Gå til innhold

Asus UX21 & UX31 Zenbook - diskusjon og erfaringer


Teac

Anbefalte innlegg

Helt siden jul har jeg brukt en konverter fra micro HDMI til HDMI og den har fungert veldig dårlig. For en ukes tid siden sluttet det å virke helt. Derfor bestemte jeg meg for å kjøpe en standard micro HDMI til HDMI-kabel i stedet. Fikk den nettopp og det viser seg at det fortsatt ikke fungerer. PC'en reagerer ikke på kabelen i det hele tatt. Regner da med at det er noe galt med selve kontakten i zenbooken. Noen som har opplevd det samme? Vil dette dette dekkes av garantien? I så fall, skal jeg gå direkte til Asus, eller gjennom Siba, der jeg kjøpte laptoppen? Blir jeg i så fall lenge uten PC?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Da er det bare å glede seg på ny Zenbook med Ivy Bridge til sommeren!

Noen som vet når nye UX31 kommer? Vurderer sterkt å kjøpe dagens versjon av UX31 da jeg har hørt at de har byttet tastatur. Bruker den bare til skole og streaming/film. Men er det noen andre store problemer jeg bør være obs på?

Noen som vet hvorfor versjonene som ligger ute til salgs nå kun har i5?

Lenke til kommentar
  • 1 måned senere...

Har surret litt rundt med Registry i dag for å prøve å finne ut hvorfor to-finger-scrolling også lager høyre- og venstre-trykk. Har ikke funnet noen løsning på det, er nok hardware. Men jeg har funnet en rekke shortcuts man kan gjøre fra touchpad som den nye driveren ikke viser i programmet.

 

Dette gjelder bare for de med Elantech Touchpad

 

Kjør "regedit" fra start-menyen

Dobbelklikk på verdiene du vil endre

 

I "HKEY_CURRENT_USER / Software / Elantech / SmartPadDisplay" kan du påvirke hvilke funksjonaliteter som skal vises i programmet. Av dem så tror jeg bare 4-finger swiping fungerer.

 

For å vise 4-finger "swipe" i programmet

FourFinger_Display = 1

 

0 = funksjon av, 1 = funksjon på

 

I "HKEY_CURRENT_USER / Software / Elantech / SmartPad" finner du innstillingene dine og litt mer.

 

For å vise 3-finger-tapping alternativer i programmet

Tap_Three_Finger_ShowItem = 1

 

For å endre funksjon på 2-finger-tapping (denne viser ikke alternativer i nyeste versjon avprogrammet som 3-finger-tapping, så du må endre manuelt)

Tap_Two_Finger = 2 (knappen på midten av musa / ny tab)

 

For å endre funksjon når du drar 3 fingre opp

ThreeFingerMoveUp_Func = 15

 

For å endre funksjon når du drar 3 fingre ned

ThreeFingerMoveDown_Func = 13

 

Åpne Elantech programmet på nytt og se hva det står på trykket du endret. Hvis det står "No function" så er det ingen funksjon, eller den funker ikke på det trykket.

 

Du kan "restore to default" fra programmet hvis du angrer deg.

 

Ulike funksjoner i Elantech

* dette er bare funksjonene jeg har loggført

* ikke alle funksjonene kan brukes på de ulike trykkene

* bruk bare der det er snakk om funksjon

* dette er hexadecimal-verdier

  • Pop-Up Meny (høyreklikk) = 1
  • Middle Button = 2
  • Internet Back = 3
  • Internet Forward = 4
  • Maximize vindu = 5
  • Minimer vindu = 6
  • PageDown (Forward) = 8
  • PageUp (Back) = 9
  • Kjør et egenvalgt program = a
  • Start-meny = f
  • Close Windows = 12
  • Desktop = 13
  • My favourites (egenvalgt liste med programmer) = 14
  • Show My Computer = 15
  • Stop Slideshow = 19

Endret av Coneunofax
Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...

Heisann. Stilig noen har tråd for denne pcen her. Jeg kjøpte en laptop (15 inch) i Januar, elsker den men den syntes jeg er litt for tung for å drasse med meg rundt. Jeg eier en galaxy tab 10.1 som jeg tenkte å bruke for skolen, men vil ha tastatur med, så tenkte på asus transformer... Men så kom jeg over denne laptopen og syntes den var innmari fet! Sykt tynn og rask. Jeg skal tilbake til studier etter sommer og vil ha noe å arbeide på, så tenkte på denne. Jeg ser den ligger på rundt 7k på flere nettsider (11 tommern) og 8k+ for 13 tommern. Men jeg leser at det kommer en zenbook prime som har 1080 skjerm, noe som er latterlig, tanken på det ikke er mange laptoper som har slik oppløsning om dagen. Ble keen på dette, men om prisen blir stiv så burde jeg bare slå ann med 11 tommern? Elsker høy oppløsning, men tenker hva er vitsen når det blir til studier, surfing, skype, spotify osv. Leser også den nye får bedre tastatur, hva er galt med den gamle?

 

Tar imot innspill! Takk på forhånd :).

Lenke til kommentar

Den nye zenbook prime sikler jeg på, selv om jeg har dagens generasjon. Jeg kommer ikke til å kjøpe selv, men ville elsket 1080p. Årsaken til at de nå implementerer 1080p på en såpass liten skjerm er nok i vente av Windows 8 som vil være mer skalerbart enn Windows 7. Hvis du finner 1080p på 13" håpløst så finnes det litt skaleringsmuligheter i Windows 7. Det er 3 hakk. I tillegg kan de fleste program endre skriftsstørrelse raskt, men det ville du måtte gjøre jevnlig om det er nødvendig. Jeg kunne godt tenke meg å ha muligheten til å ha mer vindusplass da jeg jobber mye med programmering og ofte holder på med to ting av gangen.

 

Det gamle tastaturet er litt svakt i hjørnene. Trykk på ctrl f.eks er uforutsigbare. Ofte må du løfte fingrene for å trykke igjen. Det kan være irriterende. Det blir nok bedre i neste modell, samt at de tar med belysning. Det er også noen problemer med touchpaden. På min modell tolkes 2 finger scrolling også som høyre- og venstre-tast. Dette gir muligheten til å fort bla gjennom tekst, men gjør det umulig for meg å scrolle gjennom tekstdokumenter da vinduet hopper opp igjen umiddelbart da den merker bevegelsen av cursor blant teksten. På mange nettsider fører det også til scrolletrøbbel.

 

Skjermen på denne modellen er også litt problematisk. Den glossy overflaten fører ofte til gjenskinn, men skjermen kan lyse såpass kraftig at det går greit. Det som er verre er at den har et forferdelig sortnivå og innsynsvinklene er dårlig, faktisk ikke riktig i en eneste vinkel. Enten så blir det for mørkt eller så blir det mørke på toppen av skjermen opplyst. Neste modell tror jeg skal ha matt skjerm, noe som er ønskelig for folk som jobber i ulik belysning. Den skal også ha IPS skjerm som forhåpentligvis gir bedre innsyn og sortnivå.

 

Jeg klarer fint å leve med disse problemene da jeg har en jobb-PC hjemme, men er selvfølgelig litt skuffet over at en PC jeg er veldig entusiastisk over har disse problemene som burde vært åpenbare ved utviklingen. Jeg ville sett an responsen på den nye modellen og vurdert eventuelle problemer etter mine behov. Man får mye for pengene allikevel.

Lenke til kommentar

Jeg ville sett an responsen på den nye modellen og vurdert eventuelle problemer etter mine behov. Man får mye for pengene allikevel.

Takk for svar. Høres ikke så pent ut det du nevner... Jeg har ikke problemer å legge ut 6-7k for en skole laptop, men har allerede brukt en del på den jeg bruker nå (siden januar), men den er litt tung og feit, forhold til zenbooken. Jeg titta på zenbook på siba og syntes den var lekker, men med slike feil er det ganske ikke så nice :p. Vil ha en ultrabook for skolen, da de er lette osv. Tanken på jeg kommer til å bære en god del til skolen, bøker + trenings bag, fordi treningen min ligger jo bare 5 min unna der jeg skal gå på skolen. Men uansett mye å bære på og blir tungt, så en ultrabook er midt i blinken for meg :)

 

Hvor mye ville du betalt den 13 tommer versjonen for zenbooken for, om den var brukt?

Lenke til kommentar

Hmm. I og med at det ikke har gått så lang tid så kan man kanskje ikke regne med halv pris. Men 2/3 burde du vel få. Kan ikke så altfor mye om bruktkjøp så ville forhørt meg mer om det.

 

Du burde ta å teste en zenbook i butikken før du bestemmer deg. Finn en nettside med tekstfelt som du markerer, for å se problemet jeg snakker om. Kanskje ikke alle modellene har det problemet. Da får du også se hvordan det er å taste. Skriv litt og prøv deg på de shortcutsene du bruker mye. Da vil det nok være lettere å bestemme seg om hva du gjør. De nye modellene skal begynne å dukke opp i butikkene i løpet av noen uker sier Asus (www.tu.no/forbruker/2012/05/23/her-er-asus-super-ultrabook).

 

EDIT:

Du kan vente 2-3 måneder hvis det ikke er noen umiddelbare behov med skole og forsøke å spare eventuelt. Da vil du vite om Asus i det hele tatt har fikset de problemene folk har klaget mye på og hvilket prisnivå de nye ligger på.

Endret av Coneunofax
  • Liker 1
Lenke til kommentar

Du kan vente 2-3 måneder hvis det ikke er noen umiddelbare behov med skole og forsøke å spare eventuelt. Da vil du vite om Asus i det hele tatt har fikset de problemene folk har klaget mye på og hvilket prisnivå de nye ligger på.

Var innom siba og testet ut 13 tommern, men var ikke sånn at jeg testet den fult ut, altså lekte litt med den som du sier jeg burde gjøre. Jeg ser at prime koster nærme 10k på komplett, men ikke på lager. Håper den går litt ned i pris osv. Jeg kan vente litt som du sier og se om prisen blir litt bedre osv.

 

Er en person som prøver å selge til meg for 6-7k for 13 tommern, 6k hadde vært en grei pris, men om det er så mye problemer med dem så tror jeg ikke gidder, men skal tas å søke litt! Tusen takk for stor hjelp, svært hyggelig av deg :)

Lenke til kommentar
  • 2 måneder senere...
  • 2 uker senere...
  • 1 år senere...

Jeg har slått på stortromma med min UX31E. Tastaturet har plaget meg så mye over tid, at jeg bestemte meg på å forsøke å sette inn ett fra en nyere modell. Jeg kjøpte et tastatur for UX31A og det er i en helt annen klasse. Endelig kan jeg hurtigtaste uten feil.

 

Det må nevnes at det ikke var spesielt lett. Alle komponentene inni PC'en er koblet til undersiden av tastaturet, og du må dermed demontere og koble av hver eneste del. Det var allikevel verdt det.

 

Husk

  • Tastaturet må ha samme tastelayout da knappene tres gjennom en ramme
  • Dekslet er skrudd med Torx TX5
  • Komponentene er skrudd med Phillips 0
  • Tastaturet bruker mindre enn Phillips 0, men jeg klarte å skru av med Phillips 0
Lenke til kommentar

Nå vet jeg faktisk ikke om jeg skal le eller grine, men at denne tråden her dukket opp igjen under mine innleg tidligere i dag var ett jævlig artig sammentreff. Selv om alt annet er sorgens kapittel :)

 

Fikk i oppgave å formatere og ta en clean installasjona av W7 på en UX31 maskin i dag. Bare det å bli utsatt for en Windows laptop er for meg ett sant helvete uten like, men nok om det. Fikk formatert maskinen og installert OS på nytt, oppdatert alt osv. Jeg er veldig fan av ett program som heter Driver Genius, som jeg faktisk kjøpte og betalte i sin tid :p Det gjør en slik jobb så fantastisk mye lettere! Så kommer faenskapet, underveis i den endelige oppdateringen av drivere så hang maskina seg, ikke at det sjokkerte meg egentlig. Starta på nytt i sikkerhets modus, bare og slo av maskina på vanlig vis. Ettersom jeg egentlig var pisselei hele driten. Slo den på igjen i kveld, såg Windows lastet inn og vel så det. Når jeg da kom tilbake til maskina etter en kjapp dusj, stod maskina å surret inne i BIOS.... Viser seg da at maskina ikke finner HDD i hele tatt sånn ut av det blå, så da er spørsmålet egentlig:

 

Hva nå?

 

EDIT:

HDD dukket opp av seg selv igjen, og så fikk jeg nok en gang formatert den og installert Windows, så da er det foreløpig i orden :)

Endret av Mala
Lenke til kommentar
.......

 

 

Det kan ikke være rekkefølgen i hardiskprioritering? Ellers ville jeg åpnet PC'en og sett inni.

 

http://www.ski-epic.com/2012_asus_zenbook_ux31_disassembly_teardown/

 

Jeg tror det kan være en fordel å legge inn drivere manuelt for UX31. Jeg fikk også problemer tilbake i tid fordi det er så mange drivere og noen av de behøver senere Windows 7 oppdateringer for å fungere. Med Windows 8.1 går det nok fortere, og du slipper å finne mange drivere. Har ikke behøvd å installere noen drivere på Ubuntu, bare tukle litt med kernel.

 

https://help.ubuntu.com/community/AsusZenbook

 

Det kommer ny versjon for Ubuntu om to dager.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...