Gå til innhold
Spørsmål om bil og motor? Still spørsmål her ×

Teknologien fører til flere enkelt ulykker


SM#

Anbefalte innlegg

http://www.vg.no/bil-og-motor/artikkel.php?artid=10086231

 

VG.no forteller oss at antallet enkelt ulykker øker dramatisk. Kan ikke akkurat si at jeg føler meg truffet at jeg ubevisst eller bevisst stoler på ryggesensor eller annet elektronisk utstyr bilen kommer med. Ryggesensor kan være en grei ting, men jeg har lært og erfart at det faktisk bare er elektronikk og ikke et solid "øye".

 

For eksempel har jeg opplevd at en veninne på vei hjem fra jobb presterte å rygge i ett tre, uten at sensoren oppfattet det. Og med det tenker jeg at om man setter livet eller bilen sin på spill ved å stole 110% på elektronikken, er man ikke egnet til å ha slik elektronikk. Jeg ser på det mer som et hjelpemiddel enn noe jeg stoler på.

 

Hva tycks?

Endret av SM#
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Tror at mye av problemet ligger i at mange ikke aner hvordan teknologien funker, og dermed heller ikke forstår/vet dens begrensninger.

 

Ikke at jeg helt vet hvordan man skal eventuelt løse dette. En landsdekkende tvangsundervisning i ny teknologi er jo en ide jeg har sett for meg for lenge siden. :w00t: (da ikke relatert til dette) Men er jo rimelig klar over at noe slik aldri ville skjedd... :p

 

Tipper på at mye kunne vært reddet om kjørelærere hadde vært bedre i å undervise OM slikt utstyr?

 

 

Lenke til kommentar

Det er det jeg også mener at folk misforstår. En bil kan kanskje ha mange hjelpemidler under kjøring, men det er selve sjåføren som må bedømme om handlingen bilen gjør er riktig eller ikke.

 

Edit: Jo, ja. Nå er det ikke lenge siden jeg fikk lappen selv, men noe "undervisning" om hvilke hjelpemidler bilen har som gjør kjøringen enklere fikk jeg aldri noe undervisning om. Altså, en bil med servo, ESP, osv. er normalt for en bil. Men man burde kanskje forstått hvordan en bil i seg selv fungerer, uten elektroniske hjelpemidler. Jeg tror faktisk en del av undervisningen burde bestått av hvordan en bil fungerer rent mekanisk, istedenfor all (Beklager) idiotisk informasjon man skal igjennom som ikke er særlig relevant for hvordan man oppfører seg med bilen og ellers i trafikken.

 

Tyngdekraft, hva er det? :!:

Endret av SM#
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...