Gå til innhold

Tips til nytt "løse gåte spill"


Anbefalte innlegg

Hei

 

Emnetittelen er kanskje ikke perfekt, men jeg er på utkikk etter et løse gåte spill til pc. eneste jeg har spilt før som er noe ala dette er vel csi, men det er gørr kjedeig, syntes nå jeg. I går prøvde jeg den første timen av saw spillet, og det begynte veldig bra, men ble fort utrolig dødt og kjedelig.

 

Men jeg likte gåten i starten, med at man må se på talla speilvendt i glasset osv. Så jeg vil gjerne prøve noen flere spill som er sånn.

 

Altså skikkelig hjernetrim puzzles, og gjerne bare puzzles ikke masse action og sånne ting.

 

har endelig fått samboeren til å få et fnugg av interesse for spill, og hun er veldig glad i sånne spill. Så prøver å finne et vi begge kan like.

 

Håper folk kan hjelpe

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Hvis du vil ha adventure spill som i stor grad er å finne riktig gjenstand og bruke den på riktig sted, så er Den lengste reisen og Drømmefall bra. Syberia er også ok. Ulempen med disse er at de av og til er rene "før musa over skjermen til den endrer icon for der er noe du kan plukke opp eller bruke" siden ikke alle gåter er alltid er like åpenbare.

 

Vil du ha litt mer spaca gåter er gamle klassikere som Day of the Tentacle Sam & Max hysterisk morsomme, men det er ikke alltid like lett å skjønne hva en skal gjøre i disse. Sam&Max er forsåvidt også sluppet med en del nye episoder som er nedlastbare.

 

Gabriel Knight-spillene som nylig er blitt tilgjengelige på Good Old Games er også bra adventure-spill. Her finner du også spillene i Myst-serien.

Endret av Maltas
Lenke til kommentar

Adventure spillene hadde jo sin gullalder på nittitallet så hvis dere klarer retrografikken/følelsen så har dere en kjempehaug med flotte spill å ta av. Fellesnevner for disse spillene er at de er betraktelig vanskeligere enn hva man får servert nå for tiden, men her er det 100 % gåteløsning som står på menyen. Som nevnt ovenfor anbefaler jeg Good old games, en portal der mange av disse spillene kan kjøpes latterlig billig.

 

Monkey Island serien er selvskreven, og der har du og tales of monkey island som kom episodebasert i 2009 (dersom dere er ute etter litt nyere spill). Curse of Monkey Island eldes med verdighet og bør også sjekkes ut.

 

Myst serien er allerede nevnt, flotte stemningsfulle områder i disse spillene, de to første kan du få kjempebillig på good old games.

 

Grim Fandango må også nevnes, herlig surrealistisk setting, massevis av humor.

 

Dersom dere fortrinnsvis er ute etter nyere spill blir det litt vanskeligere, men ville da sjekket ut telltale games da de stort sett prøver å holde adventure sjangeren i live.

Lenke til kommentar

Om du er mer interessert i puzzle adventures enn inventory adventures, så er vel helt klart Myst-serien noe alle burde få med seg. Kheops har vel lagd en del puzzle adventures. Safecracker:The ultimate puzzle adventure skal være veldig bra. Eller kanskje The Secrets of Da Vinci: The forbidden manuscript.

 

Hvis grøssersjangeren er noe du er ute etter (Hvem i alle dager spiller Saw-spillet :p ), så er kanskje Penumbra-spillene noe for deg? Gåtene der er mer fysikkbasert. Tror gamer har anmeldt noen av dem.... blandt annet her:

 

http://www.gamer.no/article.php?articleId=6935

Lenke til kommentar

Støtter Monkey Island. Anbefaler spill 1-3, den 4. er litt tvilsom i mine øyne. Det første spillet har jo kommet i ny utgave, som du får kjøpt f. eks. på Steam.

 

Monkey Island er veldig moro, tror det er min nr. 1 favoritt spillserie, men det som er litt synd med de spillene synes jeg er at gåtene er til tider veldig ulogiske og vanskelige, så de orignale Monkey Island spillene er ikke det man burde starte med om man er ny til adventurespill.

Lenke til kommentar

hei hei takker for alle svar, ble myst på meg, samtidig som jeg kjøpte to nyere spill, episode 1 av monkey island og episode 1 av grommit.

 

Håper det blir masse kos, samt masse hodekløing :) takk for alle anbefalinger

Kos deg, Myst er ett av spillhistoriens store spill!

 

Og kom gjerne med feedback om du liker Myst eller ei, så kan man komme med forslag til spill du kan gå løs på senere.

Endret av Zlatzman
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...