Gå til innhold

Gylne snitt i mattskive på 50D


Anbefalte innlegg

Hei!!

 

Sitti og lest litt om mattskiver og gylne snitt! Lurte på om det går ann å bytte ut mattskiven som sitter i 50Den min så jeg får det gylne snittet når jeg ser i søkeren? Har det jo på live view, men skulle gjerne hatt det i søkeren min også!

 

Ser folk snakker om mattskiver som gir bedre bilde på hvor du legger fokus enn, men har noen linser som går over f.4, så dette blir vel bare kluss eller?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

EF-D blir ikke mørkere. Den skal være like matt som den du har, men ha rutenett. Det er kun de ekstra matte mattskivene (-S) som blir mørkere. Dette for at de skal være bedre egnet på store blenderåpninger eller nærfoto. Altså fotografering der fokusplanet er tynt og man typisk bruker mye manuell fokus.

Endret av Andreasfe
Lenke til kommentar

takker! Er det noen andre fordeler ved å bytte mattskive? Som du sier så blir det mørkere, men det blir ikke så mørkt, på EF-D at jeg ikke kan bruke f.5.6 og oppover/nedover...?

Du vil ikke merke noen forskjell om du tar bilder på f/5.6, f/22 eller f/32 for den del - når du ser i søkeren holder objektivet største mulige blender - objektivet blender først ned akkurat når du tar bildet. Det har noe å si for de objektivene som har største blender på f/4 eller mindre - de blir litt mørkere i søkeren i dårlig lys.

 

(Vel - egentlig blir alle objektiver mørkere i søkeren, men du vil ikke merke det i andre sammenhenger.)

Lenke til kommentar

Hva med denne fra Katzeyeoptics?

 

Med "OptiBrite™ Brightness Enhancement Treatment" skal visstnok ikke søkeren bli like mørk...

 

Må legge til at jeg ikke har erfaring med Katzeye selv (ennå).

 

 

 

 

P.s, når du kommer inn på siden, trykk for å velge forskjellige "Composition aids", der står Rule of thirds som alternativ.

Endret av Larsenio
Lenke til kommentar

Riktig!! Takk for hjelpen! Skal vurdere dette! Men er det rutenettet som er på skivene, tilsvarende det gylne snitt?

Det gylne snitt er jo ikke noen absolutt sannhet som må være perfekt på millimeteren når du ønsker å gå for den type komposisjon - det går da fint å plassere ting rimelig riktig ut i fra det gylne snitt uten å ha fysiske linjer å se etter.

 

Å ha hjelpelinjer for å få horisont o.l. rett er selvfølgelig alltid en fordel hvis du ikke har noe slikt i kameraet pr. idag.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...