Gå til innhold

Dragon Age


Anbefalte innlegg

Takk for tips Bjørnen :)

 

Ser ut som jeg må gå gjennom taktikk igjen og fjerne/legge til litt. Spesielt magene er jeg usikker på hvordan jeg bør bruke best. Ser Morrigan har Arcane bolt i taktikken, og det brenner mana. Har fjernet det nå, så håper det skal hjelpe litt. Gjorde et forsøk på High Dragon i Haven tidligere (på Easy), men både Morrigan og Wynne gikk tom for mana, og den hersens dragen kastet både meg og Alistair rundt som en tøydukke :|

 

Lastet ned Respec moden for noen dager siden, men har ikke brukt den. Ville sikkert bare gjort flere uheldige valg. Men her er mine folk nå. Får ikke sjekket Leliana, Sten og Zevran siden jeg er på oppdrag og ikke kan stikke til leiren. Fint hvis dere kan si fra om noe åpenbart mangler eller er feil i mine valg. Og hvilke spells som er gode å bruke (takk for horror+spell tips, har faktisk begge).

 

Pangaea (Human noble warrior): level 13

46 str, 26 dex, 14 will, 12 magic, 16 cunn, 23 const

 

Warrior: Powerful, threaten, bravery, deathblow - Precise striking, taunt

Weapon and Shield: Alt bortsett fra Assault, Shield Wall, Shield Expertise

Two-handed: Mighty blow (første valg, som var dårlig, skulle ikke tatt noe her)

 

Skills: Coercion(1), Survival (1), Combat training (4), Combat tactics (1)

 

Alistair - level 12

32 str, 22 dex, 16 will, 14 magic, 11 cunn, 21 const

 

Templar: Righteous strike

Warrior: Powerful, threaten, bravery - Precise striking

Weapon and shield: Alt bortsett fra overpower, assault, Shield mastery

 

Skills: Stealing (1), Combat training (4), Combat tactics (1)

 

Morrigan - level 12

14 str, 16 dex, 27 will, 39 magic, 12 cunn, 12 const

 

Shapeshifter: Spider

Mage: Arcane bolt, arcane shield

Primal: Winter's grasp, frost weapons, cone of cold, lightning

Creation: Heal

Spirit: Mind blast

Entropy: Vulnerability hex, Disorient, horror, sleep, drain life

 

Skills: Herbalism (3), Combat training (3)

 

Wynne - level 13

14 str, 14 dex, 33 will, 36 magic, 16 cunn, 12 const

 

Mage: Arcane bolt

Spirit healer: group heal, revival, lifeward

Primal: Rock armour, stonefist, earthquake

Creation: heal, rejuvinate, regenaration, mass regeneration, heroic off, heroic aura, glyph of paralysis, glyph or warding

Plot: Vessel of the spirit (vet ikke når dette kom og hva det gjør, bør den være sustained?)

 

Det tok litt lang tid å skrive, men flott hvis dere har kommentarer til hvordan jeg best kan bruke disse folka, eller hvordan jeg evt bør respecce dem.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Vessel of the Spirit gjør Wynne virkelig mektig. Masse detaljer for den interesserte: http://dragonage.wikia.com/wiki/Vessel_of_the_Spirit (legg spesielt merke til det som står om Aneirin's Token). Det jeg har gjort selv er å sette tactics slik at Wynne selv aktiverer den når hun er omtrent tom for mana.

 

Ser du har problemer med mages, noe som ikke er uvanlig for førstegangsspillere. Mages tåler lite, stort sett, men kan det med å lage kaos. Tips nr.1: "Mana Clash"! Få det på en av dine mages, så kan h*n ofte one shot-e fiendtlige mages. Force Field er som ellerede nevnt også ekstremt nyttig. Du kan til og med bruke det på dine egne (de kan da ikke angripe fienden, men er samtidig usårlige - veldig fint å f.eks. caste på sin tank før man lar en mage caste en heftig AoE spell som ellers også ville skadet tanken).

 

Min første gjennomspilling gikk greiere etter at jeg gjorde Leliana til fulltids bueskytter (sett henne som Ranged under Tactics, så vil hun ikke bytte tilbake til dolker). Rogues gjør mindre skade med buen enn med dolker, men blir heller ikke angrepet/drept like ofte. Rogues kan gjøre svært mye skade på fienden, men da må de spilles "riktig" (som backstabbere som tidligst mulig har talentet Momentum (alternativt en mage som caster Haste) og gjerne Coup De Grace (utnytt da mages/warriors sine stun/crowd control-ferdigheter til å gi roguen lett bytte). Rogue er min soleklare favorittklasse, men da som player characters.

Endret av Cyberfrog
Lenke til kommentar

Oi. Den Vessel of the Spirit så rimelig heftig ut ja. Best å aktivere ;)

 

Funderer på å droppe en mage nå og kjøre med fx Leliana, men hvem skal jeg droppe? Wynne har mye healing men lite gruppekontroll, mens Morrigan har cone of cold og sleep (og nettopp fått waking nightmare). Hmm, kanskje best å droppe Wynne? Bare litt skeptisk til om Morrigan kan holde oss i live alene.

 

Har ikke noen poeng i linjen med Mana Clash, som er sist på linjen, så det vil i tilfelle ta lang tid før jeg får Mana clash :|

 

Så det er best å bruke Leliana som bueskytter? Kom tilbake til leiren og oppgraderte henne litt, men var usikker på hva jeg skulle satse på. En del av rogue-talentene ser ut til å kun være vitsen å investere i om hun bruke daggers. Har romantisert henne ganske solid nå, så ville være greit å ha henne med på laget. Håper hun funker bedre nå, for hun ble droppet fordi hun tilbrakte mest tid på bakken, bevisstløs.

 

Kan også droppe Alistair og være tank selv, men det er jo litt kjedelig da. Men nå er både jeg og Alistair sverdskjoldere. Vet ikke om respec-modden kan Fe opp saven på noe vis, men kan det være lurt å gjøre meg om til en 2-hånder fx? Kanskje vært lurt å ha en som kan gjøre litt mer skade enn egentlig 2 tanker. Om jeg legger det meste av poeng i dexterity på Alistair framover kan han sikkert overleve litt bedre.

 

Takk for tips og beklager for mange spørsmål. Bratt læringskurve på dette spillet, kanskje spesielt siden jeg egentlig aldri har spilt RPG før.

 

Knekte forøvrig High Dragon i Haven tidligere. På Easy, men likevel. Vet ikke om det var pga Death blow eller noe annet, men min karakter hoppet opp på dragen og stakk sverdet i hodet noen ganger. Ganske heftig visuelt må jeg si :)

Lenke til kommentar

Funderer på å droppe en mage nå og kjøre med fx Leliana, men hvem skal jeg droppe? Wynne har mye healing men lite gruppekontroll, mens Morrigan har cone of cold og sleep (og nettopp fått waking nightmare). Hmm, kanskje best å droppe Wynne? Bare litt skeptisk til om Morrigan kan holde oss i live alene.

Hvis du liker å spille med to mages, så ville jeg bare fortsatt med det inntil du føler du har mer kontroll på spillet. To mages med heal hjelper på. Ellers ville jeg selv valgt basert på hvem som passer best med min karakter: Veloppdragne matches med Wynne, uskikkelige med Morrigan. Eller motsatt for negative approval lulz.

 

Så det er best å bruke Leliana som bueskytter?

Nja. Spillet legger opp til det, men bow er svakere enn daggers hvis du er ute etter å gjøre mest mulig skade. Jeg vil si det er best hvis du ønsker å sette tactics og deretter ikke bekymre deg så mye om hva hun driver med.

 

 

En del av rogue-talentene ser ut til å kun være vitsen å investere i om hun bruke daggers.

Dette er riktig, dessverre. Enda en grunn til at mange heller anbefaler dagger-rogues.

 

Kan også droppe Alistair og være tank selv, men det er jo litt kjedelig da. Men nå er både jeg og Alistair sverdskjoldere. Vet ikke om respec-modden kan Fe opp saven på noe vis, men kan det være lurt å gjøre meg om til en 2-hånder fx? Kanskje vært lurt å ha en som kan gjøre litt mer skade enn egentlig 2 tanker. Om jeg legger det meste av poeng i dexterity på Alistair framover kan han sikkert overleve litt bedre.

Dexterity er viktigere enn constitution for overlevelse, ja. Med din level har du kanskje blitt litt vant med å være "weapon and shield", så jeg ville bare fortsatt med det. Men det er jo helt opp til deg. Du trenger jo ikke være tank selv om de defensive talentene gjør deg egnet til det.

Lenke til kommentar

Følte for å dele dette hjertevarmende, fintfølende innlegget fra BioWare-forumet:

 

OH MY GOOD GOD.

i have just seen some screenshots in earlier posts that i haven't seen before and the art direction is absolute crap!

i loved origins soooo much i am heartbroken that bioware have destroyed this series.

the darkspawn look an utter JOKE, the ogre looks ridiculous and hawke looks like a medieval version of bruce lee but with samruai armour.

crap crap CRAP.

i am definately NOT buying this game.

i will get a pre-owned copy (so the devs and awful art team don't get any of my money) just so i can open the case place it on the floor and piss all over it.

you probably think i'm joking but i'm not that is what i am going to do with this piece of ****, THIS IS NOT DRAGON AGE!!!!!!!

 

 

Og så litt bedre lesning:

http://www.joystiq.com/2010/07/24/preview-dragon-age-2/

Lenke til kommentar

Om det er bedre lesning kan selvfølgelig duskuteres.

 

Selve dommen venter jeg med til jeg har prøvd spillet, men inntryket disse endringene gir liker jeg ikke noe spesielt godt. Syntes DA: O var et å bra spill at jeg gjerne skulle sett at DA 2 ble noe i retning av DA:O v2.0, med ny historie som fortsetter der den forige sluttet og med enkelte småpirk fikset på. Det spillet hadde jeg kjøpt, i stedet for dette nye spillet. I forhold til forgjengeren så virker DA 2 i alle fall for meg som et helt annet spill. Likte det ikke med Mass Effect 2 og derfor tviler jeg på at jeg vil like det bedre med DA 2.

 

Men over til noe annet. Jeg vet ikke med dere, men at historien i DA 2 er fortalt gjennom flashbacks av personer 10 år frem i tid kom ikke som en overraskelse på meg. Var det jeg deduserte meg frem til da den første infoen spillet kom, og det er kanskje det jeg virkelig liker med endringene. Det er et interessant pespektiv å se spillet fra, men igjen, det er ikke den måten å gjøre ting på jeg forbinder med DA, og når jeg spiller en oppfølger til DA så er nøyaktig det jeg er ute etter. Gjenkjennelige elementer pakket inn i en ny historie. Om DA 2 klarer å gi meg det gjennstår å se. :)

 

Ei heller tror jeg de har tenkt å la seg knuse ned i støvlene av jyplingene bak The Witcher 2.

 

Den kampen har de allerede tapt "imo".

Her må jeg nok si meg fullstendig enig. Begge er enormt gode spill, men for min del så trekker The Witcher det lengste strået.

Lenke til kommentar

Er lite tilgjengelig informasjon om Morrigans liv etter DAO, ja. Hun får ingen "god baby" på annet vis hvis man nekter å gå med på hennes Dark Ritual, ihvertfall.

 

Vi vet det er noe overlapping med DAO tidsmessig, og ved import av en save er også verdenen litt påvirket av the Grey Wardens handlinger. Historien har potensiale. Hvor bra den blir gjenstår å se.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...