Gå til innhold

Hove eller Roskilde


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Har ikke vært på Hove, men har vært på Roskilde!

Vil tro at Roskilde er en mye større festival.

Fordeler med roskilde er jo at det er billig øl og annen drikke der! Man kjøper seg alltid en kasse med øl om gangen :D

Du møter på folk fra hele verden. Vi tok fks av en prat med en fra india xD

Det er 'vorspiel' noen dager før selveste konsertene starter, der det er mye gøy som skjer, og man skal egentlig bare feste hele dagen lang og ha det gøy!

VELDIG sosialt der. Det var sinnsykt mange ganger at det bare kom folk bort til oss og spurte om de kunne feste med oss, og vi gikk også bare og satte hos ned hos noen folk selv, og de syns det var kjempegøy!

 

En greie på Roskilde er at man lager en camp med de man drar med! Da har man gjerne sitt eget flagg med 'logoen' på (Man må ha et navn til campen) også har man gjerne med et partytelt, og dekorerer campen sin... de fleste campene er dekorert med ølbokser og plastposer haha... Men det har sin egen sjarm og er ikke meninga at du skal bruke flere tusen på å dekorere campen din liksom :p

Så kåres det premie for beste camp. Prisen var vel en haug med øl..

 

Nakenløp! Kan vel være både positivt og negativt, det spørs hvor du står hen der.. jeg gikk sjøl glipp av det, fordi jeg surra rundt i min egen verden den dagen hehe... Men ja, det er enkelt og greit et kappløp, der man skal være nakne lol.

 

Man ser ellers diverse nakne folk rundtomkring som syns det er gøy å løpe gjennom folkemassene :p

 

Ikke at det er en helt sjuk festival som tillatter sånt, men det er en veldig.... frilynt festival uten så mange strenge regler. De har dog godt vakthold, syketelt osv, så det skjer jo sjeldent noe forferdelig der.

 

Negative med roskilde er vel lange køer i minibankene og matstasjonene, men du kan ta deg en tur inn til Roskilde by og handle mat der. Husk å handle VANN!! Det rennende vannet i Roskilde skal du IKKE drikke, og det er dyrt å kjøpe vann inne på festivalen.

 

Det er ekstremt lang kø for å dusje i varmt vann i noen garderober som leies ut litt utenfor festivalen. Så vær i ekstremt god tid der om morgenen.

Ellers kan man dusje i fellesdusjen med kaldt vann.

 

Doene! Jeg tror egentlig de som er ansvarlige for doene bare ga opp på Roskilde.. de var fyllt opp til randen med papir og ja... det som er i doene... Pisse kan du gjøre i grøfta eller som jeg gjorde, bare midt på plassen '-.- . Men skal du nr 2 så må du nok sitte på huk over de overfylte dassene og gjøre deg ferdig. Du kan sikkert også fly inn i skogen og gjøre fra deg der :p

 

 

Det er også mye hasj-røyking og sånn der. Jeg er nøytral til det, men for de som er imot det så kan du egentlig ikke unngå å komme borti det :p Og de som er for det; ikke så vanskelig å få tak i :p Usikker på om det egentlig er lov med sånt på festivalen da, men.. det er jo danmark, så det er sikkert lov..

 

Husk å planlegge litt på forhånd.. Roskilde er på et jævli svært område. Når vi tok bussen dit fra Oslo måtte vi ta taxi fra bussholdeplassen på Roskilde for å komme til inngangen ved der vi ville telte. Vær også der noen timer før det åpner. Da er det bare å løpe som en tulling for å finne en bra teltplass.

 

Men det var virkelig gøy! Har vært på vinjerock og Øya i Norge, men det kan ikke måle seg med Roskilde! Stinka som råtne egg og lå 4 dager sjuk etter festivalen, men det var virkelig verdt det!!

  • Liker 4
Lenke til kommentar

Vært to år ('08 og '09) på Hove og ett år ('10) på Roskilde.

 

Roskilde har en enorm camp! Og her er det så mye sykt som skjer, du vet aldri når du måter på en haug nintendofigurer, et komplett bryllupsfølge, et 8bit-band som spiller live eller en sirkusforestilling. Det er som å være i en liten by, hvor samtlige innbyggere er ute i gaten og fester i over en uke i strekk! Mat og drikke er veldig billig. Men scenene er ikke topp, du ser veldig dårlig med mindre du er tidlig ute (så jævla flatt i danmark vettu) og lyden er til tider alt for lav (foretrekker å høre musikken og vokalisten, ikke allsang fra fulle dansker). Det er også ekstremt støvete på noen konserter og noen områder på campen. Også synes jeg det er vanskelig å prate med dansker.

 

Hove har en utrolig bra stemning og de beste scenene jeg har vært på. En er et naturlig amfi ute i skogen med veldig bra lysshow, en er et telt forbeholdt metall og dance/electronica (her inne blir det full fest) og en er en svær scene på en slette som heller veldig svakt mot scenen, slik at alle ser. Campen er en brøkdel av Roskildes og en del mindre utagerende. Til gjengjeld er det fortsatt gress på bakken etter dag en, trær som gir skygge og suger til seg vann i tilfelle regnvær, og de aller fleste snakker norsk. Et par minutters gange fra campen i den ene retningen finner du en vakker rullestensstrand og i den andre en sandstrand med syden-klart vann. Er å foretrekke framfor å betale 20dkk for å dusje inne i en container i iskaldt vann på Roskilde. Men mat og øl er veldig dyrt!

 

Konklusjonen er at begge er utrolig bra festivaler og at det er et veldig vanskelig valg. Roskilde er en ukeslang fest på størrelse med en gjennomsnittlig norsk by hvor du kan oppleve det merkeligste. Hove er en magisk sørlandsidyll hvor du kan få knallbra musikkopplevelser og dra på rave i skogen til sola står opp!

  • Liker 5
Lenke til kommentar
  • 8 måneder senere...

Gammel tråd, men det driter jeg i da både Roskilde og Hove skal arrangeres denne sommeren også. Har vært to ganger hver på Roskilde og Hove. Hove sitter jeg igjen med et veldig dårlig inntrykk av. Hele øya blir omgjort til en liten politistat. Det er nesten like mange politibikkjer som festivaldeltagere og både narkotikabruk og mindreåriges alkoholdrikking blir slått meget hardt ned på. Siste året jeg var der (09) ble flere mindreårige jeg kjente kastet ut fordi de ble bustet med en øl på campen. Ekstremt mye klyser er det der også.

 

Roskilde er en fristad i seg selv. Når man entrer festivalcampen, blir man tatt med 50 år tilbake i tid. Folk går nakne, mediterer, turer på sopp, avholder konkurranser og arrangerer egne fester. På Roskilde er det kun Kardemomme-loven som gjelder. Enda en fordel Roskilde har, er jo at det er en mye større festival og at det gjerne er større artister der. Har selv stått og røyket en joint mens jeg slo av en prat med en politipatrulje. De sa det gjerne skulle vært enda fler som røykte og mindre drikking, slik at det ville blitt enda mindre bråk. Danmark, er som andre land flest: det er utlandet. Og vi nordmenn som alltid har fått sydd puter under armene, tror det er like trygt hvor som helst i verden som det det er i Norge. Siste natta på Roskilde kan gå ganske hardt for seg. Det er endel teltbrenning og pøbler som raider telt. Har også sett og hørt om folk som har ligget i søvne i teltet sitt for så plutselig bli angrepet utenfra av folk med teltstenger og balltre som våpen.

  • Liker 7
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...