen, før dere skal kjøpe telt. Vurder samtidig hva, dere skal bruke teltet til.

 

Eks. Skal det bare brukes for en - to overnattinger, når det er spådd godvær? Skal teltet bæres langt (fjellvandring), eller settes opp ved veg? Skal det brukes bare sommerhalvårst, eller også på vinteren? Skal det lages mat i teltet?

 

Jeg har brukt fjell-telt, bare i sommerhalvåret. Men de har opplevd varme sommerdager, "tropenetter", dager med vekslende varme og slagregn/vind, til høstvær med snø på teltet. De siste 30 årene, har jeg benyttet fjelltelt fra 10 - 30 døgn pr. år, i fjellet, på kanoturer, fot- og sykkelturer. Så, et sommertelt skal tåle mye.

Endret av geco5
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...