Gå til innhold

ASUS N43SN 14" HD - Erfaringer


Vooon

Anbefalte innlegg

Tenkte jeg skulle skrive en liten gjennomgang av mine erfaringer etter drøyt to uker med Asus N43SN siden jeg har lagt merke til at en del brukere her på forumet har nevnt den i forbindelse med kjøp av ny laptop.

 

Maskinen kommer med følgende specs:

- Intel Core i5 2410M / 2.3 GHz max turbo 2.9 GHz (to kjerner)

- 4GB DDR3 SDRAM - 1333 MHz, med plass til enda en 4GB brikke

- Momentus 5400.6 SATA 3Gb/s 500-GB Hard Drive I det minste i min versjon.

- NVIDIA GeForce GT 550M 1 GB DDR3 SDRAM

- Bang & Olufsen ICEpower høytalere

- 1x USB 3.0

- Bluetooth

- Windows 7 Home Premium 64 bit (uten dvd)

 

Mine bruksområder er stort sett surfing, tekstbehandling i forbindelse med studier og titting på tv-serier, pluss noe spilling (Football Manager og Civilization). Under følger en oppsummering av pluss og minus.

 

Pluss:

- Designet er etter min mening pent og symmetrisk, høytalerne strekker seg nesten over hele bredden til skjermen og skaper en fin kontrast med matt sølvgrå finish. Etter at man fjerner 5-6 klistremerker rundt mousepad'en ser dette enda bedre ut. Selve chassiset er også meget solid, ikke noe svikt på noen områder, skjermen sitter stødig.

- Tastaturet er solid, ørlite svikt på venstre side rundt tastene asdf men ikke noe jeg legger merke til daglig, det er behagelig å bruke.

- Vekten (ca 2,4 kg) er ok til størelsen, ikke noe problem å bære med seg rundt.

- Kraftig maskinvare, den kjører mange oppgaver samtidig uten problemer - jeg har kjørt Windows Update, Photoshop, Firefox og overføring av data fra/til ekstern harddisk samtidig uten at dette så ut til å ha noe å si på ytelsen.

- Spill: Kjører FM 11 uten problemer (har testet med Engelsk, Spansk og Italiensk liga, stor database), det går så det suser. Det eneste problemet med FM er at det av en eller annen grunn ikke støtter skjermkortet så jeg kan ikke se kampene i 3D. Har raskt testet Civ 5 også, det gikk smertefritt. Kabal funker også bra til tross for stygt design på kortstokkene.

- Lyden fra høtalerne er klokkeklar og egner seg veldig godt til å se på serier/film uten å koble til eksterne høytalere.

- Meget fornøyd med at den kommer med USB 3.0 og Bluetooth.

 

 

Grenseland:

- Generelt god mousepad, kunne vært litt mer følsom. Jeg bruker ekstern USB-mus når jeg sitter ved et bord.

- Batteritiden: Har ikke gjort grundig research på dette men det holder fint for mitt bruk, ca 5 timer balansert bruk til surfing/musikk vil jeg anslå, drøyt 2,5 timer om man ser film med lyssterk skjerm og høy lyd.

 

Minus:

- Det sitte fire Led-lamper rett under mousepad'en som er altfor kraftige når man sitter over pcn i dårlig lys, må finne en pen løsning på å dempe disse med teip.

- Skjermen er meget god å bruke så lenge det ikke er for mye lys eller lyse objekter i nærheten, den kan være litt tiltak å se film hvis det ikke er skikkelig mørkt. Når jeg jobber med andre ting tenker jeg ikke over dette.

- Oppløsningen var uvant i starten, men tenker ikke over dette nå, spesielt ikke siden jeg kan bruke zoom ut funksjonen i firefox for å tilpasse tekst for å slippe å scrolle mye.

 

Personlig er jeg i det store og det hele utelukkende fornøyd med produktet, den passer perfekt til mitt bruk. Det jeg er mest fornøyd med er hvor solid den er bygd, og størrelsen på selve laptopen, jeg kunne aldri tenke meg å kjøpe en 15,6" maskin og da er en 14" perfekt. Skjermen kunne vært bedre selvfølgelig, men jeg så ingen alternativer der ute i forhold til prisklassen. Asus var også så hyggelige å installere masse flotte programmer, dog så jeg inget behov for å beholde disse så jeg kjørte en clean install av Windows, det ble noe kål med drivere til skjermkort og lydkort i etterkant siden Asus ikke har oppdatert produktsiden på en stund - men nå er alt i skjønneste orden.

 

Hvis du har ca 7k å bruke på ny laptop vil jeg gledelig anbefale denne maskinen.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Jeg har også denne, og jeg må si meg veldig enig i dette :thumbup:

Jeg har lagt inn clean windows (trenger ikke alt tullballet som er med :p )

Jeg bruker pcen til surfing, tekstbehandling, photoshop o.l, og det går knirkefritt :)

Er jo ikke det beste skjermkortet til spilling, men jeg vil tro at pcen kjøre det meste OK?

Lenke til kommentar
  • 4 uker senere...
  • 3 uker senere...

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...