Gå til innhold

Trygt å bruke aceton for å fjerne gammel kjølepasta?


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Aceton, Isopropanol, alkohol (96% teknisk sprit, ikke det lokale hjemmebrygget) mm er noen av de beste stoffene du kan bruke til å gjøre ren en kjøler og cpu. dem ødelegger ikke overflaten og legger ikke igjen rester samt de fordamper veldig fort, men av den grunn så er det anbefalt å gjøre rensejobben utendørs ellers så kan man bli 'litt' rar i hodet :)

Lenke til kommentar

Aceton kommer vel som oftest i form av neglelakkfjerner, og da vil jeg ikke tro at du kun får aceton, men en del andre stoffer i tillegg, som darkfury skriver...

 

I tillegg til på bensinstasjonen, får du kjøpt isopropanylalkohol (propan-2-ol) rent som "Blå Isopropanol" fra Arcus på Vinmonopolet.

Lenke til kommentar

Ren aceton kan kjøpes på apotek. Men husk at aceton løser opp plast. Ikke vask cd'er og slikt med det, da det resulterer i ubrukelig plate. Derfor vil jeg være forsiktig med cpu kjernen og evt printkort i nærheten. Topp for rengjøring av metall da. Ren etanolsprit er nok bedre/mindre risikofylt for cpu.

Lenke til kommentar
aceton er vel ikke like bra som isopropanol, inneholder litt for mye fettstoff og tull, men kjøp deg ei flaske iso på nærmeste bensinstasjon så blir det full rulle :)

 

Sprøyt! Ren Aceton inneholder ikke et fnugg fettstoffer eller tull!!!

Gå til en malerbutikk å kjøp ren Aceton, den er fantastisk til rengjøring, men ikke søl på malte flater eller plastdeksler på maskinen din eller på bordet du jobber på, det ødelegger de fleste typer plast, faktisk løser opp molekylene på plasten, og løser opp så og si alle maling/lakktyper, selv etter herding. Et av de få stoffene man kan få liv i gamle tørkede malekoster med.

Ellers er jo som skrevet teknisk isopropanol yppelig til rengjøring av CPU-core.

Lenke til kommentar
Jeg brukte neglelakkfjerner, hvordan funker egentlig dette?

 

Det er nok litt heller tvilsomme greier, pga. aceton's ekstreme fettoppløselige egenskaper, fyller man på med olje, liksom for å myke opp neglene, og for å begrense lukta, har man parfymestoffer inaglelakkfjernen. Ikke om jeg ville ha det på min Cpu-kjerne (det holder med godlukt på kjærringa). Som beskrevet overfor, kjøp den i malerbutillen.

Lenke til kommentar

Tacritan skrev:

 

Sitat:

Et av de få stoffene man kan få liv i gamle tørkede malekoster med.

 

Tacritan skrev

Er ikke bustene til en malekost tynne plasttråder vanligvis?

 

--------------------------------------------------------------------------------

 

Mulig det finnes med plasttråder, men det har aldri jeg sett eller kjøpt. Tror ikke du ville fått en maler til å male med en plastkost. Tviler på at du kunne male Jotun sin oljebaserte Heftgrunning med en plastkost feks. Den inneholder sinnsykt mye kjemi. De kostene jeg bruker har grisebust. Ble litt off-topic nå 8)

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...