Gå til innhold

Hvordan la kreativiteten få fritt spillerom?


Anbefalte innlegg

Jeg bruker for tiden mesteparten av min produktive tid på en jobb jeg har blitt svært lei av. Samtidig har jeg en åpen fritid, som jeg nå har begynt å bruke til å skrive en bok, noe jeg har hatt lyst til å prøve ut i lang tid (har hatt en del ideer som inntil nylig kun levde i tankene).

 

Men jeg synes det er vanskelig å få igang en ordentlig rutine. For meg nytter det ikke bare å sette seg ned for å skrive. Samtidig har jeg opparbeidet mange uvaner eller uproduktive hobbyer som egentlig bare sløser med tid. Som f.eks. PC-spilling eller litt vel mye nettsurfing. Jeg har blitt bedre i å erkjenne at det virkelig ikke er farlig om jeg unngår å spille en stund, o.l. Likevel føler jeg et behov for å gjøre den typen meningsløse aktiviteter, og at jeg ikke er særlig produktiv, dvs. at jeg beveger meg svært sakte mot et gjennomført produkt.

 

Det jeg vet ofte hjelper er å gå en tur, men noen ganger er det litt tiltak å komme seg ut, andre ganger kan jeg skylde på været. Og jeg får ikke notert så mye mens jeg er ute, så jeg skulle gjerne ha fått til det at jeg kan sette meg ned ved tastaturet samtidig med, eller mye nærmere den kreative prosessen.

 

Så det jeg lurer på er om det er noen som er vant til å jobbe helt selvstendig, spesielt forfattere, som har en mening om hva slags teknikker og vaner som hjelper på kreativiteten, hjelper å få hjernen til å fokusere på det du ønsker at den skal fokusere på.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Lidelse er inspirasjon for det meste.

Små ledetråder og detaljefiksering på en liten ting man tar for seg.

 

Spinner videre på idéer og lar dermed kreativiteten få fritt spillerom, som du nettopp kaller det for. Det som funker best for meg er å tenke på noe absurd. Knytt noe realistisk opp mot det absurde av idéer du får, og vice versa. Sil vekk det du ikke vil ha, vær selektiv når du skal fullføre sluttproduktet. Eller behold alt sammen.

 

Kunst er først og fremst definert av øyet som ser, men skapes definitivt av kunstneren og hans/hennes lyst (eller behov) for å formidle noe med mer dybde enn bare det grunne ord, eventuelt lyder eller det enkelte bilde klarer å si. Noen ganger er også det simplistiske det mektigste. Det er fort gjort å bli overflødig eller gjøre overkill på noe bra. Slike tanker er for meg greie startgroper: da kan man være kreativ og leken med nøyaktig HVA SOM HELST, så lenge man bare pynter litt på sluttproduktet.

 

;)

Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...

Jeg lager musikk og det jeg sliter med er å komme igang, men det jeg har funnet ut er at når jeg først får laget et bra fundament så kommer flowen automatisk og da har jeg vanskelig for å stoppe. Den harde delen er helt klart å få den kjempebra ideen som gjør at du automatisk kommer videre og vil jobbe videre. Første ting: Arbeid uansett. Tenk ut ting, men aller mest få ting ned på papiret, eller hva enn du måtte lage. Eksperimentering leder ofte til resultater

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...