Gå til innhold

Vil ha nytt boliglån, men banken mener vi ikke kan betale. Noe vi KAN!


Vegabond

Anbefalte innlegg

Hei :)

 

Vi har vært i banken noen ganger og snakket med de om lån til bolig.

Vi har nå leilighet, og vurderer enebolig.

 

Banken gir oss lån på 1.8 med tanke på 7.75% rente. Vi har satt opp et budsjett over hva vi bruker i mnd (mat, sparing, bil, forsikring, strøm, lisens, barnehage.... ALT!) og enda har vi noen få kroner igjen. Dette er på et lån på som sakt 1.800000 med 7.75% i rente.

 

 

Er det noen her som jobber i bank og kan forsvare dette?

Er det stor sjanse for at renten kommer så høyt opp?

 

Vi mener vi kan betjene et større lån enn 1.8 og mener selv vi har god nok økonomi til og betale det...

 

 

Tenker jeg feil?

 

 

Mvh Robert.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Hvis du kun har noen få kroner igjen på et lån på 1,8, så sier det seg jo selv at dere ikke kan betjene noe høyere lån?

 

Men det er ved rente på 7.75%...

 

Det handler ikke om hva man kan betjene, men at man skal ha tilgjengelig kapital, eller likviditet som det heter, selv ved worst case scenario.

 

Dette er fordi bankene ikke regner utgifter som eksempelvis ferie og byturer inn i faste utgifter.

 

Et lite apropopos, dette er ikke noe alle bankene har funnet på, de er mer eller mindre pålagt av finansmyndighetene å kreve slikt av sine kunder, for å minimere mislighold av lån.

 

Edit: Utgiftsforholdene er forøvrig regnet ut fra SEFO's faste satser for hva det koster for voksne(og unge) mennesker å leve, sjeldent noe man kan argumentere seg bort fra.

Endret av Carbonite
Lenke til kommentar

Tenker jeg feil?

For det eine. Det er absolutt sannsynleg at renta kan koma over 7,75 %. Ho har vore oppe i nær 20 % for 25 år sidan, og ho kan endeleg vera der att om ti år (eller fem for den del).

 

For det andre. Det er banken som låner ut, og då er det banken - og banken ÅLEINE - som vurderer den trulege evna til å gjera opp. Hugs: Du har ikkje krav på ei einaste krone i lån. Dette er ei forretningsavtale banken vurderer, ut frå SINE interesser og SIN politikk (og innanfor lovverket). Du kan gjerne prøva å tinga, men banken har siste ordet kva han vil tilby (nett som du har siste ordet om du vil akseptera eller heller "handla" med annan bank).

 

Heilt generelt: Skulle bankar gjeve lån etter kva folk MEINTE dei gredde å gjera opp, vart det mange misleghaldne lån!

Lenke til kommentar

Du sier ingen ting om inntekten dere har, og da blir det vanskelig å uttale seg om dette.

 

Hvis jeg skal komme med noe kvalifisert gjetting, så vil jeg tippe at dere har ca. 600 tusen brutto, da har dere fått tilbud om lån som tilsvarer "tre-gangen", og alt er som det skal være. Personlig mener jeg man bør ha 5-600 tusen i snitt per person før det skal være aktuelt for en bank å gå bort fra denne tommelfingerregelen.

 

Uten å få for langt inn i detaljene, så vil det være risikosport for en bank om de skulle lytte til kunden sin egen mening om hvor mye de kan klare å betale. Hvis dette var gjeldende praksis, så ville alle kundene argumentere for at de kunne klare å betjene mer enn de fikk tilbud om, og det ville være umulig for banken å skille de som snakker sant fra de som lyver. Resultatet ville være at bankene lånte for mye penger til for mange folk, og da går ting fort fryktelig galt.

Lenke til kommentar

Var i en lignende situasjon for en måneds tid siden. Bankene opererer (tydeligvis) veldig forskjellig på dette. Jeg brukte en person til å megle lånet for meg i flere banker, og gikk fra finansieringsbevis på 1.300.000 til 1.700.000. Omtrent samme rente. jeg satt lånet på 27 år i stedenfor 25 år så ble det samme beløp i mnd også.

 

Jeg brukte denne siden:

Reklame for egen nettside fjernet av Admin.

Det koster ingenting og de gjør hele jobben for deg!

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...