Gå til innhold

Mistet mobil i saltvann! Hva gjør jeg?


Anbefalte innlegg

Jeg har en Nokia 6310i som jeg mistet i vannkanten på stranda, den ble såvidt skylt over av saltvann og slo seg av med det samme. Jeg tok av batteriet og la den til tørk en stund. Nå er den helt død, og vil ikke hverken lade eller slå seg på... :evil: Hva kan jeg gjøre?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Du kan prøve å skru den opp og rense den med f.eks NC-555 Elektrorens. Det gjorde jeg etter at den fikk en (u)frivillig tur i et øl glass (husker ikke helt :lol: ). Jeg skrudde den bare helt fra hverandre, huske å ta av metall-dekslene som ligger over elektronikke også, så renser du den.

Lenke til kommentar
Reiseforsikring? Jeg har det, men dette var på stranda der jeg bor, mens jeg var på jobb. Jobber i barnehage. Hvordan kan det hjelpe?

 

Reiseforsikring er genial i den forstand at den gjelder når du går ut døra hjemme. Ferdig med det. Om du er på jobb eller ikke så skal reiseforsikringa gjelde. OM den gjelder vannskade på mobil er vel mere tvilsomt. Det blir vel litt opp til saksbehandleren du treffer på i forsikringsselskapet tror jeg.

 

Merk : "tror jeg".

 

DrErling

Lenke til kommentar
Reiseforsikring? Jeg har det, men dette var på stranda der jeg bor, mens jeg var på jobb. Jobber i barnehage. Hvordan kan det hjelpe?

 

Du kan ikke mye om forsikringsvindel du. Si til forsikringselskapet ditt at du var på ferie til en annen kommune da mobilen ble ødelagt. Da får du det igjen på reiseforsikringen. Enkelt og greit.

Lenke til kommentar

Mister man telefonen i saltvann, skal man (tro det eller ei) ta av batteriet og la den ligge noen minutter i ferskvann med en gang. Saltvann korroderer mye mer enn ferskvann, når man har den i ferskvann skylles saltvannet bort (det hjelper ikke å legge den i ferskvann dersom det har gått lang tid siden den lå i saltvann). Deretter skrur man den fra hverandre og lar den tørke i noen døgn.

 

Har selv gjort det 2 ganger, og begge gangene har telefonene virket fint etterpå.

Lenke til kommentar

Takker alle for svar.

Telefonen bader "as we speak". Jeg var på Telehuset og forhørte meg der, vedkommende jeg pratet med der sa at telefonen garantert var død på grunn av kortslutning og korrosjon. Jeg skal sjekke mulighetene med reiseforsikring.

Lenke til kommentar

Hvis du skal prøve deg på å få erstatning på mobilen ved å bruke reiseforsikringen må du huske på å si at du falt i vannet med mobilen i lomma, d.v.s. en ulykke som endte med en ødelagt mobil, og det var ikke din skyld. Ikke si at kun mobilen datt i vannet, da er det lett å si for forsikringselskapet at du burde ha passet bedre på, og du får ikke en dritt av dem.

Lenke til kommentar

har nesten samme problem sjøl. Telefonen låg i lomma på jakka i det eg kjørte mc under regnver. Lomma var tørr, men telefonen av.

No er telefonen på repererasjon, får den vel igjenn i morga tenker eg. Skal sjå om det lønner seg å fikse den.

Nokken som har peil på egenandel på Gjensidige reiseforsikring?

Vi hadde båt på hytta, den kantra ganske lett da.. :p

Nokken tips til framgangsmåte?

var vannskade på tlf.

Lenke til kommentar

svindler vil ver å melde telefonen stjelt, men egentlig er det bare en kompiss som har den.. :p for så å få igjenn penger for den.

DET er svindel.

No er faktisk telefonane som det no er snakk om lydelagt. Vi har forsikring, og lurer på korleis vi skal få ny ved hjelp av den.

Lenke til kommentar

1. Mist telefonen i saltvann

2. Skru av mobil, demonter så mye du kan og rist ut så mye vann som mulig

3. Løp hjem e.l. og fyll opp en bolle med ferskvann, legg mobil og batteri oppi (ikke ha batteriet på mobilen!!), vri og vend litt på mobilen helt til det slutter å boble (slik at du får ferskvann over alt)

4. Ta opp mobil og batteri og rist som bare det slik at du får ut mest mulig vann, hell ut vannet i bollen og fyll med nytt vann (det vannet du hadde er jo litt saltholdig) og gjenta steg 3.

5. Ta opp mobil og batteri igjen, og rist helt til det ikke kommer mer dråper ut av dem

6. Legg mobil og batteri til tørk i 24-48 timer

7. Sett sammen mobil og bruk

 

Det er viktig å ta ut batteriet med en gang, og ikke sette det i igjen før etter tørkeperioden, ha heller ikke på evnt. deksler når du gjennomfører stega over, la mobilen være så strippa som mulig

 

Lykke til

Lenke til kommentar

Takker igjen for konstruktive svar.

Det er en åpenbar grunn til at dette er norges desidert beste forum.

Jeg var som sagt på jobb i barnehagen da dette skjedde, vi var på tur i fjæra og telefonen hoppa ut av lomma i det jeg pælma stein ut på havet.

Jeg tok av batteriet og la den til tørk fordi jeg ikke hadde mulighet til å legge den i ferskvann. Da jeg kom hjem la jeg den i ferskvann en stund og rista den som bare pokker etterpå. Den har ligget til tørk siden. Det er bra kjipt da; jeg kjøpte telefonen for litt over et år siden, da kostet den 4500,- omtrent. Så er det ikke mer som skal til for å drepe den. Jeg hadde en Panasonic G-450 for noen år siden, den lå i en sølepytt i flere timer med kun antenna som stakk opp av vannet. Tørka den og slo på, funka fett. Riktignok ferskvann, men var bra imponert da. Det som er litt pussig med denne er at den lå akkurat i vannkanten og fikk kun én liten bølge over seg.

Lenke til kommentar
Gjest Slettet-NN7wWQ

Litt rart det med hvor mye vann en mobil tåler. Hører jo de tv2-hjelperdeg historiene med de som fikk mobilen sin ødelagt når den lå inni en regnjakke på en fuktig høstdag. Men blant meg og mine venner hører jeg for det meste skryte historier over hvor mye regn deres mobil tåler, osv.

 

Alikevel er det litt imponerende at den samsungen tåler å ligge i skittent søle vann noen timer :) Var det barnehage ungene som lekte båt?

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...