Gå til innhold

Samfunnsøknonomi?


Anbefalte innlegg

Hei og hå!

 

Jeg står overfor et veldig vanskelig valg når det gjelder studier.

Jeg har de siste årene jobbet mye da jeg ikke kunne finne ut hva jeg egentlig ville utdanne meg til siden jeg har hatt en svært bred interessefeldt og i hele tatt ikke tenkt så mye på at årene gikk (litt dumskap).

Jeg har nå blitt 27 år har jo faktisk funnet ut hva jeg ønsker å utdanne meg til og bra er jo det, men litt sent kanskje.

Jeg har funnet ut at jeg ønsker å studere og jobbe med samfunnsøkononmi - og hadde saken vært 3 år utdannelse og ut i sikker jobb hadde jo alt vært bare å sprette champagne korken.

Jeg vet såpass at samfunnsøkonomi fort kan være et usikkert jobbvalg og min alder ikke gjør dette noe bedre da jeg ikke kan se for meg at jeg kommer å ta noen mastergrad.

 

Jeg har stor interesse innen emnet og er helt sikker på at dette er noe jeg kommer til å være meget dyktig til, ser ikke for meg noen lederposisjon eller vel betalt jobb, dette motiverer meg ikke, men jeg tror helt enkelt jobb innen dette feltet kunne ha gitt meg en meningfylt jobb.

Jeg er en svært analytisk person, politisk engasjert, matematisk dyktig, flink til å se sammenhenger, sosialt oppegånde,motivert for studiet, noe som burde passe bra som personelige egenskaper.

Jeg har jobbet de siste årene og skaffet meg meget gode jobberfaringer innen IT og forsikringsbransjen.

Det var også når jeg jobbet innen forsikringsbransjen at jeg fikk øynene opp for yrket samfunnsøkonom.

 

For noen år siden studerte jeg 1,5 år innen ingeniør, før jeg tok en pause da det på en måte føltest som en feil studieretning, derimot vet jeg at 1,5 år med utdannelse vil skaffe meg en solid og godt betalt jobb, men ikke min drømejobb akkurat.

 

Skal man følge sin drøm eller heller gjøre mer realistiske valg?

Håper at noen kan dele med seg gode råd om hvordan man skal tenke i slike situasjoner, da dette er veldig vanskelig valg for meg.

 

Er det noen som har utdannelse innen samfunnsøknonomi og kan fortelle litt om sine erfaringer? Dette hadde vært veldig godt tatt imot.

 

Om innlegget ble litt rotete ber jeg om unskyldning for det, noen øl på byen ikveld har nok gjort sitt!:)

Endret av femfulle
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Jeg har en bachelor i samfunnsøkonomi, men holder på med siv.øk per dags dato.

 

Jobbmulighetene er nok litt begrenset med kun en bachelorgrad, dessverre. Med en mastergrad derimot er jobbmulighetene svært gode, og de aller fleste får en relevant og godt betalt jobb.

 

Jeg vil også si at 27 år er veldig sent å begynne, du vil være 32 år med ferdig utdannelse. Da har du fortsatt mange, mange år igjen med arbeid. Motivasjon er vel heller spørsmålet da. I tillegg kan du nok innarbeide noen fag fra ingeniør, dvs. matte og statistikk. Jeg hadde nok gått etter drømmen.

 

Jeg svarer gjerne hvis du har noen spesifikke spørsmål om selve utdannelsen.

Lenke til kommentar

Jeg er samfunnsøkonom fra Blindern, og som juxtapose sier er det nok vanskelig å få en relevant jobb med bare bachelor. Ikke umulig, men du trenger litt kontakter og du får nok ikke de mest typiske samfunnsøkonomijobbene. Litt flåsete sagt er bachelor i samfunnsøkonomi mest som et forkurs til masteren å regne. Det sies at litt kunnskap er en farlig ting, og bachelor alene gir deg "akkurat nok kunnskap til å trekke feil konklusjoner"..

 

Det er relativt mye matte, spesielt på masternivå, men ikke mer enn at hvis du klarte deg greit på ingeniørstudiet bør det gå bra. På bachelornivå er det stort sett snakk om derivasjon med en eller flere variable i tillegg til grunnleggende statistikk. På master blir det noe høyere, men her kan man i stor grad velge selv hvor mye matte man vil ha. Litt blir det uansett, du må typisk ha minst et matteemne til samt minst et økonometriemne. Ut over det er det hva du selv ønsker, men det er ikke til å legge skjul på at desto mer matte du kan, jo lettere blir det i de fleste fagene.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...