Gå til innhold

Er iPhone noe bra?


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse
Det er jeg helt uenig i. iPhone er absolutt en jobbtelefon; avansert kalender, utrolig brukervennlig mailklient, safari, excel/word/powerpoint leser og så godt som alt du kunne tenke deg via App Store. iPhone er en telefon med et hav av bruksområder og arbeid er et av dem.

Et stort minus er likevel at man ikke kan kjøre flere programmer samtidig. Man kan vel installere noen applikasjoner så man kan oppnå noe kvasi-multitasking, men den er fortsatt mangelfull.

Lenke til kommentar

Det er sant, og det er også et av de få ankepunktene. Mange programmer er flinke til å lagre konstant og da blir ikke det å gå ut i menyen for å gjøre noe annet noe stort tap. Musikkspilleren og mailklienten som henter mail via Push, om du ønsker, er det eneste bortsett fra det "selvsagte" (telefonfunksjonaliteter) som kan kjøre i bakgrunnen. Hvor greit det er å bytte imellom programmer kommer helt ann på hvert enkelt program.

Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...

Har en HTC som telefon og iPod Touch som mp3spiler. Er ganske fornøyd med touch(er samme som iPhone, uten ringemulighetene), men som telefon hadde jeg ikke byttet ut HTC'en for en iPhone. Skal du ha smartphone er vel de nye nokia'ene, ericsson, htc-telefonene bedre.

 

Men iPhone er bra, uten tvil. Bra surfemuligheter, og musikk. Men ellers er den ikke så sinnsykt fungsjonabel, etter min mening.

Lenke til kommentar

Jeg har en iPhone 3G 16GB, så mine observasjoner gjelder følgelig bare denne.

 

Etter min mening er det en ganske grei telefon; den er tynn, noe som gjør den behagelig å ha i lomma. Skjermtastaturet fungerer bra (men jeg har aldri vært noen "racer" på å skrive på mobiltelefon) og skjermen er lyssterk og lett å lese. Telefonen jeg har, er ikke "jailbreaket", så jeg er begrenset til de programmene som følger med telefonen og det som AppStore har å by på. Sistnevnte er en grei kilde til programvare, men jeg har ikke lagt igjen én eneste krone der. Av gratisprogrammer som er verdt å nevne har vi Yr.no (værmelding), Wikiamo (dedikert Wikipedia-leser), SnapTell (hent informasjon om bøker, filmer osv. ut ifra bilde du tar med kamera - fungerer overraskende bra), Trafikanten (nyttig hvis man bor i Oslo, og benytter seg av kollektivtransport) og TouchTerm (terminalemulator og SSH-klient). Ellers vil jeg tro at andelen av søppelprogramvare på AppStore er sammenlignbart med det man ellers finner på internett - bortsett fra at førstnevnte koster penger.

 

Ulempene med telefonen:

  • Når det gjelder selve telefonen så har min telefon begynt å få sprekker. Dette er ikke etter mishandling, men etter forsiktig og vanlig bruk. Altså dårlig plastkvalitet.
  • Man kan sette telefonen i flymodus, men da kan du heller ikke bruke trådløst nettverk. F.eks hvis du har Safari åpen og du setter telefonen i "hvilemodus" og starter den igjen, så vil det ta en stund før telefonen vil assossieres med et aksesspunkt. I dette tidsrommet så går datatrafikken over mobilnettet. Vær forsiktig hvis du bruker Youtube-programmet.
  • Apple har forsøkt å dekke over ventetiden ved å bruke overgangsanimasjoner. Desverre så er ikke telefonen i nærheten av så responsiv som den er i reklamefilmene. Siden ingen 3. parts tjenester får kjøre i bakgrunnen (og siden jeg ikke har jailbreaket telefonen), så er dette ene og alene jug fra Apple sin side. Likevel så vil jeg si at brukergrensesnittet er raskt i forhold til min forrige telefon: En Nokia N80. Men den var til gjengjeld sirupstreg fra dag én, og uavhengig av programvareoppdateringer.
  • Lav oppløsning på kamera og ingen innebygget blits. Selv om det ikke er et fotoapparat, så er bildene nokså kornete. Under dårlige lysforhold er det ekstremt mye "støy" i bildene.
  • Manglende støtte for MMS. Det er ingen ulempe for min del, men er en savnet mulighet for mange. Neste versjon av iPhone OS skal ha støtte for dette, men per i dag så støtter ikke iPhone sending/mottakelse av MMS-meldinger.
  • Telefonen har innebygget GPS. Ut ifra det lille jeg har prøvd programmer som benytter seg av GPS-antenna, så virker den treg med å finne posisjon. Å få posisjon i noe annet enn åpent terreng kan du glemme først som sist.
  • Jeg bruker nesten aldri det innebygde kameraet, men det er ikke mulig å opprette og flytte rundt på bilder gjennom grensesnittet på telefonen. Alle bildene du tar vil havne i "katalogen" "kamerarull".
  • iPhone kan kun synkroniseres mot ett musikkbibliotek. Kjipt hvis du har flere datamaskiner. I tillegg må du benytte deg av iTunes for å overføre musikkfiler. Det er mulig at man kan bruke 3. parts programvare, men Apple har som tradisjon å endre på databaseformatet for hver programvareoppdatering. Sikkert for at flere tilfeldigvis skal "dette innom" iTunes Music Store.
  • iPhone OS er et multitasking-OS. Desverre så er det kun Apple sine programmer som kan kjøre samtidig med andre programmer.

 

Alt i alt så er jeg fornøyd med telefonen, men du burde undersøke hvordan alternativene passer for deg.

Endret av Kebabdyret
Lenke til kommentar

Det er en enkel mobil, så om du er interessert i avanserte funksjoner, er den ikke for deg.

Med avanserte funksjoner mener jeg som å redigere systemet (I Nokia går det an å endre startskjerm, slå på skjulte funksjoner og slikt med ROMPatcher.)

iphone er ikke en "fri" telefon, den er veldig begrenset, og det eneste jailbreak gjør er å gi flere muligheter på det som er der.

Andre telefoner er mere frie.

Så, den er bra om du klarer deg uten radio, MMS og avanserte funksjoner.

 

Noe som er bra med en Nokia er at du har en overflod av støtte på nettet, og mange mange gratis programmer for nesten alt.

Dessuten kommer snart N97 på markedet, og Omnia HD. (Som er en SUPER telefon, GPU og prosessor opp i 600MHZ! Dette er mye høyere enn iphone har.)

Symbian er i alt et veldig fritt system med over tusen muligheter.

Som Powerpoint, Word, Excel og PDF gjennom QuickOffice, og Adobe Reader LM.

Da kan den være mini-Office.

Det går også an å ha Windows 98 på den om du har DosBox. (Ingen skade på systemet)

Lenke til kommentar

Nå kan iPhone lese Powerpoint, Word, Excel og PDF dokumenter. I firmwareoppdateringen kommer også den "avanserte" funksjonen mms. iPhone har også støtte for all verdens nettradioer, så det er enda en ting den har. Med jailbreaking kan man endre på filsystemet - så jo, den kan redigere på filsystemet. Nå annonseres det mest sannsynlig en ny iPhone i morgen (WWDC) og da skal vi se om Apple endelig kan gå forbi 2007(!) maskinvaren som er i iPhone 3G og få til noe som er like aktuelt i 2011. Det finnes også programmer for det meste på iPhone, enten gratis eller mot betaling. :)

Lenke til kommentar
Hver eneste = 1gang, så man er snill om man kaller 1gang for tradisjon...

Mer eller mindre alle Apple sine produkter blir oppdatert med gjevne mellomrom, og det riker som at en årlig oppdatering for alle produktene er normen. Apple lanserer iPhone i Juli, oppgraderer den neste Juli, og er nå i ferd med å gjøre det igjen. Det er ikke noe å gjette etter at Apple skal oppdatere sin iPhone nå, for det gjør det med OS3.0, og når gjør det det? Jo, i Juli.

 

Om vi får se en iPhone med oppdatert hardware kan vi ikke være sikre på, men jeg vil si at det er så sikkert at jeg kunne satset mitt eget hus på det. Apple lar ikke deres mest populære, og stadig økende produkt være en kladd med hardware fra 2007.

Lenke til kommentar

Tore, kan gi deg den, men har du fulgt med på Apple og deres maskinvaresykluser ser du at det kommer ny maskinvare fra dem ganske jevnt. I 2009 funker ikke 2007 maskinvare i lengden. Apple kommer så godt som garantert til å annonsere en ny iPhone iløpet av 2009, og mest sannsynlig iløpet av uken som kommer. OS3.0 vet vi også kommer i Juli, og det er samtidig som iPhone OS2.0 som kom samtidig som iPhone 3G. Ser du et mønster?

Lenke til kommentar

Ja, jeg ser mønsteret, synes bare det er litt snevert å basere et mønster/tradisjon på en engangshendelse...

 

Jeg har vist ikke skrevet det på dette forumet, men jeg håper såklart virkelig at de ruller ut noe helt nytt og oppgradert! :w00t:

Vi trenger raskere prosessor, og den må snart låses opp for; om ikke multi-tasking, så vertfall "dual-tasking"...

 

Å kjøre en IM-klient, eller Twitter-klient eller lignende i bakgrunnen som et minimum...

32Gb kommer garantert...

 

Rart man ikke har sett noen jalla-bilder fra taiwanske delefabrikker som angivelig skal være nye iphone kapsling eller lignende... :p

 

Vi får se... Kult om mønsteret stemmer...

Lenke til kommentar
Rart man ikke har sett noen jalla-bilder fra taiwanske delefabrikker som angivelig skal være nye iphone kapsling eller lignende... :p

174331-11-499x375.jpg

214626-new-matte-iphone-back-front_500.jpg

 

Matt bakdel og sort front er det det går rykter om ang farger, og at høyttaleren for ringing er flyttet opp til kanten av mobilen. Det er også rykter om et kamera på forsiden, men såvidt jeg vet er det ikke noe annet enn et bilde som er forventet å være fake som tyder på det. Selv liker jeg det best om de beholder kanten i metall.

Lenke til kommentar
  • 4 uker senere...
[*]Telefonen har innebygget GPS. Ut ifra det lille jeg har prøvd programmer som benytter seg av GPS-antenna, så virker den treg med å finne posisjon. Å få posisjon i noe annet enn åpent terreng kan du glemme først som sist.

I CALL BULLSHIT.

 

Vi hadde orientering på skolen, vi gikk oss vill, ca 3 mil inn i svarteste skogen, var jo ikke lys omtrent :p

BAM, så drar vi opp iPhonen til han ene, gps'n funka knall

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...