Gå til innhold

Tv-tunere og maskinkrav


Anbefalte innlegg

Hei

 

Tar dette spørsmålet ut av min originale tråd, da den omhandlet egentlig noe helt annet.

 

Kjøpte meg et ASUS E35M1-M, AMD E-35 og 4 gb med ram som passer til dette kortet. Tok ut et hauppauge WinTV-PVR-500 (dual tuner) og et WinTV-HVR-1300 fra det gamle mediacenteret og tenkte å bruke dette i det nye mediasenteret.

 

Når jeg nå har fått igang det hele, så virker det for meg som om at det er noe i systemet som ikke helt fungerer. Win7 og den innebygde mediacenter fungerer greit, men live-tv og opptak (og også avspilling av tidligere opptak) blir hakkete. Skal ikke være noe problem med signalet, men jeg begynner å lure på om kanskje den amd fusion saken ikke er sterk nok til jobben.

 

Hva tror dere? Blir jeg nødt til å kjøpe meg en sterkere maskin?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Både PVR-500 og HVR-1300 har innebygd MPEG-koding i hardware, så de skulle ikke kreve mye av maskina. Har aldri prøvd med mer enn ett kort (PVR-500) i en maskin, så jeg vet ikke hvordan det slår ut med to.

 

Du må nok finne ut hvor i systemet flaskehalsen er. Prosessorkraft er jo det enkleste; hvis du kjører task manager (eller den andre prosessgreia i Win7, husker ikke hva den heter) mens du tar opp på begge kortene, hva er belastningen på cpu da? Sjekk også disk og nettverk (burde ikke være noe på nettverk dersom du har alt lokalt på maskina, men likevel) for belastning.

 

Ellers bør du sjekke det innebygde grafikk-kortet (Radeon et eller annet); at du bruker de nyeste / beste driverne, og at all akselerasjon er skrudd på (vet ikke hvordan man gjør det i Win, sorry).

 

LiveTV drar normalt mer kraft enn opptak, etter min erfaring (bruker MythTV).

Endret av tingo
Lenke til kommentar

Ja, jeg holdt et lite øye på ressursbruken. Jeg ser at med opptak på to tunere og en på live tv, så spiker prosessoren ofte samtidig som den kjører generelt høyt.

 

Disken skulle jeg tro er grei, den er en 2tb sata disk. Den gamle maskina hadde også en sats disk. Den nye er på 5400rpm, mens den gamle vet jeg ikke, men det burde vel ikke ha så veldig mye å si?

 

Den gamle maskina hadde en p4 prosessor på 3ghz, ellers er den nye maskinen utstyrt med mer ram. Selv om den nye maskina en to kjerner, så er frekvensen på 1,6ghz. Jeg kan ikke skjønne at det er noe annet enn prosessoren som blir flaskehalsen her. Den gamle maskina kjørte jo alt helt greit, men bråkte noe hinsides, derfor tok jeg skrittet til å kjøpe nytt...

 

Jeg så på sidene til mediaportal at de har et krav om prosessor på 2ghz, så jeg ender nok opp med å kjøpe en i3 2100T som kjører på 2,5ghz.

 

Lastet ned de nyeste ati driverne (var vel noe av det første jeg gjorde...) så der skal alt være i orden. Har ikke hørt om at grafikkortet kan ta over jobben når det kommer til tv visning og opptak, så hvis noen har info om noe slikt så vil jeg gjerne vite det, for jeg tenkte å bestille ganske kjapt...

 

Jeg synes at det er veldig rart at den innebygde mpeg2 brikken ikke bidrar mer til jobben. Hvis man sjekker den britiske siden til hauppauge så står det der også et krav om 1,5ghz til opptak og høyere ved live tv, så det spørs om det bare er sånn...

Lenke til kommentar

Skulle ikke være noen problem i utgangspunktet med det oppsettet ditt.

Ser du nevner Mediaportal, har du prøvd det? Kjører fint her med Atom A330/ION oppsett, har riktignok DVB-C tunere.

Hvordan er det med driverne til TV kortene dine? Hvilket OS kjører du?

 

Edit: Ser at du kjører WIN 7, fant denne lille fotnoten på sidene til Hauppage:

 

* WinTV-PVR products will not work in PC systems with 4GB or more of memory.

 

Se mer her: http://www.hauppauge.com/site/support/windows7_product_list.html

 

Hvis du har mulighet, burde du skifte til Digital tunere i maskinen din.

Du kan prøve Mediaportal å se om det funker bedre, det er endel mere muligheter for tilpassinger der enn i Windows media center

Endret av qtek
Lenke til kommentar

Det var en merkelig begrensning med at de ikke vil fungere med 4gb ram eller mer....

 

Hadde håpet på å kunne unngå å måtte skifte ut tunerne da, for det blir jo bare enda en kostnad.... får teste og se om det går bra likevel...

 

Mediaportal prøvde jeg litt, men synes ikke det var helt 100%... mulig jeg burde gi det en sjanse til.. :)

Lenke til kommentar
  • 1 måned senere...

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...