Gå til innhold

– Spilling er like ille som kokain


Anbefalte innlegg

Jeg skjønner ikke hvorfor dette utsagnet får så mye oppmerksomhet. Hvorfor gidder gamer.no å publisere dette? Når det ikke har støtte av forskning eller statistikk er det ingen grunn til å tenke noe mer over det. Uten noen bevis har utsagnet til en "terapeut" like mye troverdighet som om jeg skulle sagt det samme. Jeg nekter ikke for at gaming tilsvarer/er værre enn kokain, selv om det høres ekstremt usannsynlig ut, og om Pope tror det er han mer enn velkommen til å gjøre forskning på området. Før han har gjort det, er det ingen grunn til å ta det mer seriøst enn homeopati, astrologi og monster under senga. Det er ingen grunn til å gi utsagnet NOE oppmerksomhet.

 

Jeg derimot sett forskning på det motsatte, som for eksempel den artikkelen Gamer.no hadde om gamere og kirurger, og bruk av prefrontal cortex under kompliserte koordinasjonsøvelser. Den forskningen på gaming jeg har hørt om har stort sett vært veldig positiv, og mange psykologer (jeg vet ikke om Pope er psykolog engang) anbefaler gaming.

 

Forskning er grunnlaget for forståelse av verden, og spesielt menneskekroppen og reaksjoner på ting som kokain og gaming. Uten forskning = spekulasjon/bullshit.

 

Så chill out. Ingen grunn til å bli provosert, selv om både dagbladet, vg og gamer.no synes dette var verdt å publisere (noe det absolutt ikke var!).

Endret av boff
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Selvsagt blir dette tygd aa spyttet ut paa et spillfora, omtrent uansett.

 

Men om vi trekker sammenligninger paa virkningen samt oppfoersel kan jeg se likheter, spillere bli ofte "verdensmestere" mye hoeyere paa pera en de er i nerheten av aa toerre aa vaere i det virklige liv osv. Sa det kan menes her at virkningen altsaa hva som stimuleres i hjernen har likheter, og jeg ser ikke bort fra at han kan ha et poen da.

 

Viktig aa ikke bare fnyse i nesa av alt man ikke er enig i. Noe annet aa tenke paa er at alkohol er et av de farligste rusmidlene vi har da spesielt sprit, kokain kommer langt ned paa listen illurstretvitenskap har lagt ut over de mest skadelige rusmidlene ( offtopic men passer litt som et poeng)

Endret av SimalarioN
Lenke til kommentar

"Spilling er like ille som kokain"

 

Da kan jeg bruke kokain uten å bli avhengig! Jess!

 

ehh ja??, som alt annet av rusmidler. Naa skal ikke jeg oedelegge inntrykket du fikk "fra hasj til helvete" paa skolen, men det er nok ikke saa firkantet. Spiller ogsaa inn hvor motaklig du er, saa helt inviduelt.

 

Rusmidlet som flest er avhengig av pr i dag i Norge er alkohol, som foroevrig veldig mange bruker uten aa vaere det ogsaa selvsagt. Ingen rusmidler er bra for deg og alle er i forkjellige grader avhenigskapendet, alkohol scorer hoeyt her ogsaa.

 

At det ogsaa paa avhengighets siden kan dras parareller er det lite tvil om, egen "avrusning" behandling paa wow spillere. Videre tror jeg ikke det er den fysiske skadevirkningen det tenkes paa, men hvordan hjernen blir paavirket.

 

Skriver paa Galaxy tab, ikke saa greit.

Endret av SimalarioN
Lenke til kommentar

Jeg kan absolutt se sammenlikningen, og sånn rent teknisk så har det vel noe samme innvirkning på hjernen? Utløser dopamin/whatever? Spill er vel gjerne designet for å få folk avhengige, om folk blir det eller ei er helt individuelt. Kokain er vel noe mer turbocharged versjon av spill dog.

Lenke til kommentar
  • 1 år senere...

Voksne persona som trur at spill e livsfarlig og at det føre t seriøse mentale lidelsa har egnetlig ikke så veldig my peiling på ka dem snakke om. Såklart, det e vel en eller to som går under, men trur faktisk at det må vær nå mer som har skjedd enn at den personen har spilt alle COD spillan... Spør man mæ, så e dagens spill og data bruk akkuratt det samme som rock va før i tida, et symbol på galskap og dop.... I Mai i år så va æ på konsert i Oslo med Deadmau5, og det første mormi spurt mæ om (etter æ sa kæm det va, og koss han lage musikken sin) va om han va mega rusavhengig som dope sæ når han spille osv ...

Lenke til kommentar

Jeg vet ikke nok om hjernens funksjoner og kretser til å kommentere vitenskapelig om dette.

Men jeg kan ikke se noen argumenter for at å spille et dataspill aka starcraft2 skal være annerledes enn å sitte å spille sjakk med bestefar?

Begge stimulerer hjernen ift konkuranseinstiktet og aksjoner->belønninger/smekk

Jeg skulle gjerne snakket med denne briten om hans holdning til bl.a OL utøvere og hva han mener om at vi over hele verden hyller folk for langdistanseløp, noe som ifølge ham selv tilsvarer en dose kokain.

 

Om personen hadde kun siktet til avhengighetsdannelsen så kunne jeg forsåvidt forstå dette, da konseptet bak mange spill er nokså likt dop, du tar en dose->du oppnår en viss følelse, hvorav den store forskjellen er at i mange spill så kan du ikke styre denne følelsen selv, spesielt nå til dags hvor så fryktelig mange spill er flerspiller-spill.

 

Nei jeg skulle gjerne lest dokumentasjonen bak denne påstanden, for meg oppleves dette som utvalgt fakta vinklet til en hypoteses favør, aka: "folk både dør og blir hardt skadd etter å ha kjørt bil, dette skjer og i krig, de er like"-: her skulle forøvrig den egentlige konklusjonen vært "de har visse utvalgte likheter"

Å spise knekkebrød har også utvalgte likheter med å ta kokain :)

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...