Gå til innhold
Trenger du råd om juss? Still spørsmål anonymt her ×

Ugyldige avtaler?


DBM

Anbefalte innlegg

Vi sitter på dyrehold-forumet og synser om det her. Jeg er ganske sikker på at jeg har rett, men er ikke akkurat noen jurist.

 

Kort fortalt: man skal selge eller gi fra seg et dyr, og setter opp krav til hva den nye eieren må gjøre og bestemmer hva man ikke kan gjøre. Hvis den nye eieren ikke følger avtalen, så tar man dyret tilbake. Det skal ikke være mulig?

 

Noen som kan bekrefte at det ikke har noen betydning hvem som står som eier på chippen, så lenge man har en avtale om at ny eier har tatt over katten? Hvis ikke så kan jo "oppdretteren" eie katten til evig tid, hvis man ikke undersøker hvem chippen står registrert på. Er ikke rasekatt, og ikke registrert.

 

Link til tråden.

Endret av DBM
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Hvilket navn som står på "chippen" har ingen betydning for eierskap, eierskap følger av salgsavtale/gave/arv og ikke av registrering.

 

Det er fullt mulig og lovlig å sette opp en salgsavtale for et dyr som fastsetter at ved kontraktsbrudd skal dyret leveres tilbake, og videre fastsette hva som skal være å se på som kontraktsbrudd. Det er en fordel å sette slikt opp i avtalen - enklere å bevise, og man bevisstgjør begge parter om hvilke vilkår som gjelder.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...