Gå til innhold

HK, GPU, CPU og RAM for ca. 8K


Anbefalte innlegg

Hei!

 

Etter at lyn og torden nylig tok livet av min kjære, så trenger jeg nå en ny å dele livet med.

Vel, kanskje ikke så voldsomt, men uansett..

 

Trenger nytt hovedkort, gpu, cpu og ram, som tittelen sier. Budsjettet mitt er da noen lusene 4000 fra forsikringsselskapet og 4000 som jeg spytter i selv, altså rundt 8 lapper.

 

Har lest en del på nett, men er enda ikke helt sikker på mitt oppsett.

Kommer hovedsaklig til å bruke pcen til å spille de nyeste spillene, samt BF3 når dette kommer. I tillegg vil den bli brukt til å se filmer og slikt på, samt noe 3D-modellering og fotoredigering i ny og ned. Bruker kun en 27" skjerm. Har også en 1000w PSU.

 

Jeg har satt sammen en liste på komplett.no, men får jeg det beste for penga med dette oppsettet, eller anbefales noe annet? Samme oppsett fås for 8062,- på Amentio vel og merke.

Oppsett

 

 

Jeg kjører også for tiden Vista 64, ja fysj og fy! Er oppgradering til W7 en god løsning, eller vil det være best å kjøpe fullversjonen?

 

Takker for svar!

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Jeg ville styrt unna Amentio ihvertfall (med tanke på hvor ustabile de har vært siden første konkursbegjæring). Dog er Komplett relativt dyrt i forhold til bl.a. Dustin.

 

Er du forresten sikker på at strømforsyningen din ikke gikk tapt for lynet i samme slengen?

Ang. OS får du OEM-versjon til rundt 8-900 kr hos de fleste nettbutikker.

 

Til oppsettet ditt:

- For det første har i7 lite for seg i spill kontra i5, ettersom spill ikke utnytter hyperthreading, som er den vesentlige forskjellen. Imidlertid kan i7 muligens være fordelaktig til video- og fotoredigering. Jeg sier ikke at en i5 ikke kan gjøre jobben, men det er mulig en i7 er raskere. Til spill vil forskjellen være minimal, og kan tippe begge veier. Her er en test jeg låner fra brukeren phlakes forumsignatur :)

- Hovedkortet virker i overkant påkostet. Jeg vil tro muligheten for quad-crossfire/SLI er det som virkelig trekker prisen opp. Er det noe du egentlig kommer til å få bruk for? Crossfire/SLI kanskje, men fire skjermkort?

- RAM-brikkene du har valgt har kjøleribber som stikker betydelig opp, og kan potensielt blokkere store tredjepartskjølere. Om du skal overklokke bør du ha en slik kjøler, og da vil RAM være i veien.

 

Selv vil jeg foreslå følgende:

Intel i7-2600K ettersom du muligens vil få bruk for hyperthreading til foto- og videoredigering. Du bør imidlertid lese et par tester og vurdere selv om den er verdt de ekstra pengene kontra en i5-2500K.

Corsair XMS3 8 GB. Dette er kun halvparten av den mengden du forespeiler deg, men holder trolig i massevis selv til redigering. All den tid det viser seg å ikke være tilfredsstillende, er det enkelt å legge til flere brikker senere. Disse brikkene kommer heller ikke i veien for noen kjøler.

Sapphire HD6970 2GB er et temmelig kraftig kort, men koster også endel. HD6950 yter nok bedre per krone, men HD6970 er i seg selv kraftigere. Jeg har hørt rykter om at 2GB-versjonen av HD6950 kan flashes til HD6970, men jeg vet ikke om dette kun gjelder tidligere modeller.

ASUS P8Z68 DELUXE bruker det nyeste Z68-brikkesettet, som bl.a. støtter SSD caching. Dvs. at du kan bruke en mekanisk harddisk som OS-/programvare-/spilldisk, og ha en SSD i tillegg som cache for denne disken. Dermed kan du kombinere mye lagringsplass med god lese- og skrivehastighet for de mest brukte filene.

I tillegg kan du da legge til en SSD-disk dersom du ikke har det fra før. En OCZ Agility 3 60GB virker for meg som et klokt valg - 60 GB er riktignok ikke mye å installere OS, spill etc. på, men med tanke på at dette blir en cache for en mekanisk disk (som jeg regner med du allerede har) trenger du trolig ikke mer.

 

Totalt (dersom du velger i7) havner du på ganske nøyaktig 8k. Studenter for forøvrig gratis frakt ved bestilling over 2k :)

 

Med et slikt oppsett vil du ha plass til en tredjepartskjøler, noe som kommer godt med om du vil overklokke senere. Samtidig vil du ha plass (og strøm nok) til et ekstra skjermkort i Crossfire. Du vil også ha plass til å sette inn mer RAM, f.eks. 2 stk 8GB-brikker når det kommer, om du virkelig vil slå på stortromma ved neste oppgradering.

Endret av srbz
Lenke til kommentar

her er mitt oppsett til deg

http://www.komplett.no/k/shoplist.aspx?mode=receive&si=958900&su=8911F8EF-2BB0-470D-A3AB-ACDEB05EE4FC

 

har også lagt til w7 hp, når jeg hadde vista 64-bit klagde jeg kun over dette siden alt gikk så FORBANNa treigt, men gikk over til w7 hp og alt gikk smurt, oppstarten gikk raskere, alt blei bedre med w7 hp 64-bit, har ikke hatt noen problemer med denne, i såfall ikke ennå :)

har samme skjermkort, bare en gtx 580, hadde 570 da også, funke bra den også, hovedkortet er bra nokk til ditt bruk, så du trenger ikke noe fancy til 2k, i5 2500k er like bra som 2600k til spilling og 8gb ram holder i masse vis, vist du ikke gjøre nokka videoredigering, men til å se film, spille og hva du nå enn gjør så skal dette holde i massevis

 

Edit: håper jeg har vært til god hjelp her :)

Endret av Mgut
Lenke til kommentar

Hei, hovedkort til 2500 kr som Maximus IV EXTREME er absolutt flotte, men de har lite for seg om du er en vanlig person som gamer. Om du derimot har som hobby å skru ut maskinvare og kjøre den under tørris eller flytende nitrogen er Maximus IV EXTREME et godt valg, men de færreste gjør dette og de fleste av ekstrafunksjonene på Maximus IV EXTREME er myntet på ekstrem overklokking. Er det virkelig verdt 1000 kr ekstra for overklokkingsfunksjoner som ikke gir deg resultater på luft- eller vannkjøling?

 

Ellers har alle andre postet gode forslag her.

Lenke til kommentar

Hei og takk for gode svar alle sammen!

 

Jeg hadde pcen inne for sjekk hos BitShop Lillestrøm, fikk da beskjed om at PSU funket fint. Så jeg håper denne holder en stund til.

 

Jeg har nå valgt å gå for en i5 2500k, siden jeg stortsett kommer til å bruke den til spill.

Går også for P8Z68 hovedkort, og 8gb Vengence ram. Blir vel ikke så mye OC at jeg trenger en så stor kjøler for cpu.

Har så byttet ut gpu med GTX580. Men lurer på om det er verdt det siden gtx580 er en 1000 lapp dyrere. Hvilket kort er mest fremtidrettet med tanke på spill?

 

Så er oppsummering:

HK: Asus P8Z68 Deluxe

CPU: Intel i5 2500K

GPU: Asus GTX 580

RAM: 8GB Corsair Vengence CL9

OS: Windows 7 HP 64bit OEM

 

Kommer riktig nok på litt over 8000,- men dette kan jeg tillate.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...