Gå til innhold

installering av XP..problem!


Anbefalte innlegg

Hei.

 

har fått et meget stort problem...

 

Det hele startet med at PC'n begynte å hyle/skrike/pipe, whatever lixom...(grusom lyd btw). aner ikke hvor det kom fra, eller hva som har forårsaket dette! Så da tenkte jeg at jeg skulle ta en format, å se om det hjalp. Det var 32 uker siden forrige format lixom....

 

Så da sat jeg igang med format, gikk glatt uten problemer. la inn windows XP som før, nye drivere ble lagt inn og alt var bare velstand rakk tilog med en liten runde CS før jeg la meg... :)

 

men så....i dag tidlig når jeg skrudde på Pc'n fikk jeg en feil i oppstart...ikke noe bluescreen eller noe, men en svart skjerm der det stod:

 

****

Windows could not start because of the followin file is missing or corrupt:

windowssystem32configsystem

 

you can attemt to repair this file by using windows setup at Windows XP cd.

****

 

Så jeg formatterte harddisken igjen, og la inn XP på nytt, denne gangen uten å legge inn nye drivere + etc. alt går fint, så lenge jeg er i windows eller rebooter. Men så fort jeg skrur av PC'n og skrur på igjen PC'n så kommer samme problem opp igjen! :grumpy:

 

 

Hva er det som kan være feil?er det noe galt med CD'n min?Hardware?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
har prøvd dette, men jeg må si jeg ikke helt skjønte fremgangsmåten for å rette denne feilen...argh, dette er temmelig irriterende!

 

står jo lixom ikke hvilken fil der er noe feil med heller lixom..

Jo, det står hvilken fil det er. "windowssystem32configsystem" er ikke et directory, men en fil uten extension (etternavn).

 

Forøvrig har det gjerne noe med minnet å gjøre - enten en brikke eller en slot som ikke fungerer som den skal. Hvis du har mer enn èn brikke, ta dem ut etter tur og bytt slots. Eventuelt kan du låne minne av en kamerat og teste med det. Du kan også prøve programmet på http://www.simmtester.com/ .

 

Hvis du kjører minnet eller FSB overklokket, klokk ned til standard hastighet. Eventuelt, hvis du har PC2700 (333mhz DDR) eller raskere, prøv å kjøre minnet på PC2100 (266mhz DDR).

 

Du kan også se her: http://support.microsoft.com/default.aspx?...&NoWebContent=1

Lenke til kommentar

Hei igjen...

 

takk for gode svar...meeen..

 

nå har jeg prøvd å bytte minne, bytte slot, men samme feilen kommer igjen, leste litt om det som stod på microsoft sida....det står at det er for windows 2000, men kan jo godt hende dette oxo gjelder for XP?

jeg kjører ihvertfall ATA66, er bare så merkelig at dette ikke har skjedd før!

 

men skal ta å flytte om diskene til vanlig IDE port nå, så får vi se hva som skjer....

Lenke til kommentar

jepp eneste måten å få bort møkka på :D bruker å løse de fleste prob det ja. eller har du flere stasjonære pc`er enn bare èn? hvis du har det så kan du prøve å sette harddisken inni en annen pc å installere Windows derifra, mulig det går da.

Lenke til kommentar

så ut som et evig slit det der som stod på microsoft sida :o

 

har tatt å satt diskene mine over på vanlig iDE nå, og gitt blaffen i ata66 kontrolleren.... Nå har jeg faktisk lagt inn alle drivere, begynt å legge inn progs igjen, uten at det har skjedd noe som helst. (med unntak av en liten pipe/hylelyd) Så får håpe dette holder seg å at det er kontrolleren det er noe galt med....håper jeg kan leve med det inntill videre lixom, uten at det skjer noe mer galt!

Lenke til kommentar

Når du sier du hører hylelyder før feilen oppstår høres det ut som hdd'en din er gåen. Skjer av og til (spes hvis hdd har det varmt, da slites lagrene ekstra fort..) Det kan forklare hvorfor winxp ikke finner reg. under oppstarrt... Prøv å installere på en ny HDD dersom problemet vedvarer.

Lenke til kommentar

hmm...ja du sier noe...har faktisk vært inne på tanken selv....huff...oxo min ganske så nye 80gig :(

 

vel, får se hva som skjer i den neste tiden, skjer det no bug da oxo, så skal jeg ta å få satt inn en ny HDD, og kanskje montere en HDD vifte? har vel på følelsen at det kanskje kan være lurt? 8)

Lenke til kommentar
Kan ikke installere fra en annen pc. Under installasjonen tilpasser OS'et seg til hardwaren. Er ikke 100% sikker, men i hvertfall 99% :woot:

 

hmmm, helt sikker på det? eller jo det er sant ja. har faktisk vært med å prøvd det selv også, men egentlig så skal det gå allikevel.

jaja samme det.

Lenke til kommentar

disken blir alltid funnet, så det er ikke det som er problemet lixom...menmen...

ga blaffen i ATA66 kontrolleren da, for å se om det hjalp....å nå har faktisk PC'n vært oppe i 2dager....så virker som feilen lå der på en eller annen måte...dritt er jeg det oxo seff, menmen...kjøpe ny pc etterhvert uansett...den her stinker, + at den byner å bli noen år nå.

 

takk for alle svar anyways :smile:

Lenke til kommentar
  • 2 måneder senere...

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...