Gå til innhold

Høy vanntemperatur? Feil rekkefølge på loopen?


Anbefalte innlegg

Har nylig skaffet meg et komplett vannkjølingssystem for å bruke på min i7 2600k samt et GTX570. CPU-blokken er billigversjonen av Swiftech apogee XT (XTL) og GPU-blokken er en Swiftech MCW82(hybridløsning). Pumpen er en Aquastream XT Ultra og jeg har én 240 radiator som er 5cm tykk samt en 120 radiator som er 6cm tykk.

 

GPU-tempen er enestående med maks 45 grader, mens CPU-tempen ikke er fullt så god. 52 grader etter en stund i P95 og oppimot 60 grader i CPU-krevende spill. Vanntempen ligger på ca. 45-50 grader noe jeg ikke er helt komfortabel med. Selve pumpeelektronikken ligger dog på romtemp+ så den blir ikke påvirket nevneverdig.

 

Her er et bilde av en testkjøring, men det er slik det hele står pr. i dag, bare med GTX570 inkl. i loopen:

post-180418-0-95749400-1310914748_thumb.jpg

 

Pumpe- rad.240- CPU- rad.120- GPU

 

Det går ca. 7-8dl. vann på hele systemet. Frykter det er litt luft igjen i loopen, men jeg har ingen glimrende løsning på hvordan jeg evt skal få det ut.

 

Hva synes dere? Ser det normalt ut?

 

Edit: Antageligvis viser Aquasuite noe feil verdier da vannet ifølge programmet er 31 grader umiddelbart etter oppstart, mens romtemp ligger 25. (Sommer i Trøndelag :ohmy: ) Skal dobbeltsjekke med et termometer. Men ellers, noe i loopen jeg burde forandre på?

Endret av Komakino
Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...
Videoannonse
Annonse

Nei, altså dette med rekkefølge innad i loopen har blitt avkreftet flere ganger.

 

Vanntemperaturen vil stabilisere seg rimelig kjapt i systemet over hele fjøla - det beveger seg alt for kjapt til at du kan måle noen særlig forskjell på forskjellige punkter.

 

Det blir litt annerledes om du skal kjøle ned en fotballbane, for eksempel. Da beveger vannet seg over så store distanser og overflater at det får tid til å kjøle seg ned mellom "stoppene". Slik blir det ikke i datakjøling; der kjøler du egentlig alt vannet samtidig.

 

Om du ser høyere temperatur på CPU så betyr det bare at CPU'en brukes flittigere enn GPU'en. Og der kan du selv trekke konklusjonen med hvorfor 1 loop er bedre enn 2 i over 90% av tilfeller - påkjennelsen på komponentene (CPU+GPU) er nesten aldri 100% samtidig.

Lenke til kommentar

avhengig om du kjører res-pump-gpu-cpu-rad-res eller res-pump-rad-cpu-gpu-res har det liten betydning(1-2C toppen).

 

for å få luft ut av systemet så prøv å løft reservoaret høyere opp en radiatoren og la det stå der/holde det der i en liten stund, luften vil naturlig gå opp :) prøv også å tilte kabinettet litt får og få ut luft som er fanget i radiator og vannblokker.

 

du kan slå av en par grader ved å trekke kald luft fra utsiden av kabinettet og inn på radiatoren, men dette er også marginale forskjeller(kommer også litt ann på hvor god løftstrømningen i kabinettet er). romtemperatur har stor betydning, jeg har selv merket en stor temperaturøkning i løpet av sommeren så det kan være synderen. hvilken TIM du bruker og hvordan du har påført den kan ha betydning.

 

Temperaturen er høyere rett etter oppstart da pcen jobber under oppstartsprosessen, ellers er det bare å vente noen minutter mens du følger med på tempen.

Lenke til kommentar

Har dobbeltsjekket med termometer nå og Aquasuite var litt feil innstilt med ca. fem grader over den faktiske tempen.

 

Blir nok veldig vanskelig å få reservoaret som høyeste punkt i systemet nå uten å snu kassa på hodet. Hvis jeg gjør det så vil uansett pumpen suge til seg luften i reservoaret og gjøre vondt verre. Prinsippet er jo klart, bare ikke like enkelt i praksis :p

 

Løsningen ble tålmodighet. Boblene forsvant sakte, men sikkert samtidig som jeg satte Aquastreamen til 60hz. På full guffe er pumpa så kraftig at det dannes bobler i reservoaret når vannet kommer inn som pumpa suger til seg igjen i en ond sirkel. Ingen smågutt denne XT Ultra.

 

CPU-tempen har sunket til 45 grader (maks P95) og alt er fryd. (Bortsett fra en motvillig Swiftech MCW82 der både dremmel og fantasi måtte tas i bruk :ph34r: )

 

Tenker å putte inn mitt andre GTX570 samt en 240-radiator så får vi se hva som skjer.

Endret av Komakino
Lenke til kommentar

Inntil videre får jeg nesten kjøre vannkjøling på kun det ene kortet. Kortet som er vannkjølt er et GTX570DCII som det pr. idag ikke finnes noen fullcover-løsning til. Derfor blir det unødvendig lange slanger hvis jeg da også skal inkl. enda ett GTX570 i loopen uansett om det blir fullcover eller hybrid-blokk.

 

Satte inn det andre kortet i går med en trippel-slot tredjeparts kjøler noe som fungerer fint inntil videre. Får bare ikke aktivert SLI i Win7 64 :mad: Funksjonen dukker opp i Nvidia-controlcenter, men driveren kræsjer i dét jeg aktiverer SLI. Etter å ha prøvd alt jeg kunne komme på som oppdatering av BIOS til 1850, oppdaterte/neddatere chipset-drivere, samtlige Geforce-drivere til GTX570, nedjustere klokkehastigheten på DCII til normal(732), flytte på SLI-broen og prøve samtlige skjerm-utganger, installerte jeg like godt Vista 64 der alt fungerer perfekt.

Endret av Komakino
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...