Gå til innhold

Svineinfluensaen!


Loeftw

Anbefalte innlegg

Sykdommen har lavere dødelighet enn vanlig influensa. Hvis denne er farlig, så er jo med andre ord standard influensa farligere. Er slike som deg, som gjør at dette blir så jævlig oppblåst i media. Om det er fordi dere er lettpåvirkelige fra media, eller bare naive får så være.

Se der ja, endelig en som har skjønt det!

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Er vel ikkje tvil om at media har hausa dette voldsomt opp, og trur Noreg er av dei verste der...

 

Var nettopp i USA, og der var det ikkje nevnt ein gong (sikkert fordi dei var for opptatt med den nye helsereformen, Youtube-videoar frå treningssenterdrapsmannen og "the infamous bagel bite", men allikevel). Det einaste eg såg til det var ein plakat på toaletta på flyplassen med påminnelse om å halde god handhygiene.

 

At legemiddelfirma tener grovt på slike situasjonar er vel ikkje noko nytt. Faktum er vel at svineinfluensaen, til tross for at enkelte har fått komplikasjonar i samband med den, er mindre farleg enn ein vanleg influensa.

 

Sitter dei fleste her og bekymrar seg heile året pga andre influensavirus som "går"? Tenkte ikkje det nei, så ingen grunn til å bekymre seg over denne heller. Med mindre du satsar på å vere eremitt i eit par-tre år er det uansett ingenting du kan gjere for å unngå det.

Lenke til kommentar

Sikter du til mitt innlegg? Folk har lett for å bli hysteriske, og media vet å utnytte det. Det fører også til etterspørsel på vaksiner og andre aktuelle produkter og får fart på økonomien etter et kjedelig år. Hvis det å påpeke noe som er veldig sant og aktuelt overalt, hele tiden, er å kalle hverandre ting så gjør vi vel det.

Lenke til kommentar

Dette med immunitet mot en senere mutert versjon av viruset er jo slett ikke sikkert. Hvis viruset muterer såpass mye at det blir ganske dødelig vil det også ha mutert så mye at de som tidligere fikk sykdommen da kanskje ikke lenger er immune. men alt er jo bare spekulasjoner.

 

Ellers leste jeg noen dager siden at over 100.000 i England ble syke på en uke og at ca. 250-300.000 er antatt syke. Faktisk er det bare 30 bekreftede dødsfall i England av svineinfluensa så det betyr at dødeligheten ikke er veldig stor. De fleste døde var forresten folk med veldig uhygeniske forhold og uten særlig helsepleie, som uteligere.

Lenke til kommentar

Som sagt tidligere har svineinfluensa lavere dødlighet enn vanlig influensa. I bare England dør 6000 personer hvert år av influensa, mens "bare" rund 1000 dødsfall (+/-) har skjedd på verdensbasis som følge av svineinfluensaen. Problemet ligger vel at det så langt ikke er en kur mot svineinfluensa (?), noe som kan gjøre at pandemien spres fortere, og flere folk blir smittet.

Lenke til kommentar
  • 3 uker senere...

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...